Šta je novo?

Age of Empires 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pojavila se prekjuče na mrežama, 3CDa. Jel' neko instalirao?

Sinoc sam istalirao i odigrao par misija u campanji i meni se svidja :D Malo podseca na AoM sa lepsom grafikom, Sama tematika je dobra ali ima i elemenata koji igru odvajaju od cistih kolonijalnih ratova... Kao npr odlazak sa Malte preko bare zbog nekog Moonlake-a koji ima znacaj za neki cult... to mi malo ne stima u igri sa istorijskim elementima. Gameplay je jednostavan,igra je prilicno brza i mnogo mi se svidjaju posiljke koje mogu da se salju iz glavnog grada koloniji. Postoje i heroji(barem u kampanji) koji uglavnom sluze za skupljanje treasure-a sirom mape i nekih item objectiva. Jedinice su lepo optimizovane, tipa anti cavlary,anti inf... U kampanji je vrlo zanimljivo reseno saveznistvo sa native narodima, jednostavna gradnja trade posta dozvoljava regrutovanje i upgrade novih ( native) jedinica). Sve u svemu igra (bar na osnovu ovoga sto sam probao) je za svaku pohvalu :)
P.S Artilery i Navy igraju veoma bitnu ulogu.
Javicu dodatne utiske posle jos par sati igranja :type:

I to bez Daemona 4, ali je procedura mnogo smorna.

Koliko sam uspeo da vidim po screenshotovima svidja mi se tematika, a grafiku i tezinu cemo tek da testiramo. Crveni mundiri, indijanci... gotiva! Dosadili su mi vise Rimljani. Skoro sam kupio Stronghold 2, a jos je nisam pustio. Sada cu da igram samo AOE 3, samo da ga nadjem. Pomagajte ljudi...

Ja sam je nabavio i vecp resao pola igre :)

Prvi utisak je - ovo je neverovatno dobro! Pogotovo kada se borite sa brodovima na moru ili istima bombardujete naselja. Efekat pucanja u rusenja zgrada je odlicno uradjen i zaista ima neku tezinu (recimo ako ribarskom camcu otkinete katarku, on ce sporije nastaviti da se krece). Graficki i nije mnogo zahtevna, recimo ja na 9800pro sa 128 mb memorije i P4 3.4 sa 768 mb DDR 400 RAM-a opusteno igram u 1280x1024 i jos se nije desilo da je igra secnula.
Misije su vrlo zanimljive (krecete od Malte boreci se protiv Osmanlija), razvoj je sada daleko daleko brzi kao i samo stancovanje jedinica. Jedinice je takodje moguce praviti na brodovima i onda ih deportovati na obalu (sto ce vam biti itekako potrebno u misiji kada morate da ukradete 6 spanskih brodova sa blagom). Broj zgrada je sada manji (recimo nema vise posebne zgrade za kopanje kamena, cepanje drva i sl. vec radnici konstantno kopaju i seku drva i ne setaju se od resursa do tow centra). Takodje postoje i 'beskonacni' izvori resurasa (btw. sada su resursi zlato (coin), drvo i hrana).
Sve sto uradite u igri (srusite zgradu, ubijete neprijateljskog vojnika...) nosi odredjeni broj experience poena i onda, kada skala dodje do kraja, mozete dobiti od home worlda neka pojacanja u zlatu, brodovima, pesadiji, seljacima i sl.....

U principu, ovo je najbolji Age do sada. Nisam stigao da probam solo misije ili mplayer, ali imajuci u vidu da je razvijanje sada daleko brze mislim da ce biti zanimljivije no pre.

odigrao sam samo uvod i ne znam sta da kazem... igra isgleda sjajno sa svim efektima ukljuchenim u 1024 rez.... ne sjajno nego bajno... ne znam sta vishe ochekivati od jedne strategije....

s druge strane gameplay je dosta brzi i dinamicniji, verovatno zbog kritika da u multiju treba 20 min za dobru partiju... sad ce verujem trebati dosta krace..

za sada (nisam pocheo ni kampanju) utisak je sjajnih 90%

onaj ko kaze da je ovo samo malo poboljshani mithology nema veze sa rts-om :)

poz odo' da igram...

xxxander je napisao(la):
Da li sam ja jedini kome AoE3 non-stop izlece u desktop?
Jesi! :D

Dakle, probao sam igru i to samo uvodni deo (kao G) i zaista me je odusevila. Dugo nisam imao prilike da odigram dooobar rts.
Ocena: 91% ;)

Ajde sad se svi dogovorite, jel igra s.... ili je sjajna, da li je grafika ocaj ili prelepa, da li je treba deinstalirati odmah ili ne spavti i preci igru za dva dana, mozda cak i polako gustirati. Mislim, kad covek cita postove ljudi ovde rekao bi da je pola njih instaliralo AoE2, a pola AoE3 pa ne mogu da se usklade misljenja.

