Šta je novo?

ADSL usluga na jos 13 centrala u Beogradu

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Poslali mi predracun za setup... 8000din!!!!!!! :zgran: Evooooo odmaaaa`....
Pa jesu oni normalni uopste?!? :bottle: Pa pobicu ih bre bez da trepnem ako mi jos jednom neko spomene takve sume :trust:

8000 din za sta!? I ko ti je poslao taj predracun!? Telekom ili provajder!?

Poslali mi predracun za setup... 8000din!!!!!!! :zgran: Evooooo odmaaaa`....
Pa jesu oni normalni uopste?!? :bottle: Pa pobicu ih bre bez da trepnem ako mi jos jednom neko spomene takve sume :trust:

Predracun za prebacivanje na drugu centralu ili za aktiviranje ADSL usluge kod Telekoma? Ako je ovo drugo, jel uracunat prvi mesec u tu cifru?

Poslednja izmena:
ZeeGerman je napisao(la):
8000 din za sta!? I ko ti je poslao taj predracun!? Telekom ili provajder!?
[email protected]
Setup ADSL-a sa spliterom i modemom 6,779.66 + (PDV 18%) 1,220.34
Cirka 8000din!!! To su makar lepo uklopili :trust:
U cosku dole: "Za Gama Electronics d.o.o...." Ime necu da spominjem.
Koji su ti i koja je njima funkcija. Lik me je prvo zvao s moba pa onda na gajbu.
Znaci nije ni prvi mesec uracunat. :eyebrows:

Doduse trebali bi i da me prebace sa centrale Zarkovo na (tek zavrseno, glac novo) Repiste koje je 40 metera od mene... Ali JA to nisam trazio! To su poceli da rade jos pre zime i nisu zavrsili ni do danas. To treba Telekom da uradi. Jel to neko pokusava da ucari neku kintu ili sta? Odakle sad GAMA da se pojavi i samo za setup da trazi 8K? Koliko se placa prebacivanje na drugu centralu? Cisto da proverim... Znaci necu da dam 8000din pa tacno nikada ne dobio net u zivotu!!!

Doduse trebali bi i da me prebace sa centrale Zarkovo na (tek zavrseno, glac novo) Repiste koje je 40 metera od mene... Ali JA to nisam trazio! Raskopali su pola kraja provlaceci kablove. To su poceli da rade jos pre zime i nisu zavrsili ni do danas. To treba Telekom da uradi. Jel to neko pokusava da ucari neku kintu ili sta? Odakle sad GAMA da se pojavi i samo za setup da trazi 8K? Koliko se placa prebacivanje na drugu centralu? Cisto da proverim... Znaci necu da dam 8000din pa tacno nikada ne dobio net u zivotu!!! Bilo je neke price oko Telekoma setup od 5000 ali to je druga prica... Ovo NIJE telekom i ovo NISU 5000!

Jel zna neko u cemu je fora?!

Jel zna neko u cemu je fora?!

Fora je u tome sto moras da kupis taj modem, platis spliter(e) + setup....
Vecina, ako ne i svi ostali provajderi daju opremu pa cak i splitere na koriscenje i bez mesecne naknade za iste.Vidi ako mozes da nabavis svoju opemu jer je recimo AOL-ov usb modem 15 e + PDV (probaj nesto da iskombinujes sa njima)
Sto se tice moje mogucnosti uvodjenja ADSL-a bolje da vam ne pricam.Zivim kod SC-a imam dvojnika i nemam nikakve sanse da ga se oslobodim ili da uvedem jos jednu cistu ili ISDN liniju pa vi vidite :wall: Tako da bih bio srecan da mi dodje neko sa pricom : daj 8k i imas net :banana:

Poslednja izmena:
Ja zivim u Brace Jerkovic i postavili su nam novu centralu pre manje od dve god i u mom delu jos uvek nema opreme za adsl dok u drugom delu kraja gde je verovatno druga centrala adsl od kad je uveden kod nas u zemlji ljudi koriste i radi extra!!!Znaci mrzim TELEKOM SUGAVI!!!!!!!!!!:wall: :wall:

Nema Sanse!!!

