Šta je novo?

Adware 5.71 i dap proverite.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Proverite Adware 5.71 i naci ce Vam gomilu spywarea u sebi?

Sta je pisac ustvari hteo da kaze, nis' ne razumem ??? Da je Adware spyware sam po sebi ? Ili da je DAP spyware ?

Ako je ovo drugo, pa 'fala bogu, 99% "freeware" programa su spyware...:(

Sta ti to znaci, freeware u pogledu dap-a?Znaci platis im za licencu, a usput dobijes dzabe spyware, tesko, jel da.mogli bi oma da zatvore firmu.

borab je napisao(la):
Sta ti to znaci, freeware u pogledu dap-a?Znaci platis im za licencu, a usput dobijes dzabe spyware, tesko, jel da.mogli bi oma da zatvore firmu.
Mislio sam na uobicajeni princip rada tkz. freeware programa: potpuno su funkcionalni ali su spyware dok ih ne registrujes. Kad im uneses sifru (iz cracka, naravno :D ) spyware funkcije se automatski onesposobe. Barem je tako kad vecine, pretpostavljao sam da tako radi i dap (nisam ga koristio).

Inace kad smo vec kod AdAware-a, ove nove reg definicije razbijaju i mnogo su unapredjene u odnosi na ranije. Do sada mi je uglavnom nalazio samo par cookies-a koje ostavljaju "tracker" sajtovi. Sa najnovijom definicijom mi je pronasao 231 (!) key Alexe u registy-u :mad: ...

Hm, ali greska je u pitanju za DAP, on je jedan od retkih freeware koji nema spyware!
On ti pici one reklame i to je sve!

alarmos je napisao(la):
Hm, ali greska je u pitanju za DAP, on je jedan od retkih freeware koji nema spyware!
On ti pici one reklame i to je sve!
:) He, pa i to se smatra spyware-om.
Fazon je u tome sto ti takvi programi ne salju bilo kakve reklame, nego prate tvoje surfovanje, salju podatke o sajtovima koje posecujes u "centralu" gde onda njihovi serveri nekim algoritmima odredjuju sta bi bas tebe moglo da interesuje, i to ti se onda prikazuje odnosno reklamira...

Ne treba rec spyware shvatati bukvalno, u smislu spijunuranja tj dobavljanja poverljivih informacija sa tvog komjutera. Spyware je teoretski izmisljen samo da bi se toboze "bolje usluzio kupac"... to ti je Reklamokratija !

A frku su digli ljudi koji smatraju da je i to "invasion of privacy" i da niko nema pravo da ti prikazuje bilo kakve reklame ako ti to ne zelis. U ovom slucaju si primoran da ih gledas da bi koristio program. Eto mali istorijat spyware-a...

Da upravo to, ali DAP ti ne salje nikave podatke u tome i jeste poenta. On se ne bi trebao zvati spyware jer ne radi bas te stvari koje si opisao, nego je freeware zato sto ti pokazuje reklame koje ti kliknes i ako si mozda obracao paznju on te prvo odvde na counter sajt i oni vide koliko ljudi je posetilo njihov sajt preko DAPa. Ali on ne koristi nista sto bi moglo uci u spyware , a te reklame samo se ucitaju i smenjuju, no nista osim toga ne ulazi u tvoj komp a takodje nista ni ne salje nigde.
DAP je provereno "posten" program. Greota da ga crnimo kada to ne zasluzuje, a pritom radi strava!

Ma dajte ljudi, registroao sam ga , nema bannera, ali mi adware prikazuje da mi on generise naveci broj spywarea.

borab je napisao(la):
Ma dajte ljudi, registroao sam ga , nema bannera, ali mi adware prikazuje da mi on generise naveci broj spywarea.
Pa lepo ja kazem, al' mi alarmos ne veruje...
A jesi li delete-nuo sve to sto AdAware pronadje ???
Mislim, ako jesi a program i dalje radi, onda su samo aljkavi programeri pa nisu odradili da obrise spyware fajlove kad se registruje.
Ako i registrovan program prestane da radi kad mu to obrises, onda je to vec vrhunska prevara, trebalo bi prijaviti onom baji sto drzi grc.com, on bi digao nevidjenu frku oko toga :mad:

hehe, ok! Nije da tebi ne verujem ali npr meni adaware nije nasao nista na compu a imam DAP.
Ovako: DAP 5.0.1 neregistrovan, AdAware 5.62 sa onim update enginom i nemam nista na kopjuteru. Znam i davno kada sam citao o DAP da je bio strasno hvaljen zbog nemanja spijuna.
Nesto je ovde cudno?!
Borob koja ti je verzija i kako to generishe, gde? u svom folderu, registry sa njegovim imenom?

I meni je nov Ad-Aware obrisao neke stvari iz ...Program Files/DAP Foldera i iz registrija gomilu DAP kljuceva !!!

U postu lepo pise adware 5.71 i nova spy definicija, sa starim adware je ok?Ma zaboravite, a ako izbrisem to sto adware hoce onda dap neradi!

Uf corav sam, glat nisam zapazio da se radi o 5.71 verziji. Brze -bolje otisao sam i skinuo sa sajta, da potvrdim da ste u pravu...kad, opet mi nista nije nasao. I ja sam u cudu jer sam ocekivao suprotno. Nasao mi je nekog alexu u ie\extensions ali nema veze sa DAP.:confused:
Mozda kada ga registrujete on proveri i onda valja iste ako nije pravi key!?! :)
Nemam pojma!

Da bi vam bila jasnija teorija o vezi izmađu DAP-a i Ad-awarea idite na Benchov forum -Internet-pojeshcu sve kolachice.. i poskidajte onih par atačmenta. Pre nego što sam njih ubacio kod mene imao sam samo par spyova, posle toga 247!!!, i svi su iz DAPa. Koristim verziju 5.7.
Pozdrav!!!

Pogledao sam. I ja koristim najnovije reference, ali nista. Nema!
Skinuo sam i sa tog posta ref fajlove i nema?!
Ili kada se krakuje ili od verzije do verzije.

Tja, cudno zaista...:confused:

Inace na jednom od download sajtova za AdAware, gde moze da se skine bas najnovija verzija:
http://www.jamcomputerservices.com/fantom/download.htm
ima i mali program DAP Removal Utility, cije ime sve govori...kad su cak i program napravili da bi sto efikasnije "ubili" sve sto DAP uradi, znaci da stvarno (ipak ?) pravi mnogo problema.

Nazad
Vrh Dno