Šta je novo?

Adsl

• Začetnik teme Začetnik teme nixon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nixon

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
609
da li je neko imao iskustva u radu sa ADSL-om?
Bilo bi lepo da podelimo iskustvo na pocetku uvodjena novog protokola od strane TELEKOM-a.

cheers,

Poslednja izmena:
pocetak? jel su krenuli da dele krajnjim korisnicima?

ja sam nacuo da su pocheli, i da ima korisnika na dedinju a da se oprema sad instalira po centru
brzina je valjda 768/256 ne drzhite me za rech, a cena je oko 50 eura mesechno

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
ja sam nacuo da su pocheli, i da ima korisnika na dedinju a da se oprema sad instalira po centru
brzina je valjda 768/256 ne drzhite me za rech, a cena je oko 50 eura mesechno
Ne verujem da je to tacno. Za takav flat bi telekom uzeo mnooogo vise...

opet,kazem nachuo sam..a to je opet 3500 din
64kbit/s = 1000din
128kbit/s = 1500din
256kbit/s = 2000 din

shto onda ne bi moglo 768kbit/s da bude 3.5k ?

inache ako ne znash ovo su cene za ptt cable net

cene i vreme

Moja informacija , najsvezija, je da krece za otprilike 6 meseci.
Osnovni paket 256/128 bi trebalo da bude oko 3000.00 dinara mesecno sa uredjajem.Takodje, mislim da ce biti neki Intracom sto i nije lossa ponuda.

cheers,

ako 256/128 bude 3000din, to ce biti veliki bezobrazluk... za te pare, recimo 3500, treba da naplacuju 756/128

Miroslav je napisao(la):
ako 256/128 bude 3000din, to ce biti veliki bezobrazluk... za te pare, recimo 3500, treba da naplacuju 756/128

Koliko sam cuo 30e 256kbit

Sad ovo shto sam ja chuo je od lika koji mi je sredio sad telefon,ono kao preko veze,on radi u Sime Miloshevica
rekao je da ce prikljuchak da bude oko 100-200e

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
Sad ovo shto sam ja chuo je od lika koji mi je sredio sad telefon,ono kao preko veze,on radi u Sime Miloshevica
rekao je da ce prikljuchak da bude oko 100-200e
Znaci opet se wireless pokazao kao najisplativiji...

vama u ns-u mozda da,nama sigurno ne..

Neka to samo krene, pusti cene, i najnoviji procesor kad izađe košta 500e, samo zato što je najnoviji(sledeća cena mu je već realna, duplo manja), kasnije cenu određuje(uz nadu da neće biti monopola) ponuda i potražnja, dobra je vest što se to uopšte i radi...

Poslednja izmena:
A sta ako nije ni iz BG ni NS? Da ceka sa velikim magnetom u dvoristu da ameri krenu da prizemljuju Habl iz orbite pa da iskoristi njega kao usmerenu antenu da dohvati BG ili NS? :d

silverglider je napisao(la):
A sta ako nije ni iz BG ni NS? Da ceka sa velikim magnetom u dvoristu da ameri krenu da prizemljuju Habl iz orbite pa da iskoristi njega kao usmerenu antenu da dohvati BG ili NS? :d

e ova ti je dobra, jel tako radi te u Germaniji

hajli nelupetj u ns su wifi provajderi duplo skuplji od beogradkih

A gde tacno imaju da se kupe ti veliki magneti ? 😀

Internet u ruralnoj sredini... ma :wall:

Evo svima placam pice ako dobijem ADSL do nove godine...

Hajli. NSwireless nije ISP. To je samo primer zajednickog neta za jedan mesec, kada se skupi vise ljudi pa uplati "malo" bolji zajednicki link kao sto je kod nas slucaj. Nije to paket koji NSW nudi kao firma, jer to jednostavno nije, vec zajednica ljudi zeljna jeftinog neta...

@Intrud:
www.vtkom.com - Ne bih rekao da su duplo skuplji...

Poslednja izmena:
Konkretno za ovog coveka znam da je iz BG...

Znam i ja da je on konkretno iz BG, ali ti si rekao da wifi ispada najisplativiji, bez ikakve ograde na lokaciju. A moja 'poshalica' je trebalo da prikaze da i te kako zavisi od lokacije.

