FNM je napisao(la):XP 1600+@2100+ 🙂 Rock stable na Gigabyte 7VRX sa Kingstone 256Mb DDR 2100@ 170Mhz. Zeleni xp, i nije nicemu dizan napon 🙂 Sta vise reci nego AMD rulz.
delimir je napisao(la):laxduke, ako imaš neki drugi metod za otključavanje daj reci otprilike kako, ja probao i sa olovkom, ali neće. Tamo gde su L1 kontakti nije međica već pet malih rupica. Onda sam crtao po CPU-u tako da zaobiđem te rupice. Sve izgleda na oko super, ali neće da se otključa tako. Onda sam probao i da prelepim parče papira preko L1 kontakata, pa da prešaram tehničkom olovkom, ali očigledno ili nemože grafitom ili ovi grafiti koje imam (Rotring HB) nisu podesni za tako nešto. Čisto me zanima, šta ću kada volim da se igram 🙂
laxduke je napisao(la):AMD Platforma :
CPU 73.3 EURO
M/B GA-7VRX 88 EURO
Cooler Spire for XP2100+ 8.3 EURO
Memorija Kingston 72 EURO
Suma : 241.6 EURO
Intel Platforma :
CPU Intel Pentium 4 1.6GHz BOX 157 EURO
M/B Asus P4S-533 SiS 109 EURO
Memorija Kingston 72 EURO
Suma : 338 EURO
Kada to budem radio, poslacu na benchmark novi nacin za otkljucavanje XP-a, mnogo jeftin i jednostavan 🙂
Ako zelis da ti se vise ne obara brzina memorije, samo u BIOS-u pod opcijom Halt On stavi No errors, i iskljuci opciju Speed Error Hold. Posle toga ne bi trebalo da ti se vise deklokuje memorija.
byMaX je napisao(la):Ma AGOIA i jeste cudo... Moj sa Titanom hoce na 2200+, bez problema, ako je otvoreno kuciste...
Verujem da bi sa hladjenjem fan + superkuler (vodeno hladjenje) - isao i na 2300+, najmanje...
Aca je napisao(la):Ovo je vec cudo, zalomila ti se ekstra ploca. Ovo je prvi Gigabyte 7VRX za koji sam cuo da radi na 170Mhz, obicno im je mislena imenica preko 157-158Mhz. Sa druge strane posto ona nema uopste mogucnost delioca sa 5, mislim da ti je tu negde i maksimum magistrale na toj ploci. U svakom slucaju odlicno i treba da budes srecan. 🙂 🙂
laxduke je napisao(la):Da metod je sa licnama (bakarnim).
Treba ti malo silikona tecnog, par licni, i lak za nokte.
Imam nameru da sve ili snimim ili da slikam.
Sve u svemu metoda je za sada samo testirana na jednom procesoru, i radilo je.
Treba ti oko 5-10 minuta zezanja i to je to.
Cim ga uzmem kod sebe, a to je dan dva, kacim ili film ili slike.
FNM je napisao(la):Ako tako kazes, onda mogu reci (D) yuuuuhuu 😀 Nego, samo kada bi me obradovali iz GA i rekli da ce u novom BIOSu biti postavljen delioc za PCI i sl. Mislim 42 je mnogo. (ali nije u odnosu na Tualinovih 50 - video sam neki post)
Aca je napisao(la):Ne resava samo bios problem delioca. Treba na ploci da imas klok generator koji to moze da podrzi, a Gigabyte ga nema. Imaju ga Abit i Epox, a MSI izgleda da ga ima? Memorijski transfer bi trebao da ti bude veci na toj magistrali. No sve je to nebitno, bitno je da sve radi kako treba i da si ti zadovoljan. 🙂
FNM je napisao(la):Pa da ti kazem pravo, koliko god bio zadovoljan, nisam zadovoljan 🙁 Jer nikako ne mogu da resim problem sa spustanjem takta posle iskljucenja masine. Izgleda da mi jedino preostaje da promenim memoriju. Aco, da nemas ti neki dobar samsung koga bi menjao za ovog Kingstona uz moju doplatu (ala ovo ide u off topic)
Aca je napisao(la):Probaj da spustis magistralu na 155-160Mhz pa vidi dali ti se isto desava. Sto se tice memorije, ako mi stigne naruceni Geil, moj Samsung ce biti na prodaju.