M@XImuS je napisao(la):
Fora je u tome sto moras da kupis taj modem, platis spliter(e) + setup....
Vecina, ako ne i svi ostali provajderi daju opremu pa cak i splitere na koriscenje i bez mesecne naknade za iste.Vidi ako mozes da nabavis svoju opemu jer je recimo AOL-ov usb modem 15 e + PDV (probaj nesto da iskombinujes sa njima)
Sto se tice moje mogucnosti uvodjenja ADSL-a bolje da vam ne pricam.Zivim kod SC-a imam dvojnika i nemam nikakve sanse da ga se oslobodim ili da uvedem jos jednu cistu ili ISDN liniju pa vi vidite :wall: Tako da bih bio srecan da mi dodje neko sa pricom : daj 8k i imas net :banana:

Dobro je da makar znam o cemu se radi :trust:
Inace, ne pada mi na pamet da dam 8K dinara. Nisu pare problem, princip cak i poprilicno ali glavni problem je: Niko jos nije prabacen na Repiste!!! Radove su poceli jos pre zime, raskopali ulice, provukli kablove po zgradama ali nisu sve to povezali na samu centralu. E zato se ceka taj "grupni nalog za prebacivanje". Ko zna kada ce da zavrse. Centrala je 40 metara od mene i poznajem ljude u toj zgradi vec 20 god tako da cu znati kad zarvse posao. Znaci platio neplatio dok to ne zavrse je net necu imati. Znaci pored toga sto i ovako nebih dao te pare nema ni smisla jer kada budu to zavrsili onda cu kod neko drugog provajdera imati sve za dz :smoke: Ovo je cisto vacarenje, daj da uzmemo pare unapred pa da prebacujemo krivicu na Telekom posle kad nam svi budu yebali mamu maminu :d Vazno da smo pare zdimili:banana:
E pa nece da moze!!! :smash:

@Saymon
Znam kako Ti je ! :crash:
Sta reci kada komsija iznad mene ima novi broj ( "centralu" ) i naravno adsl a ja nemam tehnicke mogucnosti.Probaj da popunis anketu na Telekomovom site-u u vezi njihove usluge pruzanja ADSL-a, mozda Ti se posreci ! :cigar:

@Kurajberu, tako je ! Lupi pesnicom od sto ! ;)

Poslednja izmena:
Saymon je napisao(la):
Ja zivim u Brace Jerkovic i postavili su nam novu centralu pre manje od dve god i u mom delu jos uvek nema opreme za adsl dok u drugom delu kraja gde je verovatno druga centrala adsl od kad je uveden kod nas u zemlji ljudi koriste i radi extra!!!Znaci mrzim TELEKOM SUGAVI!!!!!!!!!!:wall: :wall:
Znam, znam, sve znam... :S:
Slicno je i kod mene. Sad je besmislenije jos! Nova centrala, instalirana oprema ali nema korisnika!!! :d Ovo je ipak samo privremeno ali i to ce da razvuku znajuci iz iskustva. Zavrsice i tvoju centralu u sledecoj turi... Samo polako, srpljenja... ,)

Ma nece danas cujem od jednog tipa da je ta centrala isturena i da je verovatno i sam bog zaboravio na nju sem ako se ima veza u telekomu ali taj isti baja mi kaze da ima sbb wireless ap na banjici koju ja vidim komplet sa terase i poverio sam na sajtu dobacuju do mene :) :) pa sam pronasao resenje a daju opremu na koriscenje tako da jupiiiiiii.:banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena:
@ M@ximus Odradio sam ali posto kombinujem wireless vise mi ne treba,ali dobro bitno je da se razumemo.

morke je napisao(la):
Provajder uglavnom ne naplaćuju prelazak na više, ali naplaćuju na niže.

khm... kako to? prilicno sam uveren da se promena brzine ne naplacuje

Sale99 je napisao(la):
khm... kako to? prilicno sam uveren da se promena brzine ne naplacuje

Promena na vecu brzinu se ne naplacuje, na manju se naplacuje, bar je tako na Beotelu.

