Šta je novo?

Advanced WindowsCare

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Ovo je zanimljivo pogledati:

http://www.snapfiles.com/reviews/Advanced_WindowsCare/advwincare.html

Reč je o programu koji automatski optimizuje Windows, disejbluje nepotrebne servise, optimizuje za AMD procesore (šta god to značilo) itd.

Ono što ne volim kod ovakvih programa je to što nemate mnogo kontrole i ne znate šta sve menjaju (postoji undo). Da, kad kliknete na crveno upozorenje on vam napiše šta je sve našao da ne valja, ali za polovinu toga što kaže ja i ne znam šta je. :d

Neka setovanja koja primenjuje imaju smisla u smislu ubrzanja, ali ih ja ne volim (npr. da se ne vidi sadržaj prozora prilikom pomeranja), bezveze je što mi je vratio RecycleBin na desktop...

Ali, sve u svemu, ako ne greši, neprijatno me je iznenadio količinom stvari za koje tvrdi da su kod mene loše podešene. Dao sam mu da uradi automatski tweak, za sada mi se ništa nije raspalo. 😛

Sve u svemu, deluje kao koristan program, ali ja bih voleo da vidim detaljnu dokumentaciju.

Čak i ako nećete da mu date da primeni twaeak-ove, interesantno je dati mu da analizira komp i videti koje će greške da pronađe.

Poslednja izmena:
Evo sam ga skinuo, i uopste mi se ne svidja. Pola predloga su mu naopaki, tu mi kaze da iskljucim autorun za MS Messenger, a ja ga deinstalirao odavno; zatim boot-up optimization pogresno; last-access za NTFS fajlove - opet pogresno; automatic text completion - opet pogresno....

Sve u svemu, ne dam mu nista da uradi, sad cu da ga :crash:

Poslednja izmena:
ja sam uvek za registry tweakove, sebi sam napravio kolekciju kojih koristim jer se ni meni nesvidjau ovakvi programi

Hm.....instalirao,probao....

Video da je krsh,i uninstalirao......
program je malo tupav,i daje konfuzne optimizacije 😛

Haha, ovog puta ste imali srece, ali mozda sledeceg puta necete moci tek tako da uradite Undo 🙂

Pa ja nisam nista ni uradio za sta bi mi trebao Undo - fino mozes da pogledas sta ti nudi, pa ako hoces hoces, ako neces neces 🙂

Hehehe... Mene i dalje zanimaju oni tweakovi za koje ne znam šta su, moraću da malo detaljnije ispitam šta sve program radi.

Problem sa ovim programom je sto mi je nudio da mi ukljuci stvari koje su vec ukljucene, ili da iskljuci one koje su vec iskljucene, pa mu zbog toga ne mogu vjerovati. Drzacu se ja TuneUp Utilities i WinXP Manager-a.

Well, ja sam detaljno ispitao šta program radi... Neku štetu ne pravi, a o koristi se može diskutovati. Za mnoga setovanja Microsoft kaže "probajte, eksperimentišite, pa vidite šta vam je najbolje". Za neka setovanja kažu na forumuma "jeste to OK, ali ne i za Catalyst drajvere, oni ne rade tako".

Po defaultu program disejbluje "kernel paging". Prema onome što piše u X-Setup-u to ne bi smelo da se radi ako se koristi standby ili hibernacija.

Sve u svemu, nije program koji bi preporučio duducima, a baš mi je za takve trebao (a tako ga i reklamiraju).

Nazad
Vrh Dno