FNM je napisao(la):Spustio sam na 159. Na 160 nece 🙁 😛 Bash neka bezobrazna ploca. A to sigurno vuce iz starog BIOSa. Ima foru ako se jumper na ploci namesti (za FSB) na 133 onda je stari BIOS davao vrednosti od 133-159.
Inace, kada sam vec kod BIOSa, nigde, ali bas nigde nema podesavanje za Halt on errors ili slicnu opciju. BTW, Aco, pusti mi jedan mail oko tog samsunga.
FNM je napisao(la):Gigabyte moze jos! 177 FSB, ali nece da digne Winblows... A mozda je to limit i za memoriju. Uh, 1400@1859 🙂 Samo da se dokopam Samsunga 😛
Aca je napisao(la):Ko ceka taj doceka. 😛
Aca je napisao(la):Sa druge strane posto ona nema uopste mogucnost delioca sa 5, mislim da ti je tu negde i maksimum magistrale na toj ploci
delimir je napisao(la):
delimir je napisao(la):
delimir je napisao(la):PS: Sandra ne može tačno da očita vrednosti PCI i AGP-a u slučaju PCI delioca 5.
Pa meni je radio mis na 51 MHz 😀delimir je napisao(la):Eto tebi je čak pisalo i 51 MHz za PCI !!! Pazi u vreme 486 DX na 50 MHz magistrala ka periferijama (beše Vesa Local Bus !?) je mogla da radi na 50 MHz, jer je tako i bilo predviđeno (i to samo ako su kvalitetnije kartice, ko ih nije imao mogao je da kupi DX2 varijantu i ima magistralu od 33 MHz), ali ipak je ovo PCI 😀 . Na 41 MHz pucaju FAT tabele na lošijim HDD-ovima, a na 51 MHz čujem da otkazuje čak i miš 😛 .
Jeste... meni je tako zvekn'o FAT na 166 (kad smo ovog bangavog Cruciala poterali... odnosno, "probali da poteramo" sa max setovanjima).delimir je napisao(la):Takođe sam video i da se neki ljudi tamo žale da su gubili podatke na HDD-u usled setovanja magistrale na ~157 MHz. Mislim da problem nije
u taktu PCI magistrale ( ipak bi to bilo "samo" 39 MHz) već u memoriji. Ja sam sahranio par instalacija Windows-a dok nisam našao na kojim setovanjima mi memorija radi stabilno...Najgore je što nema padanja sistema, već se mašina butuje, počene da izbacuje greške u Windows-u i posle restarta ili kaže da je "system.dat" corrupted ili "page fault in non paged area"...
Ovo je jos i najgore!delimir je napisao(la):Mislim da ne postoji program koji može da očita te vrednosti kako valja. Tražio sam na sajtu autora programa WCPUID međutim nemaju nešto tako. Takođe Gigabyte EasyTune III stalno ispisuje da je PCI 33 MHz bez obzira koliko setujem takt CPU-a (inače EasyTune ne radi pod WinXP).
Pa, verovatno mu pise kao i meni na KR7A... znaci, stoji neka sumanuta vrednost (ustvari, na tih 166 mu verovatno stoji 41.5 MHz... sto opet i nije tako lose).delimir je napisao(la):Za Acu: Šta tebi piše u Sandri za PCI na KX7-333 kada setuješ npr. 166 MHz. Čitao sam da i na pločama koje zvanično podržavaju delilac 5 (Abit, Epox, ASUS i MSI) Sandra ispisuje kao da PCI nije podeljen već radi na tim enormnim vrednostima...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari