Šta je novo?

ADSL vs kablovski net (oba 1024/128)

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Posto dolazi do povecanja brzine ADSL-a, a i SBB kablovski net dobio Flat Home Surf pakete po nesto nizim cenama od ekvivalentnog ADSL-a, postavlja se pitanje sta uzeti. :wall:
Posto se selim u BG krajem meseca, trebalo bi odluciti sta uzeti. Net cemo deliti nas trojica (dakle uzimamo 1024/128). Tehnicke mogucnosti postoji i za jedno i za drugo. Samo ne znam koliko bi trebao da cekam na dobijanje ADSL porta, odnosno da li trenutno postoji slobodan.
Cene su slicne za oba paketa (~2100 din).
Kakva je situacija sto se tice pinga u online igrama? Znam da je cable bolji, ali...
Sta savetujete?

Okušaj sreću sa SBB-om, pa ako ne ide ADSL

Moraš se raspitati u delu grada u kojem ćeš živeti kako rade oboje. Ovako iz glave teško da ti možemo pomoći. Situacija varira od slučaja do slučaja. U svakom slučaju SBB ima bar jednu prednost - ne moraš uplaćivati svaki mesec pa ako ti ne bude radio posle mesec dana kako treba, pređite na ADSL. I jeftiniji je SBB - 2090, nisam video da će neko imati za tu cenu, već za bar po 200-300 više, ali možda grešim.

Da li je neophodno da stalno imam aktivan paket? Postoje li penali za promenu paketa?

Slobodni ste u izboru paketa koji koristite. Ne postoje penali za prelazak na paket sa slabijom brzinom, kao kod ADSL-a, niti posebna procedura, samo uplatite naredni paket koji želite i on će se sam aktivirati po isteku prethodnog.

Bez prethodne najave možete imati neaktivnu uslugu u periodu od 30 dana (prethodni paket je istekao, a niste uplatili sledeći) bez ikakve nadoknade. Ukoliko planirate da budete duže odsutni, možete to najaviti korisničkom centru u vašem gradu i vaš nalog će biti "zamrznut", i za to ne plaćate nikakvu nadoknadu, kao što je to slučaj sa "parkiranjem" kod ADSL-a. Čak u slučaju da idete na godišnji odmor, a preostalo vam je megabajta ili dana na vašem trenutnom paketu, oni vam neće propasti, trenutni paket možete zamrznuti i nastaviti da ga koristite po povratku.

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=294#4.7

Istina je da u Somboru ljudi imaju po tri meseca neaktivan net, pa nikom ništa kada dođu da uplate.

Poslednja izmena:
Stan se nalazi u blizini Cvetkove pijace.

Po defaultu na kablovskoj vezi je bolji ping..Kod SBB-a nažalost to zavisi od čvorišta do čvorišta,tako da to treba da proveriš kod nekog iz tog dela grada.

@Iv@N_SD

ako cete vas trojica deliti net onda gledaj da imate sto veci upload, odnosno koje online igrice planirate da igrate?

Ako mislite da igrate online sva trojica u isto vreme, uzmite minimum paket sa 256 uploadom, jos bolje 384 ili 512. Posto toga nema na ADSL-u, morate na SBB. Paket sa 512 UL je 4450 mesecno, sto kad se podeli na vas troje izadje ~1500 din po osobi, sto i nije tako puno :p

Vrh Dno