Poz

M@XImuS je napisao(la):
Kurajberu, tako je ! Lupi pesnicom od sto ! ;)
Kad bih mogao makar pesnicom po glavama... :trust:
Ili mozda tim stolom sve preko kicme...! :eyebrows:
Uuuuuf da znate kako bi onda makar bilo lakse pa makar nikad ne dobio net :smoke:

marsi je napisao(la):
ja sam na centrali gundulicev venac.
pre oko 10dana zvali su me iz sezama i rekli da imaju pouzdanu informaciju, da telekom planira da omoguci ADSL i na mojoj centrali, i pitali da li i dalje zelim adsl za koji sam se prijavio jos ko zna kad...
Ja sam takođe u Gundulićevom vencu, mene su zvali još pre mesec dana, međutim, glatko sam ih odbio, otišao i uzeo svoje pare koje tamo stoje još od marta prošle godine (imam kablovski SBB koji ne menjam ni za kakav ADSL i slično)...

Svi vi koji ste na Rakovici, bas kao i ja sto ne probate Wireless kod ARTCOM-a, uopste nije lose ... ja sam kod njih od novembra ... bilo je malo problema prvih mesec ... mesec i po dana ... ali su bili vise nego korektni i svu stetu (dani i sati bez neta ) duplo i vise puta nadoknadili ... plus oprema je komplet njihova (SENAO AP,WLAN i svitch + 24db Grid ) i sve to za 1500din setup-a ... naravno sve ovo je mooguce samo ako vidite Vodotoranj u Kosutnjaku ... JA sam Borska 88

@mrknjic
kazi mi koje pakete imaju i koja im je cena?
ja imam PTT KDS kablovski net, i komercijalizacija im je krenula, pa za par dana moram da potpisem ugovor, e sad nesto mi se to ne radi, makar ne za sada kad im je ovakvo stanje, tj jos nisu spremni za komercijalizaciju, pa posto kazes da se oprema ne placa, samo se placa setup, lepo zadrzim kablovski modem, i kad bude sve kako treba, vratim se na kablovski i vratim njima opremu. sad me interesuju cene paketa i kakvi su im paketi, naravno zanima me da samo flat, i nikakva ogranicenja me ne interesuju :D
vodo toranj vidim naravno, a mislim da ga cela opstina rakovica vidi, osim stare rakovice, resnika ...
inace ja imam digitalnu liniju medju prvima u naselju (stari kosutnjak) a dobio sam je mesec dana nakon sto je postavljena digitalna centrala na miljakovcu, a to je evo vec 5-6 godina, a da ne mozemo ADSL da dobijemo ... neverovatno.

nemanja_scg je napisao(la):
@mrknjic
kazi mi koje pakete imaju i koja im je cena?
ja imam PTT KDS kablovski net, i komercijalizacija im je krenula, pa za par dana moram da potpisem ugovor, e sad nesto mi se to ne radi, makar ne za sada kad im je ovakvo stanje, tj jos nisu spremni za komercijalizaciju, pa posto kazes da se oprema ne placa, samo se placa setup, lepo zadrzim kablovski modem, i kad bude sve kako treba, vratim se na kablovski i vratim njima opremu. sad me interesuju cene paketa i kakvi su im paketi, naravno zanima me da samo flat, i nikakva ogranicenja me ne interesuju :D
vodo toranj vidim naravno, a mislim da ga cela opstina rakovica vidi, osim stare rakovice, resnika ...
inace ja imam digitalnu liniju medju prvima u naselju (stari kosutnjak) a dobio sam je mesec dana nakon sto je postavljena digitalna centrala na miljakovcu, a to je evo vec 5-6 godina, a da ne mozemo ADSL da dobijemo ... neverovatno.

http://www.artcommunication.co.yu/wireless.html

Paket Brzina Cena P2P
Surf 50 50kbps 400din Ne
Surf 64 64kbps 650din Ne
Surf 128 128kbps 950din Ne
Surf 256 256kbps 1400din Ne
Surf 512 512 kbps 2500din Ne

Art 50 50kbps 600din Agr.
Art 64 64kbps 900din Agr.
Art 128 128kbps 1450din Agr.
Art 256 256kbps 2100din Agr.
Art 512 512kbps 3900din Agr.

