Šta je novo?

ADSL usluga na jos 13 centrala u Beogradu

djalf

DJ u penziji
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Dobih mail od Bitsyu net-a:

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na centralama Repiste, ETF,
Julino brdo, Milesevska, Bezanijska kosa, Ledine, Sveti Sava, Mirijevo 1,
Narodna banka, Altina 1, Cukaricka padina, Vecernje Novosti i Filmski
grad.

Sada je valjda ceo Beograd osposobljen.
:wave:

ja sam na centrali gundulicev venac.
pre oko 10dana zvali su me iz sezama i rekli da imaju pouzdanu informaciju, da telekom planira da omoguci ADSL i na mojoj centrali, i pitali da li i dalje zelim adsl za koji sam se prijavio jos ko zna kad...

Da nema rakovice! Stvarno mi nije jasno......

djsp je napisao(la):
Da nema rakovice! Stvarno mi nije jasno......

rakovica=radnicki kraj

sta nije jasno....

ja sam rakovcanin :D :d

Nema ni Kaludjerice, mada neki to ne ubrajaju u Beograd iako je je na samo 10km od centra ...

a miljkakovac?jel to isto?

Na moju zalost nema ni Sremcice. Kuci imam aDSL ali nista od blagodeti istoga u Sremcaji... kao ni kabla ni wireless-a, bar u delu gde je firma. Brooka.

Vidim nesto montiraju ovi iz SBB-a pa se nadam chudu :)

Daleko od toga da je ceo Beograd pokriven... nema ni na delu Zvezdare (neki isturen stepen Konjarnika) mozda do 2009 ako nastave ovim tempom... :mad:

Poslednja izmena:
drljaca je napisao(la):
a miljkakovac?jel to isto?
PA ako mislis da Miljakovac pripada nekoj od navedenih lokacija onda ces dobiti ADSL
Salim se,na zalost sirotinjska opstina(Rakovica)ce dobiti ADSL 20..
Poz

'ajde cutite, vi se bar nadate :)

Ovde u Staroj Pazovi, samo 30km od centra grada :) stvarno nece jos 5 godina.

Ali da pohvalim Wireless provajdere :type:

marsi je napisao(la):
ja sam na centrali gundulicev venac.
pre oko 10dana zvali su me iz sezama i rekli da imaju pouzdanu informaciju, da telekom planira da omoguci ADSL i na mojoj centrali, i pitali da li i dalje zelim adsl za koji sam se prijavio jos ko zna kad...

Sezam...i njihove "pouzdane" informacije......hahahaha....vise verujem i samom djavolu, nego njima! :smash:

pa pazi Stara Pazova ima vece sanse nego ova moja mikro centrala... koja se nalazi ali bukvalno manje od 1000m od centrale Konjarnik... Ovde u krugu od 1000m ima bar 3 za koje znam... uzas nicu kao pecurke!

Popunio sam prijavu i poslao. Vec sam se ponadao ali sam procitao ono sa drugog linka. Ma cim sam video 13(!!!) centrala sve mi je bilo jasno, nema nista od toga jos. Suvise je dobro da bi bilo istinito, znam. Kao, na jesen a?! Aj videcemo... Koja?

sale prdez je napisao(la):
Salko Dinamitas ce da sizne :smoke:

:d

Ceo dan nisam kod kuce, srecom pa sam usput smlatio jedno 5-6 piva i ono...dostojanstveno sam podneo cinjenicu da su nas opet *****ali. :D

Sad malo utehe...ako su i na Miljakovac hteli da uvedu samo za obicne (pots?) prikljucke onda je ok posto imam ISDN. To bi tek bilo fenomenalno...stigao ADSL al' ne moze preko ISDN-a. :-devil-:

Da, bas je smor, od 13 centrala samo jedna ima podrsku za ISDN?? Ja imam ISDN ali mogu da uzmem opet obican ali cemu to? Treba da se nazadujem sa tel. linijom da bih imao ADSL? Kakva glupost!

a Guberevac?

