Šta je novo?

Agere modemi...

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
Lucent je dobio novo ime Agere... vjerovatno se radi o vecinskoj kupovini deonica mada je to sad ne vazno... Zanima me vashe mishljenje o Agere modemima koji su sada preplavili domace trziste...
U principu se radi o istim Lucent modemima samo je razlika u oznakama na chipu...
u win se prijavljuje kao agere soft modem (D)

Ta promena imena odnosno vlasnistva se desila pre (cini mi se) vise od godinu dana...
Pazi, Agere/Lucent je proizvodjac cipova a ne modema, tako da na domacem trzistu ima svakakvih bezimenih modema koji se svi prodaju kao Lucent. Generalno je poznato da svi dobro podnose nase katastrofalne uslove a misljenja oko toga koji je brand i koji cip malo bolji ili malo losiji su toliko razlicita da ces tesko izvuci neki zakljucak iz tudjih misljenja, sto je i normalno - zbog razlicitih veza i uslova, svako ima neko svoje specificno iskustvo.
Ne verujem da moze pouzdano da se utvrdi neka bitna razlika izmedju starijih Lucent i novijih Agere cipova (pogotovu uzimajuci u obzir razlicite proizvodjace, trebalo bi potrefiti modem iste XYZ firme sa dve razlicite generacije cipova pa pokusati poredjenje...)

Kao i uvek sa modemima najbolji je onaj koji tebi na tvojoj liniji radi najbolje.

S tim što sam ja pre za neki ISA Rockwell ili USR, pa makar i na 33k6. I ovako sa 1com centralom ne mogu da skidam preko 3.3kb/s...
Mada se meni Lucent jako loše ponašao sa Milenijumom. Stalno je menjao COM čas 2, čas 3 i obavezno 5. E onda sam iskopao neku staru verziju drajvera gde u Device manageru mu kažeš koji port, i onda miruje...

moja su iskustva obrnuta. Pravi Lucent je izuzetno bio stabilan na starim centralama.

Probao sam vise inkarnacija Lucent/Agere modema. Generalno lepo misljenje osim ove poslednje serije Agere Systems PCI Soft modem koji se ponasa dosta musicavo u smislu da javlja da je signal zauzet (a nije), a onda ga prebacim u drugu masinu i on proradi normalno. Ocigledno nije samo chipset glavni nego utice i prateca elektronika na kartici jer kazem ranije je Lucent bio sasvim OK. Ako neko zna zasto javlja poruku zauzetosti neka pomogne.
Hvala.

pipistrelo je napisao(la):
Probao sam vise inkarnacija Lucent/Agere modema. Generalno lepo misljenje osim ove poslednje serije Agere Systems PCI Soft modem koji se ponasa dosta musicavo u smislu da javlja da je signal zauzet (a nije), a onda ga prebacim u drugu masinu i on proradi normalno. Ocigledno nije samo chipset glavni nego utice i prateca elektronika na kartici jer kazem ranije je Lucent bio sasvim OK. Ako neko zna zasto javlja poruku zauzetosti neka pomogne.
Hvala.
Cisto da se nadovezem.Kod mene se u jednoj masini(asus kt133a ploca+t-bird 1200) lucent ponasa vrlo cudno:tesko otvara liniju i ima cudan ton prilikom biranja,a nikako nece da se nakaci na parovajdera a u drugoj(matsonic kt133+t-bird 900) radi savrseno.I sve to na istoj liniji.
OS je WinME a drajveri su oni iz ME-a a u device manageru fino stoji Lucent WinModem i sve radi kako treba(ako cemo verovati Windowsu).
Na svim masinama je uredno intaliran via 4-in-1,ako bi to slucajno moglo da smeta.
Jel zna neko sta bi moglo biti?
E,da.Na istoj liniji pod XP om na matsonic kt266+duron 700 masini lucent uposte nije hteo da radi.Prvo sam mislio da je crkao ali proradi na kt133.

Filo je napisao(la):
Cisto da se nadovezem.Kod mene se u jednoj masini(asus kt133a ploca+t-bird 1200) lucent ponasa vrlo cudno:tesko otvara liniju i ima cudan ton prilikom biranja,a nikako nece da se nakaci na parovajdera a.

To klasičan problem nekompatibilnosti lucent modema koji stižu kod nas i ASUS A7V133-M ploča. Naleteo sam na gomilu problema. Npr. dve iste M ploče i dva ista lucent modema. U jednoj kombinaciji ne radi u drugoj radi?! Tako da bih Vam preporučio da obavezno isprobate da li radi modem na ASUS M pločama jer sam se ja namučio, a dešavaju se isti problemi koje si naveo...

Nazad
Vrh Dno