Šta je novo?

AGP 4x v2.0

Prospero

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2003
Poena
619
Imam maticnu plocu sa AGP 4x, v2.00. Na toj ploci sasvim korektno radi neka RIVA TNT2 M64. Pokusao sam da ubacim neke druge kartice (vise se i ne secam, ali mislim da je bila neka ATI, mozda caki GeForce 4), racunar jednostavno nije hteo da se "podigne". E sad, iz pretrage foruma ukapirao sam da je fora u naponu u AGP slotu. za moj AGP slot predvidjeno su kartice koje se napajaju sa 1.5V (ispravite me ako gresim!), Moze li neko da me uputi koju karticu da pazarim, a koja ce sigurno raditi na mojoj ploci? obavezno je da kartica ima najmanje 64mb, pozeljno 128. Hvala unapred.

...

Nije mi jasno kako to gf4 nije htela da radi, ona moze da radi cak i na agp2x koliko ja znam.napon sto ti kazes nema nikakve veze sa problemom.
Mislim da ploca nije u redu.

Ne verujem da ploca nije u redu, na ovoj ploci sasvim uredno radi/radila neka Gf2 sa 64mb. Mislim, ako rade razlicite kartice, cak iako beprekorno radi ova RIVA, kako je moguce da novije kartice ne rade zbog kvara na ploci?

Ati bi trebao da je downkompatibilan sve do agp 2X, a mislim da sve sto radi na agp 8x radi i na 4x. Mozda kartica nije bila ispravna ili eventualno nije bila kompatibilna sa plocom.

Kartica je radila na drugim plocama. U kompatibilnosti i jeste problem, neke kartice rade a neke ne na ovoj ploci, kako ja da provalim koja kartica radi. Mora da ima neko pravilo, ne mogu da kupim pet sest kartica pa da ih probam sve...Inace ploca je elite P4VXASD

Могуће је да није проблем у плочи већ у напајању.

Nazad
Vrh Dno