Da li neko mozda zna kakva je situacija sa centralom Guberevac? Naime za dve lokacije gde linija "potice" iz te centrale dobijam obavestenja da ne postoje teh. mogucnosti, pa me interesuje da li tamo uopste postoji oprema ili trenutno nema kapaciteta?...

kole89 je napisao(la):
Nema ni centrale Zemun Polje :mad:

Pa zar ti nisi na Altini? Ja zivim kod okretnice 15, broj mi je 219**** na centrali Altina, i upravo su mi stigli mailovi od providera da su stvoreni uslovi za ADSL...
Sad smisljam strategiju za ADSL,da sad odem kod nekog bezveze providera (NeoBee npr.) raskinem ugovor posle mesec dana, i onda kad se vratim sa odmora da odem na PTT ili Sezam.

Jedno pitanje: recimo da odem kod Neobeeja,potpisem ugovor,i onda raskinem ugovor. Kad bih posle opet hteo kod njih da uzmem ADSL,jel onda placam setup?

Froka je napisao(la):
Sad smisljam strategiju za ADSL,da sad odem kod nekog bezveze providera (NeoBee npr.) raskinem ugovor posle mesec dana, i onda kad se vratim sa odmora da odem na PTT ili Sezam.
To može biti mač sa dve oštrice :( ukoliko nemaš dve telefonske linije tu gde si i slobodnih portova u centrali da prvo zakupiš ADSL na drugoj liniji kod drugog provajdera, pa tek onda otkažeš onaj prvi može se desiti da ti raskineš ugovor, čime se odlobađa jedan port i neko pre što ga ti ponovo zakupiš, "mazne" :) bilo drugi provajder, bilo tvoj provajder namerno (da tebe zezne) ga odmah "preproda" svom novom korisniku itd. Zato bolje odmah uzmi kod nekog ozbiljnijeg (ma šta to za tebe značilo) provajdera pa tek kada se poveća kapacitet portova na većini centrala (1-2 godine) razmišljaj o egzibicijama :p

Poslednja izmena:
da li je mogutje da se recimo nakon prvog meseca korišćenja prebaciš na neku drugu brzinu adsl-a? da li je to stvar tehničke prirode i uređaja ili jednostavno stvar ''prekidača''... mislim ne razumem se u opremu pa ne znam... :(

3MAJ86 je napisao(la):
da li je mogutje da se recimo nakon prvog meseca korišćenja prebaciš na neku drugu brzinu adsl-a?
Jeste, provajder izda nalog i Telekom prekonfiguriše tvoj port. Provajder uglavnom ne naplaćuju prelazak na više, ali naplaćuju na niže.

Morke, vidis toga sa slobodnim portovima se nisam setio... Hvala na informaciji.

Meni je samo frka zato sto preko leta skoro nikad nisam u BG, odem na letovanje, pa mesec-dva kod burazera u ČA da shljakam, zato i pitam. Nista, izgleda cu morati da placam ADSL parking :)

Repiste

Ako ikoga zanima centrala Repiste podrzava ADSL na ISDN linijama i mislim da je jedina u blizini kao takva. Uslova ima, oprema je instalirana! Inace na "Repistu" se jos ceka grupni nalog za prebacivanje 200-300 brojeva sa "Zarkova" i to je jedina stvar koja me koci. Znajuci kada su poceli to da rade i da nisu zavrsili i ne nadam se bas uskoro A SAMO SAM 40 METARA OD CENTRALEEEEE!!!!!! :mad: Sam cu da razvucem kabl ako treba prokleti bili :wall: Aaaah strpljenje...

Froka je napisao(la):
Pa zar ti nisi na Altini? Ja zivim kod okretnice 15, broj mi je 219**** na centrali Altina, i upravo su mi stigli mailovi od providera da su stvoreni uslovi za ADSL...
Jesam na Altini, ali sam na centrali Zemun Polje :wall:
Telefon: 3757xxx

kole89 je napisao(la):
Jesam na Altini, ali sam na centrali Zemun Polje :wall:
Telefon: 3757xxx
:wall: :wall: E ***.... :wall: :wall: Ne mogu da verujem da nisu Zemun-Polje jos namestili... A jos sam citao i one price da u Zemun Polju ima neka najnovija centrala i kako tu ima malo posla da se osposobi za ADSL.... A valjda ce uskoro barem ceo Beograd da pokriju....

Poslali mi predracun za setup... 8000din!!!!!!! :zgran: Evooooo odmaaaa`....
Pa jesu oni normalni uopste?!? :bottle: Pa pobicu ih bre bez da trepnem ako mi jos jednom neko spomene takve sume :trust:

Vrh Dno