Šta je novo?

Agere Soft Modem PCI - problem

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Doticni modem mi okrece u prazno to jest otkuca tonski broj ali nema dial ton-a....proverio sam kablove i prikljucke.....jednostavno jace se cuje samo biranje i nema dialton-a iako je sve prikjuceno....sta moze biti uzrok? da nije otisao modem ili mozda neki spojevi na njemu...?

pozdrav,
milun

Pa kao prvo da li ti je linija digitalna, tj da li imas tonsko ili pulsno biranje ???
Uglavnom, prilagodi u Dialing Properties ono biranje koje ti treba...

Kao drugo, kod mnogih modema se ne cuje dial tone, to ne bi trebalo samo po sebi da bude problem. Zanemari zasada to i koncetrisi se na uspostavljanje veze, ako se dial tone pojavi, dobro se pojavio, ako ga nema, nije bitno...

digitalna je centrala....

Isti problem, modem sam vratio na reklamaciju, ali nazalost dobio drugi koji bira ali tek posto podignem slusalicu telefona. Toliko o njiima.

legend je napisao(la):
Doticni modem mi okrece u prazno to jest otkuca tonski broj ali nema dial ton-a....proverio sam kablove i prikljucke.....jednostavno jace se cuje samo biranje i nema dialton-a iako je sve prikjuceno....sta moze biti uzrok? da nije otisao modem ili mozda neki spojevi na njemu...?

pozdrav,
milun

Problem je u citavoj toj seriji Agere modema.Neko ih je kupio za male pare negde u Kini a kvalitet im je "odlican".Od 50 modema 25 se vrati sa istim simptomom-ne otvararaju liniju pre biranja broja.Kod nas se prodaju kao OEM,tj.u kesici ili druga varijanta je u Orange kutijiciPredlazem da sledeci put uzmes bilo sta sem tog Agere krsa

Slicne simptome sam imao dok nisam stavio 8.22 drajvere (iil bilo koje iz 8.xx serije). Naravno ako modem ne prepoznaje dialtone, staviti ATX3 ili experimantisati sa Country settings. Jos jedna stvar za te modeme, vise nije svejedno gde se utice kabl, mora u LINE, u PHONE nece da radi. Verovatno je to zbog Modem on Hold fore sa V92 protokolom.

Imam neki drajver WHQL verzija 2.1.12 (oko 600 KB).Pisi na [email protected] ako hoces da ti posaljem ,pa ako ti pomogne...Ja njih koristim i radi fino(nece da radi sa drajverima za LT modeme,8.22 i slicni).
Pozdrav Sale

Ja sam imao isti problem sa tim modemom. Radio je jedno vreme, pa je riknuo. Zamenio sam ga sa istim koji za sada radi. Sve u svemu to je ****** serija.

Isti problem sam resio ubacivanjem Lucentovih drajvera v8.22. Sada radi perfektno i konekcija nije nikada ispod 48.000 - 53.333 (sa v8.00 nisam mogao da predjem 46.6 nikako)

Ljudi, moze meni na mail ti drajveri 8.22, ili koji su najbolji za agere, ili barem link? Pozdrav!

v8.22 - LT Win Modem and LT Win PCI Modem.

http://www.agere.com/support/client/modem_driver2.html

Umesto ATX3, ukoliko ima problema sa prepoznavanjem busy signala, najbolje bi bilo staviti string %T19,0,2A
Sto se country setovanja tice, ako se dobro secam informacije, gornji string bi trebao da to ignorise. Medjutim, ljudi su prijavljivali razlicite rezultate u razlicitim country setovanjima (uz gornji string) na razlicitim centralama.
Kod mene stoji na France, radi ok i sa Italy, kod nekih i sa Austria. Probao sam i Contry/region code [184], radi ok, kao i sa USA.
Bez obzira, najbitnije je ubaciti %T19,0,2A

Hvala!
Pozdrav!

Re: v8.22 - LT Win Modem and LT Win PCI Modem.

DS9 je napisao(la):
Umesto ATX3, ukoliko ima problema sa prepoznavanjem busy signala, najbolje bi bilo staviti string %T19,0,2A
Meni ovo nije pomoglo. Konkretno problem je bio taj da modem preuzme liniju, pokuša da okrene prvi broj (pulsno ili tonski) i odmah izbaci grešku Busy. Jedino rešenje je bilo X1.

To je znacajna informacija, a bilo bi super kad bi znali na kojoj si lokaciji.
Ono sto sam napisao je u vezi koriscenja %T19,0,2A, je bilo na osnovu iskustva sa razlicitim varijantama agere modema i razlicitim lokacijama (najvise u beogradu), koje su ljudi na benchmarku prijavljivali.

Da li je tvoja centrala pulsna ili digitalna.

DS9 je napisao(la):
To je znacajna informacija, a bilo bi super kad bi znali na kojoj si lokaciji.
Ovo je probano u Arilju, a prema iskustvima firme od koje sam kupio modem, isto se desava u Cajetini i nekim centralama u Cacku.
Da li je tvoja centrala pulsna ili digitalna.
Digitalna je centrala novije generacije (Alcatel). Inace, na istoj centrali rade npr. Conexant HSF/HCF. Sta konkretno znaci ova %T komanda i da li negde postoji spisak tih novih komandi? Ja imam onaj stari ATHelp program, ali je tu samo set osnovnih.

%T19,0,2A je komanda koja modemu namesta contry code koji obuhvata celu evropu. Menjanjem poslednja dva karaktera (2A) se alteriraju codovi za razlicite zemlje. Npr 21 je Grcka, 2C je Bugarska...

Ceo spisak codova zemalja se nalazi na sledecem linku, a ako znas ruski onda ces tu i da nadjes odgovor oko novih at komandi
http://modems.hop.ru/atlucent.htm

Za razlicite modeme bilo bi zgodno pogledati ovaj link:
http://www.vee90.net/gen_atcmd.html

Prijateljski savet probaj ako je ikako moguce da vratis taj modem tj. zamenis za neki drugi ja sam ih ugradio nekoliko komada i koliko se secam svi su se vratili
To Je DJUBRE od modema

A mozda nije modem? Da ti nije mozda kabal u prekidu?

Najcesce je problem u ispravnim drajverima.
Uz nove serije Agere modema najcesce dolaze CD-ovi sa drajverima razvrstanim u razlicite direktorijume. Naprimer 1646, 1648, V90-V92.
Da bi instalirao ispravan drajver moras na samom modemu, na chipu pogledati oznaku i prema njoj instalirati odgovarajuci drajver. Za chipove sa oznakama 1646 i 1648 mozes instalirati i univerzalne drajvere 8.22 ali za one koje na sebi imaju oznaku V90 moras instalirati bas drajvere V90-V92 jer sa bilo kojim drugim nece raditi.

Nazad
Vrh Dno