na Beotelu je u proseku oko 40 na ovim našim serverima, verovatno kolega misli na Counter Strike... Može odlično da se igra. Ping do prvog hopa je gotovo tih 40ms, i mislim da je problem do telekoma, očigledno nije do Beotela, pošto su gubici dalje kroz hopove (ako trejsujem recimo google) veoma mali. Odnosno, na samom google-u bude recimo 80ms ping...
Ima tu još mesta da se usluga poboljša, svi se tu pomalo uče...Meni je jedina prava zamerka što download apsolutno nikad nije prešao 28k/s, što nije 256kbit/s, nego malo manje... Pogotovo što preko dana kada se surfa vrlo često nije ni 20tak... Okej, u ugovoru i kaže da je u pitaju negarantovani protok, daleko je brže od modema i wireless-a koji sam plaćao 1500 dinara za 128k... Ovo je taman brže koliko je i skuplje, tj 2000 din mesečno, besplatan setup je bio, dobio sam ADSL modem na korišćenje, nov ASUS (istina USB, nema UTP, tako da mi je hardverski firewall/ruter/svičer neupotrebljiv, ali bože moj)...
Sve u svemu, nadam se da će uskoro biti bolje, barem nama koji bi se na venu ukopčali na net samo da je to moguće...
EDIT: pouzdanost je apsolutna, zasad... Prekida nula, vrlo malo je trokiralo, ali ja sam ekstra zadovoljan. Probao sam par wireless solucija, i sve je to radilo mnogo mnogo lošije nego ovo. Potpuno podržavam, sem ukoliko nemate PTT Cable, po meni je to apsolutno najbolji internet kod nas. Ping cs1.tehnicom.net daje jednocifrene rezultate, eventualno malo protrči između 10 i 20 koji brojčić, pa možete misliti kako to sve radi...