Pa ako imas PS3.0 kartu grafika je super, ako nemas grafika je kao da si instalirao Age2 :)

Sad ga pretera - probao sam na GF 6800 i R9700, na radeonu naravno nema onih bloom efekata (koji su lako izvodljivi i na PS 2.0, ali ajde), ali je grafika i dalje odlichna (svi efekti na vodi, odlichne texture i detaljni modeli izgledaju isto kao sa PS 3.0). Meni je igra jako dobra, ali sam juche kupio i DOW Winter Assault, koji je po meni bolji :D

2 filipenko: a sta tu ima cudno? :) pa to je normalna stvar

igra je sjajna, sa mog spekta. naravno igrao sam aoe2 i u multiju i ovo zaista moze biti bolje brze izazovnije

zerbah je napisao(la):
Sad ga pretera - probao sam na GF 6800 i R9700, na radeonu naravno nema onih bloom efekata (koji su lako izvodljivi i na PS 2.0, ali ajde), ali je grafika i dalje odlichna (svi efekti na vodi, odlichne texture i detaljni modeli izgledaju isto kao sa PS 3.0).
Dobro de, ali bez tih efekata jednostavno izgleda kao vec vidjeno...nije na nivou age2 ali nije nista specijalno

zerbah je napisao(la):
Meni je igra jako dobra, ali sam juche kupio i DOW Winter Assault, koji je po meni bolji :D
Naravno da je bolji, kad je Warhammer Dawn of war najjaci fast-paced rts ikada :smoke:
Inace jesi li kupio original (posto ja jurim original zbog multija) ili si se zadovoljio narodnom varijantom...? Ako si uzeo original GDE si ga uzeo?

Zadovoljio sam se "ruskom" varijantom...

filipenko je napisao(la):
Pa ako imas PS3.0 kartu grafika je super, ako nemas grafika je kao da si instalirao Age2 :)

Ajde nemoj da lupas gluposti. *** kako mrzim kada neko samo ***** po celoj temi na 5 strana....
Grafika izgleda odlicno imao ti PS3.0 ili ne i kraj. Igra je za shavu pohvalu, vredi je instalirati i dugo drzati i igrati. Prosto.

Grafika bez ps3.0 izgleda odlicno tebi koji izmedju Age-a 2 i 3 igras Chicken Invaders i Icy Tower i ponosis se time :d

Poslednja izmena:
Grafika bez ps3.0 izgleda odlicno tebi koji izmedju Age-a 2 i 3 igras Chicken Invaders i Icy Tower i ponosis se time :d
Ne preteruj Filipenko :smash:, i meni je grafika dobra na X800 koji NEMA ps3.0.

A tebi je dobra grafika i ona iz Team Hospital :d

Ne kazem ja da je losa ili neigriva, samo da nije nista specijalno...:)
edit: a naravno uvek ima ljudi koji nikad ne obracaju paznju na graficku niti im je to bitno za gejmplej, osim kad konacno skupe pare pa se onda odusevljavaju :D Mislim da u poslednjih godinu dana, od Total Wara naovamo Aoe3 ima najgoru grafiku od svih high-budget rtsova...
Ali ugusismo sa tom prokletom grafikom...

Poslednja izmena:
Ne znam od kad nam je grafika najbitiniji faktor u jednoj rts strategiji?
Pa zar nije bitniji gameplay, atmosfera, brzina, rad u mrezi i sl. nego grafika? Naravno da je sve lepse sa lepsom grafikom, ali bar grafika za strategije ne bi trebalo da je presudna...

Ma grafika je potpuno nebitna u celoj prici...

Ljudi daj te neki link odakle da skinem igricu?? Koristim lite paket pa nemogu da koristim dc++ :(

Da skines Age of Empires 3 ?

Da, a onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Pa moze neko sa brzom vezom da ga okaci negde!!! Nego ljudima je to cimanje!! Razumem ja to! Al sam mislio da li slucajno ima link :)

Ne kapiram sta hoces da kazes?
Probao sam igru na 4 graficke karte
GF2,9600pro,6600 i x700pro i uopste taj PS 3.0 nije toliko bitan.
Uostalom ako budes gledao ucinak tog PS 3 veoma brzo ce ti neprijatelj isprasiti tur . :) Poenta je u atmosveri i igrivosti. Igra je sasvim OK jedino smara ona muzika i oni indijanci sto vicu "baraba bre!" :D :D
Sa 1 gb rama igra moze ladno da se igra od GF2 pa nadalje.

Jel ne mrzi nekoga da okaci tu razliku u ps 2 i 3? Da vidimo majku mu...

Retko se igram pa jel moze neki hint gde da kupim, skinem, na pm?

E i ja bi voleo to da vidim, osecam da se radi o pikometarskim razlikama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno