Šta je novo?

Aerogate II vredi li?

Obrati pažnju da ne skrckaš senzor, ne može da se stisne izmedju CPU i kulera.

Aerogate III moze da smanji voltazu totalno a i nize mislim da Aero II moze do 5 ili 7V a ovaj kao sto rekoh moze i da ti iskljuci ventilator i da ti radi prema potrebi, doduse za nijansu mi Aerogate II deluje lepsi ali sam ipak uzeo Aerogate III

@ puska Aero Gate II gasi kuler kako hocesh ;)!

@ serbianboss Uzmi aero gate II,radi isto shto i aero gate III ali je mnogo lepshi a ovo vec nije subjektivno mishljenje jer stvarno josh nisam upoznao choveka koji je rekao suprotno ;) ,a termalnu sondu bih ti preporuchio da gurnesh u rebra Cooler master Vortex Tx cooler po mogucstvu stavi je shto blize centru tela kulera,ne upushtaj se u stavljanje sonde izmedju tela kulera i procesora,a kao jedan od razloga koji moram da ti navedem je to da termalna sonda ima debljinu oko 0,5 mm a to je veruj mi previshe......pogotovo ako hocesh da ti Vortex naleze savrsheno na procesor a samim tim pretpostavljam da zelish i max performanse tj najnizu temeraturu procesora,a postavljanjem medju rebra kulera dobicesh pribliznu toplotu procesora koja ce odstupati od prave max 2-3 C a jedan od razloga je upravo bakar koji mnogo dobro apsorbuje toplotu........stoga znash shta ti je chiniti :)
Poz

Poslednja izmena:
Hvala animan na detaljnom uputstvu:)

Ja sam isto mislio da uzmem aerogate II jer je lepsi od III a ima i veci display.

Jer si mislio ovako da se stavi senzor za procesor.

pozdrav

kazi nam koji proc imas? Ako je golo-coreoliki (al im dajem imena u poslednje vreme :p ) tipa ovog na slici onda bolje senzor nasloni na jezgro ako je sa heatsinkom kad malo bolje razmislim mozda je bolje da bude blize centru coolera nego sa strane procesora, probaj obe varijante, bas me zanima sta je bolje.

Prilozi

• untitled.bmp
    252 KB · Pregleda: 78
Ako je golo-coreoliki (al im dajem imena u poslednje vreme ) tipa ovog na slici onda bolje senzor nasloni na jezgro ako je sa heatsinkom kad malo bolje razmislim mozda je bolje da bude blize centru coolera nego sa strane procesora, probaj obe varijante, bas me zanima sta je bolje.
On ima cooler Vortex TX koji je za K8 / P4 / LGA775\Pretpostavljam da ima K8..ipak su ovi "golaci" stariji procesori...

Poslednja izmena:
Ja imam aerogateIII.Nema reshenja za cpu sondicu.Nikada nece meriti bash tachno_Obzirom da ne mozes staviti sondu na telo CPU-a moraces da se zadovoljish telom hladnjaka,koje nema istu temperaturu kao i CPU.Pre cesh nakachiti lako na grafichku i chipset nego na cpu...

Imam dual amd x2 3800(signatura). Izgleda da mi je jedino resenje da uguram sondu u bakarno telo na vortexu.

Ono sto me jos interesuje: Posto aerogate 2(3) prati temperature i brzinu coolera, da li on automatski regulise brzine coolera koji su povezani na njega?

pozdrav

Poslednja izmena:
Serbianboss je napisao(la):
Imam dual amd x2 3800(signatura). Izgleda da mi je jedino resenje da uguram sondu u bakarno telo na vortexu.

Ono sto me jos interesuje: Posto aerogate 2(3) prati temperature i brzinu coolera, da li on automatski regulise brzine coolera koji su povezani na njega?

pozdrav
Ne.Nema tu regulaciju jer ona vec postoji kao opcija u BIOS-u.Ako npr.prikacis Fan od cpu na plochu i ukljucish da juri rpm i temperaturu onda ce broj obrtaja biti u skladu sa zadatom vrednoscu.Ako zelis da menjas broj rmp-a ruchno onda kacis na Aerogate monitor-panel.

Serbianboss je napisao(la):

pozdrav

Ne radi automatski!ono shto on radi je da kontrolishe da li neki fan radi a chim taj isti fan stane iz ko zna kog razloga pochinje da se pali i gasi crveno svetlo i da pishti tj obaveshtava ;)!

Uguraj sondicu u bakar i uzivaj

Poslednja izmena:
Prilicno bajat topic, ali ajd' sad :)
Trazio sam nesto u vezi sa Aerogate-om, a naletim na problem sa psotavljanjem sonde.

Ja sam ovu sondu iz Hardcano 9 gurnuo ISPOD CPU :d
Procesor XP 2200, pa mozda zbog sirine pinova na socketu to nije bio problem...grane kablica su malo razdvojene, pa se izmedju njih nalaze pinovi CPU-a :)

Pokazuje mi tem kao sto je u bios-u, a razlikuje se max 0.5C od software-skih resenja koja sam probao.

Nazad
Vrh Dno