Znam i ja da je on konkretno iz BG, ali ti si rekao da wifi ispada najisplativiji, bez ikakve ograde na lokaciju. A moja 'poshalica' je trebalo da prikaze da i te kako zavisi od lokacije.
Dobro, ali tvojim posalicama ne moras da potkacis i druge ljude...

Na kraju poshalice je bio smajli, a to znaci da je u pitanje shala, ne potkacivanje.
Barem je do sada tako bilo kod nas koji ne koristimo wifi pristup internetu :d

Na kraju poshalice je bio smajli, a to znaci da je u pitanje shala, ne potkacivanje.
Barem je do sada tako bilo kod nas koji ne koristimo wifi pristup internetu :d
Ne brini, nisam ni ja dugo resen telefona :d

Ne znam da li sam vam rekao da mi je rodjaka direktorka Telekoma.

Kako sam cuo trebala bi da bude ista cena kao u Sloveniji.
Takvu cenu su isporucili istrazivaci Telekoma.

Znajuci kakvi su lupezi i lopovi ,mogao bih da ocekujem mnogo vece cene , najvise me brine ukoliko ubace kategorizaciju luksuz i biznis korisnici , posto sam cuo da ce 1mbit biti 120e za rezidencijalne i 300e za biznis korisnike bez poreza na luksuz koji bi se uracunao direktno u cenu.
Medjutim postoji problem linka u realnim uslovima Telekom ,iako ima najjaci link, ima samo 1,8mb (ne mbit-a) viska tranfera i to nocu , koliko sam informisan nemaju planove da proshire taj kapacitet.
Znaci imaju kapacitet za samo 100-200 korisnika , to puta 30e ili 100e je jako smesna globalna cifra.
Ostaje jedino da se oslobodi link odnosno da se svi njihovi objekti saseku sa neta kako bi se dobila dovoljna kolicina.
Ukoliko svi navale na net pod punim download-om doziveo bi se chep kao i kod svih ostalih provajdera ,
a koliko su drski kao i ostali verovatno ce tako i biti ,ubacice 300-500 korisnika za pocetak pa kud puklo da puklo.

kko si neobaveshten hajli , zar nije srdjan (skot ) pricao da ima preko verata net i da ima svoju opremu , tehnikom ima pokriven veci deo beograda , ja vatam jedno 10 tehnikomobh apova, ko tebe ebe shto si u zgradi od 2 sprata pa nevidish nishta , NSW , Novosadska Bezicna Mreza ko je spomenuo net tu ,to je neprofitna organizacija kao i bgw ?! zar tu nema sbb kod tebe ? ,eh samo da si video cene kablovskog u ns

Nice:
Inicijalni Troskovi
Postavljanje opreme na lako dostupnom mestu (uređaj, antena i pripadajući kablovi), konfigurisanje jednog računara i testiranje linka u gradskoj zoni iznosi 15000 din. Postavljanje opreme i uspostavljanje linka u drugačijim uslovima je predmet posebnog dogovora.

ako nemozesh svoju opremu onda je glupo , mnogo je skupo , i ko zna shta ti sve nude ... 🙂

Poslednja izmena:
lucky2001 je napisao(la):
Ne znam da li sam vam rekao da mi je rodjaka direktorka Telekoma...
Reci tetki da ukine dvojnike :d

tehnikom nema u centru, a kod verata moze svoja oprema, ali posle ide teze
skota znam lichno,prichamo i sl..nije sve tako bajno kao shto se chini
a i sem toga, navrati malo do dorcola,pa da vidish tu zgradu sa 2 sprata 🙂

Evo samo da vam da informaciju, u Nemackoj je mesecni flat DSL 768 od 30e pa na vise. Uvodjenje je 60e, u sta ulazi i DSL modem. Ceka se do 2 nedelje, zavisi od grada..

Inace ne verujem da ce to biti povoljno u Srbiji jos dugo vremena, glavni ljudi u Telekomu imaju sve samo ne viziju i internet dozivljavaju kao nuzno zlo, da ne kazem neprijatelja (valjda misle da se manje telefonira u inostranstvo, budale..). Uradice sve da broadband pristup bude dostupan sto manjem broju ljudi, a taj minimum ce realizovati jer moraju, i to za one koji imaju veze. Zivi bili pa videli... pa nisam dzabe pobegao odatle 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno