Šta je novo?

Adsl + Wireless problem!

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
Molim da me ne zezate. Evo u cemu je stvar.

Imam ADSL modem-ruter TPlink TD-8816 koji ima jedan LAN port. On je podesen kako treba na ono PPoE i to radi na jednom kompu. U podesavanjima se nakon snimanja opcija on prebaci na BRIDGE mod. Imam i bezicni ruter sa 4 LAN porta i jednim WAN portom TPlink TL-WR941ND. Ubo sam kabl iz ADSL rutera u WAN na bezicnom ruteru a iz bezicnog LAN1 sam ubo u komp. Oba rutera imaju DHCP ukljucen, START IP je na oba 192.168.100 a END je 192.168.199. Oba imaju DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1, podesen DYNAMIC IP, na svakom kod podesavanja kartice je namesteno na OBTAIN IP AUTOMATICALY ali NIKAKO ne uspevam da dobijem internet ni preko zice na ovom kompu ni bez zice na lapu ma sta pokusavao. Koja je fora oko podesavanja ovih kad svaki ima DHCP i opseg adresa, da li mozda mora manuelno da se setuje u Windowsu IP i DOMEN. Ili kako po koracima d aovo namestim?

VELIKO HVALA!

Neko je pisao ranije o tome, ja sam isto tako resio problem(huawei 510 + TP-WR340G), iz lan porta TD-8816 stavi u lan1 na ruteru, tvoj komp stavi u ruter lan2. Wireless sredi na ruteru standardno i to je to. Meni radi.
Elem skoro se pojavio problem. Radilo je par meseci tako kako je opisano ali poslednja dva dana imam problem. Nestane net na kompu iako uredjaji pokazuju da ga ima. Pogledam u connections sve ok osim sto nema neta, mreza radi. Onda pali gasi jedan, drugi, oba, restartuj komp itd itd.
IP 192.168.1.100
subnet mask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.1.1
DNS Server 192.168.1.1

Moze li neko da objasni kako da tu kombinaciju slozim da radi normalno. modem da ide u ruter na WAN a ne LAN da bi radilo?

P.S. WR-340G adresa 192.168.1.2

@Filipenko666

Ja bih probao sledeće :

1. Izgasiti DHCP na TD-8816.
2. Na TD-8816 idi u Interface setup - > LAN i tu promeniti IP address sa 192.168.1.1 na 192.168.1.2 . Ova IP adresa služi za pristupanje podešavanjima rutera i ne može biti ista na oba.
3. Nakon prva dva koraka prebaciti TD-8816 u Bridge mode.
4. Na TL-WR941ND otići na WAN i kao Connection type odabrati PPPoE . Ispod toga uneti Username i Password za pristupanje Internetu.
5. Snimiti podešavanja.

Nakon toga bi računari trebali imati pristup Internetu.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte 🙂
Imam eunetov net i wifi router/modem planet adw 4401.
Uzeh pre neki dan tplink 1043nd.
Pokusah da povezem ova dva uredjaja na nacin koji je Pinky objasnio.
Promenih ip Planeta i to bi bilo to 🙂 vise nisam mogao da mu pristupim ni pomocu trikova.
Zicno ili bezicno, ma ni da cuje.
Odradih reset, ali sada ideju nemam kako da pobratim net 🙂
Isao sam kroz wizard, izabrao pppoe, upisao svoj user i pass (tako je objasnjeno za druge Planet routere), ali adsla i dalje nema.
Ima li neko ideju sta trebam uraditi da bih povratio net bar.... a posle cu da se mucim dalje.

Jesi li ukucao odgovarajuće VPI/VCI ? Za net je ta vrednost 8/35 .

ps. preskočiti drugi korak (mada sumnjam da je on uneo problem).

Poslednja izmena:
Jep, ukucao to. Izabrao pppoe, obtain ip automatically, enable napt zakaceno, uneo svoj user i pass.
Restart modema.na.kraju wizarda i ni da cuje za net 🙂

Povratih net. Umor me savladao pa nisam video da kod unosenja username-a mora na kraju username-a da se doda @eunet
sad krecem sa akcijom bridge-a.

Edit: Napokon uspeo! Hvala pinky na pomoci 😉

Poslednja izmena:
Molim da me ne zezate. Evo u cemu je stvar.

Oba rutera imaju DHCP ukljucen, START IP je na oba 192.168.100 a END je 192.168.199. Oba imaju DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1

Tu je i problem, ne mogu oba da imaju isti opseg IP adresa, tj 192.168.1.x
Moraš na TL-WR941ND da promeniš opseg tj da staviš 192.168.2.x, naprimer, umesto 2 može bilo koji broj do 254, znači to ti je LAN opseg, a WAN adresa ti je npr. 192.168.1.10, umesto 10 može bilo koji broj sem 1, a gateway ti je 192.168.1.1

Nazad
Vrh Dno