Šta je novo?

ADSL Zemun 219****

• Začetnik teme Začetnik teme eraser
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

eraser

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
630
Znači ovako: poslao sam prijavu za ADSL Beotelu i PTT-u. Od PTT-a sam dobio kratak odgovor da ne postoje uslovi za ADSL,dok sam od Beotela dobio sledeci odgovor:

"Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuća oprema za pružanje ovog Servisa."

Interesantno je da sam se prijavio kod Sezama u januaru i da sam tada dobio odgovor da postoje uslovi....

1.Moze li mi neko objasniti o cemu je ovde rec i kolika je procedura da se "stvore" uslovi,vremenski???
2.Da li jos neko sa brojem 219**** ili sa iste centrale (a pritom ne znam koje) ima iskustva sa ADSL-om?

Hvala unapred na odgovorima....

Nikola

Ja sam imao slicna iskustva mada nisam u Zemunu nego u Rakovici.

Od Beotela sam dobio identican odgovor a od Neobee-a slican kao ti od PTT-a, samo da ne moze i da ce javiti kada bude moglo.

Sve u svemu imas razloga za optimizam. Linija ti je cista i mozes da racunas na ADSL cim se Telekom smiluje da instalira opremu u tvojoj centralii. Pitanje je kada ce taj dan doci ali kada bude dosao bice ok. Bilo bi mnogo gore da su ti iz Beotela javili da na tvojoj liniji ima prepreka za uvodjenje ADSL-a. To bi znacilo da mozes da se pozdravis sa ADSL-om.

Ja sam dobio od Beotela odgovor da moze ali sada mi ovo nesto neje jasno,citiram mail:
"BeotelNet omoguæava pristup Internetu pod sledeæim uslovima:
Setup (jednokratno) 3000 dinara

Svojom prijavom, obezbedili ste sebi BESPLATAN SETUP"

Ne kapiram ovde jeli ja sad kada mi ga budu uvodili placam taj njihov setup ili ne?

PS:sorry za off...

Poslednja izmena:
Setup je dzabe.

first time?

Ja sam pre nedelju dana prebacen na centralu sa 2-jkom tj. 267**** . To je Novi Beograd kod "Instituta za majku i dete". Na dial-up-u se kacim na 50-52kbps, protok je daleko bolji nego ranije na analognoj. Dakle veza nije PCM. Medjutim odogovor od Neobee-a glasi:

"Postovani,
Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a.

Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem
telefonskom broju, obavestavamo Vas da, na zalost, trenutno ne postoji
tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa.

Po ispunjenju tehnickih uslova od strane Telekoma Srbija AD, odnosno pocetka
isporuke ADSL-a u Vasem gradu, ponovicemo zahtev za proverom mogucnosti
instalacije prikljucka na Vasem telefonskom broju i ponovo Vas izvestiti o
mogucnosti realizacije Vaseg zahteva."

Pretpostavljam da posto jos uvek je sve frisko, nije instalirana oprema za adsl...jel da da sam u pravu? :S:

Zekaleon je napisao(la):
Pretpostavljam da posto jos uvek je sve frisko, nije instalirana oprema za adsl...jel da da sam u pravu? :S:
Sad ogroman broj ljudi dobija famozno 2 ispred prebacivanjem na digitalne isturene stepene (to je nešto kao mala centrala) i većina tih isturenih stepena za sada nema ADSL mogućnosti (neki imaju).

Ja sam dobio ADSL na staroj analognoj centrali. U međuvremenu je moj blok brojeva prebačen na istureni stepen (koji nema ADSL mogućnosti) a ja sam zbog ADSL-a zadržan na staroj analognoj centrali. Ne znam kako će se to na kraju završiti (teško da će klepetuša ostati da radi samo zbog mene, k'o da sam Staljin): ili će istureni stepen dobiti ADSL mogućnosti pa će me onda prebaciti, ili neće dobiti pa će me opet prebaciti, pa ću ja, dakle, ostati bez ADSL-a. Do daljeg.

Nije Novi Beograd, ali princip je isti.

Poslednja izmena:
Dakle ovo je blesavo:
Nakon sto me je Neobee odbio rekavsi da ne postoje tehnicki uslovi, Sezampro mi je ODOBRIO uvodjenje:
"Na osnovu Vašeg zahteva za uvođenjem ADL-a uveli smo Vas u evidenciju za realizaciju.

Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji:
Broj telefona: 011267****
Ime i prezime: ****
Adresa: Tošin Bunar *****
Mesto : Beograd"

Blesavo zar ne?

Zekaleon je napisao(la):
Blesavo zar ne?
Prvi put je mene Sezam odbio jer, kao, imam dvojnik (niti imam dvojnik, niti sam ikada imao). Kad sam protestovao rekoše da im je Telekom dao pogrešan info.

Nazad
Vrh Dno