Full 50 50kbps 1200din Full
Full 64 64kbps 1800din Full
Full 128 128kbps 3000din Full
Full 256 256kbps 4000din Full
Full 512 512kbps 7000din Full

E sad ovo sa Agregacijom se svodi da recimo 10-15 dana imas P2P u Full rezimu, a valjda isto toliko da ga nemas ... u pocetku to nije bilo ali valjda su ljudi poceli ko manijaci da skidaju ... a medju njima i ja ... pa su morali malo da ogranice ...

Repiste - nastavljeni radovi sa prebacivanjem na ovu centralu, mogucnost dobijanja 200 novih brojeva... (Cosak Dimitrija Avramovica i Ratka Mitrovica) Vest je danasnja!!! Najsvezija moguca. Paaaa, komsije sta cekate?! U akciju za broj ;)

Repiste - nastavljeni radovi sa prebacivanjem na ovu centralu, mogucnost dobijanja 200 novih brojeva... (Cosak Dimitrija Avramovica i Ratka Mitrovica) Vest je danasnja!!! Najsvezija moguca. Paaaa, komsije sta cekate?! U akciju za broj ;)
BTW, ja nisam prikacen jos uvek xi xi xi

Daj bre o chemu vi prichate. Ja na Vracaru nemam mogucnost za Adsl a ovde se bunite vi shto zivite na kraju sveta :D

Poslednja izmena:
A sta bi sa Senjakom? Zna li neko? Na ovoj listi ga nema.. grrrrrrrrr

driver je napisao(la):
Ja na Vracaru nemam mogucnost za Adsl a ovde se bunite vi shto zivite na kraju sveta :D

Jel ti prijatelju imas punih 56k? E vidis ja na kraju sveta imam 12k i ja sam privilegovan pa imam makar telefon!!! Neki imaju i dvojnika. Pazi bede: Moja komsinica imala dvojnika i trazila jos jednu liniju... Dali su joj onaj broj sa kojim je dvojnik!!! Sad je dvojnik sama sebi! :wall: Dve pretplate, dva broja a bukvalno jedna linija. Srbija rula bre! ;) E zato se bunim. Vidis li ove moje duple postove? E pa to mi veza radi :S:
Bice druze, bice... Kad smo cekali ovoliko mozemo da se strpimo jos malo

Poslednja izmena:
Moja komsinica imala dvojnika i trazila jos jednu liniju... Dali su joj onaj broj sa kojim je dvojnik!!! Sad je dvojnik sama sebi!
:laugh:hahahahahahahahahaha:laugh: ..........Pa ok, neka sada odjavi jednu i ostace joj "cista" linija pa nek' uvede ADSL :eyebrows:

Ali nisam rakao ono jako bitno... :D
Da bi dobila onu "drugu" liniju morala je da podmaze sa 200 stranih novcanih jedinica :bottle: I posle svega je sama sebi dvojnik :wall:
Sva sreca pa zensko inace da se meni to desilo ja bih sve pobio bez predumisljaja :trust:
Inace i ona ceka da je prebace na novu centralu da da ima 2 normalna broja i mogucnost ADSL-a kao i ja. Radovi su jos u toku...

Podmazivanje u mom slucaju nije urodilo plodom jer zaista ne postoji mogucnost (pisao sam vec).Nisam mogao da poverujem pa sam isicimao jos jednu vezu i dobio isti odgovor.Nadam se da ce pomoci anketa koju sam popunio na Telekomovom site-u ;)

Da li je neko uopste dobio odgovor posle popunjavanja te ankete? Ja cekam vec 15-ak dana

Nazad
Vrh Dno