Šta je novo?

Advanced Uninstaller Pro i slični uninstal programi

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Dugo sam koristio Ashampoo Uninstaler ali on pravi snapshot sistema (fajl sistema i registry-ja) prije i poslije instalacije i na osnovu toga pravi svoj log fajl. Problem je što to vremenom postaje dosta spora operacija, kada sistem postaje veći i popunjeniji pa to njegovo skeniranje sistema uzima dosta vremena.

Tražio sam neki program koji radi "live monitoring" kao što je nekad radio Quarterdesk Clean Sweep koji sam davno koristio i koji je to brzo radio. Vidio sam da mnogi preporučuju Advanced Uninstaller PRO pa sam ga nabavio, on može raditi i realtime monitoring a i preko snapshota pri čemu sam preporučuje live monitoring kao brži način. Problem je što meni on to radi sporo, instalacije su usporene, a najgore je što nakon instalacije on kao nešto "procesira instalacioni log fajl" što traje i traje, pri čemu koristi 100% CPU pa skoro ništa drugo tada ne mogu raditi. Sinoć sam reinstalirao Windows i nove programe sam instalirao preko Advanced Uninstaller PRO 2006 (ver. 7.5.2) i strašno je koliko traje instalacija a posebno to završno "procesiranje instalacionog log fajla", recimo samo taj dio za Kaspersky (KIS 6) je trajao 12.5 minuta, a i sama instalacija je trajala duže nego što bi trebala, Adobe Acrobat 7 sam instalirao oko pola sata (!), manje mi je trebalo za instaliranje windowsa. Samo kod malih i jednostavnih programa to "procesiranje instalacionog log fajla" traje 5-10 sekundi što je još i odlično, ali isto nije nimalo zadovoljavajuće. Gdje je tu onda "live monitoring" ako on i nakon instalacije dugo radi?!?

Da li još neko koristi Advanced Uninstaller i kakva su mu iskustva?

Može li neko preporučiti neki drugi program koji čestito i brzo radi live monitoring instalacije softvera, i naknadne deinstalacije?

Koristim Your uninstaller 2006 Pro. Za sada sam zadovoljan na obe masine ( kod kuce i na poslu).
Nije mi nista pobrisao sto nije trebao.

Ashampoo Uninstaller, npr.
Pa njega sam gore i naveo kao loš primjer :), kao i razloge za to, treba mi nešto bolje.

A Your Uninstaller ako se ne varam uopšte ne prati instalacije već sve programe koji su instalirani (i oni koji su instalirani prije njega) uninstalira tako što sam pretražuje registry i druga mjesta koja sadrže ključne riječi samog programa, i to briše, znači otprilike kao kad bih ja sam ručno pretraživao registry i disk i brisao sve što je od tog programa.

već sve programe koji su instalirani (i oni koji su instalirani prije njega) uninstalira tako što sam pretražuje registry i druga mjesta koja sadrže ključne riječi samog programa, i to briše, znači otprilike kao kad bih ja sam ručno pretraživao registry i disk i brisao sve što je od tog programa.

Pa to ti je najbolja solucija, uopšte ti i ne treba "uninstaller"... :S:

Pa da, slažem se, ako to što radi uradi dobro. Nisam radio sa njim pa ne znam. Da li znači Your uninstaller 2006 Pro radi fino? Da li fino "počisti repove" programa iz cijelog sistema, bez da pokvari nešto što ne treba?

ranije sam koristio Advanced Uninstaller(nalazi mi se jos uvek na nekom disku), bio sam veoma zadovoljan funkcijom force uninstal..koja je brisala sve sto ne moze da se obrise preko windows-ovog add or remove...smatram to veoma korisnim:p

Svi ti uninstall programi bi već po defaultu trebali da brišu više od windowsovog Add/Remove alata.

Gledam sad ovaj Your Uninstaller 2006 Pro, to stvarno izgleda fino, nema nikakavog monitoringa već on kasnije sve čisti, pa ću probati njega. Podesio sam mu srednji (average) nivo detekcije u opcijama. Treba mi nešto već sada da se odlučim jer sam juče instalirao sistem i imam hrpu toga sada instalirati. Ovaj Advanced Uninstaller mi baš sporo radi, mislio sam da je tako samo možda na mom starom sistemu koji je vapio za reinstalacijom, ali isto je i na potpuno čistom sistemu. Brže bi radio Ashampoo sa snapshotom sistema nego ovaj koji kao radi "realtime", bar zasad dok sistem nije pretrpan.

Vrh Dno