Šta je novo?

AGOIA cudo

• Začetnik teme Začetnik teme FNM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
re

Aco pitanje za tebe.
Koja je razlika izmedju tog Ga i mog Ga-7VTXH+? Posto imam Durona maximum je 120. E da i kako se klokuje memorija? Jel to preko magistrale za procesor?Ako jeste onda je lako, a ako nije objasni mi.

Re: re

_/Neo\_ je napisao(la):
Aco pitanje za tebe.
Koja je razlika izmedju tog Ga i mog Ga-7VTXH+? Posto imam Durona maximum je 120. E da i kako se klokuje memorija? Jel to preko magistrale za procesor?Ako jeste onda je lako, a ako nije objasni mi.

Pitanja su ti malo konfuzna. Ako mislis na razliku izmedju Ga VRX i VTXH+ osnovna je da je prvo spomenuta KT333 ploca, a tvoja je KT266A. Durona mozes i da otkljucas sa grafitnom olovkom spajanjem L1 kontakata (procesljaj malo bazu foruma). Memorija se klokuje povecanjem brzine magistrale, sinhrono sa procesorom ili asinhrono, kada procesor radi na manjoj, a memorija na vecoj magistrali uz naravno sto nize tajminge.

re

Procesor je otljucan (Ja radio pre 6 meseci) i trenutnoo radi na 935(110*8.5) i sve prek otoga nece da se digne sistem. Za hladjenje je zaduzan Spire a moze i na 900 (7.5*120) dok na 8.5 nikako nece na 120. Zimus me je osralo na 115 ali to sam spustio. I aj mi reci da li je ovo dobar scor masina je Duron 935 + GF2 64MB DDR + 256MB DDR na GA-7vtxh+

A sto ne probas na primer 7x133. Sto se skora tice nemam pojma, to moze da ti kaze neko ko ima slican racunar.

re

Kako to mislis 7*133? Zar na 133 radi samo Athlon? E da imam jos jedan problem. Danas sam probao 120*8.Neradi. 110*8. Neradi. Evo sad sam vratio na 110*8.5 i sve radi fenomenalno. Izgleda da nemoze da radi na okruglim mnoziocima.Sta ti mislis?

Re: re

_/Neo\_ je napisao(la):
Kako to mislis 7*133? Zar na 133 radi samo Athlon? E da imam jos jedan problem. Danas sam probao 120*8.Neradi. 110*8. Neradi. Evo sad sam vratio na 110*8.5 i sve radi fenomenalno. Izgleda da nemoze da radi na okruglim mnoziocima.Sta ti mislis?

Mislim da nisi dobro otkljucao procesor.

aco ne mora da znaci. ja sam imao durona 600 koji nije radio sa 6.5, 7.5 i 8.5. lepo je radio na ostalim, pa cak i 9.5, vise nije hteo

Re: Re: re

Aca je napisao(la):
Mislim da nisi dobro otkljucao procesor.

A zasto onda ne radi samo na x.0 a na x.5 radi. I opet cu ti postaviti isto pitanje.😛 Kako to mislis 7*133? Zar na 133 radi samo Athlon? boom

Slično zna da se desi i meni kada pogrešno otključam XP. Radi kao 1900+, a neće kao 1800+ (tj. ode na 1700+), radi kao 1500+, a neće kao 1600+...To je do otključavanja.

Re: Re: Re: re

_/Neo\_ je napisao(la):
A zasto onda ne radi samo na x.0 a na x.5 radi. I opet cu ti postaviti isto pitanje.😛 Kako to mislis 7*133? Zar na 133 radi samo Athlon? boom

Ti mozes da dizes FSB dokle mogu da ti izdrze ploca i memorija, Athlon je nebitan u celoj prici. Svojevremeno ja sam mog Durona 600 terao na 6x160Mhz-a na Abitu KT7A sa Infineon memorijom.

Nazad
Vrh Dno