Šta je novo?

agp 4x kartica u agp 2x slotu?

• Začetnik teme goxie
  • Datum pokretanja
G

goxie

Guest
Kombinacija SOYO 7VBA133 ploče, MSI G4MX440 video kartice i WinXP ne radi duže od par minuta uz reset ili totalno smrzavanje sistema na kraju. Sa MSI G2MX400 isti slučaj. Sa RivaTNT2 Pro sve je u redu. Pretpostavljam da je uzrok to što su MSI kartice agp 4x a agp slot na ploči ja 2x. Da li sam u pravu?

goxie je napisao(la):
Kombinacija SOYO 7VBA133 ploče, MSI G4MX440 video kartice i WinXP ne radi duže od par minuta uz reset ili totalno smrzavanje sistema na kraju. Sa MSI G2MX400 isti slučaj. Sa RivaTNT2 Pro sve je u redu. Pretpostavljam da je uzrok to što su MSI kartice agp 4x a agp slot na ploči ja 2x. Da li sam u pravu?

Isti problem sa imao sa plocom MSI 6163Pro,koja isto radi u 2x modu.

sto onda govori da je to malo veci problem sa svim chipsetovima koji ne podrzavaju 4x tj rade samo u 2x modu

Hajde, Max, javi se.
I mene mnoogo interesuje ovo, pa ako ti ili neko drugi moze malo detaljnije da objasni sve ovo oko AGP 2X i 4X.
Mozda i neki spisak grafickih koje mogu da rade na maticnim plocama koje imaju samo AGP 1.0 (2X), i da li ima razlika i od ploce do ploce i chipseta, pa u nekoj ploci radi 4X kartica iako je AGP 2X, a u nekoj drugoj ploci nece????

goxie je napisao(la):
I TNT2 je 4x

Ma nije Ti to bitno dal je graficka 4x ili 2x u pitanju je to da on zahteva plocu sa AGP Rev. 2.0 dok tvoja ima podrsku za 1.0 :(
Razgledaj malo na http://www.agpforum.org

Govorimo o plocama koje podrzavaju samo AGP 2x. Ranije graficke kartice koje su podrzavale AGP 4x, podrzavale su i 2x, tako da su radile na starijim plocama. Ove nove NE podrzavaju AGP 2x, tj nisu nadole kompatibilne. To je bas glupo odradjeno, ali npr ako im to pojeftinjuje proizvodni proces, ima neke logike.

Sve ATi kartice su dole kompatibilne sa AGP 2x, tako da ne bi trebalo da bude problema (ja npr imam noname Radeon 7500 na BXmaster-u). Jedino ne znam za ove nove radeone, 9700, 9000 i ostale...

A zna neko li neko, da li nov Eagle GF2 MX400 moze da radi na ploci koja podzava samo 2X AGP ???

Ja sam nekoliko meseci (dok nisam promenio i ostale komponenete) Koristio MSI GF4 4200 128 na BX ploci AGP X 2 bez ikakvih problema, cak je radila i stabilnije nego prethodna TNT 2.
Ploca je bila ABIT BP6 dual cell.
Pretpostavljam da je problem ili u napajanju AGP slota ili u napajanju uopste.
Preba pregledati Nvidia FAQ.

Pozdrav svimacheers

Nazad
Vrh Dno