Šta je novo?

ADSL u Zemunu !!

Hmmm... Nisam siguran...
U svakom slucaju, njegov broj pocinje sa 2618.xxx

Vise se nista ne zna, ali po staroj nomenklaturi 618 brojevi su bili na centrali Sava Kovacevic.

Sylvester je napisao(la):
Danas su zvali mog druga koji je na zemunskoj centrali da dodje po modem :) ISP - BeotelNet

Videćemo kako će se ovo razvijati... možda je tvoj drug potegao neke veze.
:) A možda su ga samo zvali da preuzme modem... pa da čeka....

Uopšte nisam toliko naivan da poverujem da na zemunskim centralama nikom nije pušten ADSL, ali za nas ostale (čitaj - one koji nemaju vezu u Telekomu) biće, bojim se još čekanja. Sve pre septembra bi bilo iznenađenje za mene. Nadam se da grešim.

Ja sam na 613 xxx , Kalvarija. U koju centralu spada ovaj broj? Da li ce nas obuhvatiti dodavanje 2 ispred? Inace, u kraju se kopa toplovod, gasovod a video sam i crne plasticne cevi sa zutim linijama sto ce izgleda sluziti za telefonske kablove. Takodje su skidali telefonske kablove sa bandera pa to jos vise potvrdjuje moju pretpostavku. Ako neko nesto zna nek javi. Razmisljao sam se da u medjuvremenu uzmem madnet WLAN jer ovo sa ADSL-om stvarno nervira.

Pozdrav!

Danas sam pricao sa terencima iz Telekoma. Oni nemaju veze sa ADSL projektom ali su bili u Zemunskoj centrali zbog drugih obaveza i pricali su sa kolegama o ADSLu i kazu da jos nije pocela instalacija opreme u Zemunskoj centrali...

Prosle nedelje su mi bili iz Madnet-a i jedna zmaj kula me ometa u prijemu signala...
Ozbiljno razmisaljam o satelitskom internetu.

Zemun i centrala u njemu od danas krenuo sa instalcijom ADSL priljučaka verovali ili ne!

Kasno marko na kosovo stize, makar sto se mene tice :)

Evo i zvanicna info na sajtu Beotela :)

Sasa je napisao(la):
Kasno marko na kosovo stize, makar sto se mene tice :)

Opusteno, drzimo se mi Maksneta dok taj ADSL ne proradi kako treba ;)
Mada, nije iskljuceno da ubacim jendu amsinu sa Microtikom, pa pustim oba linka...da budem siguran da imam izlaz na NET ;)

jutros me zvali iz YUBC-a da me obaveste da je na liniji mogucc ADSL..
dobio i email od Beotel-a..

ali, koliko sam se muchio u firmi, ne verujem nishta dok ne budem na talasu,)

pozdrav

PJ je napisao(la):
Opusteno, drzimo se mi Maksneta dok taj ADSL ne proradi kako treba ;)
Mada, nije iskljuceno da ubacim jendu amsinu sa Microtikom, pa pustim oba linka...da budem siguran da imam izlaz na NET ;)

Mislis maDnet :)

chiki je napisao(la):
Prosle nedelje su mi bili iz Madnet-a i jedna zmaj kula me ometa u prijemu signala...
Ozbiljno razmisaljam o satelitskom internetu.

da li vidis zgradu u cara dusana 89a, znam da su ovi moji iz sbb-a digli neki ap tamo pre dan, dva?

Ajde javite jel nekome uključen adls ovih dana, otkako je debilkom dao zeleno svetlo za zemunsku centralu! Meni žmiga ova lampica nikako da zasvetli a kad će ne zna se! Daj bre kažite i vi neku mora da ima istih kao što sam ja!

Ja idem u ponedeljak do Sezama po modem, pa ću da javim šta se dešava. Očekujem da će nastaviti da kupuju vreme.... :)

uplatio sam u ~cetvrtak u beotelu
a onda se setih da mi dobar drug radi u telekomu te sam ga zvao sinoc (iako mi je rekao da je sa nekim cicama :))
i rekao da ce u pon upreti prstom tamo gde treba.
Aj ako je jos neko iz Zemuna u "pendig" fazi nek mi posalje tel koji treba da se prikljuci na PP pa da proguramo nekoliko komada preko veze

Ja sam u "pending" fazi, sada a Ugovor i upaltio kod Beotel-a u Januaru ove godine, pa ako možeš pomozi, imaš moj PP. Pozdrav

"vesele" vesti
Nakon pozrtvovanog kopanja i angazovanja raznih ljudi u Telekomu, saznao sam da je zemunska adsl centrala je jos u fazi motiranja, a kad ce biti gotova niko ne zna da kaze. Svi govore uskoro, a u vremenskim jedinicama niko ne sme da se izjasni sto sve govori.
Ja mogu samo da kazem da ukoliko budem cekao vise od 10 dana da cu da odem i da uzmem pare od stoke i gamadi i da ih nahranim govnima...

Ja mislim da je zemunska centrala u fazi "guranja ljudi preko veze".... :)
Ja sam juče uzeo opremu od Sezama, flat mi ističe 25. avgusta, a ugovor za ADSL je potpisan prvog februara. Ako do tada ne puste signal, reče mi devojka iz Sezama produžiće mi flat besplatno. Ajde i to čudo da vidim.

(Jel sam samo ja u pitanju ili ovi spliteri od Sezama čudno rade? Imam osećaj kao da mi glasovna komunikacija ide lošije od kad sam ih montirao? Nekako mi je zvuk u telefonu mutniji i tiši)

Poslednja izmena:
Valjda je ovo dobra vest
nije mi radio tel pola sata....
nadam se da je to zato sto rade ozicavanje za adsl na mom broju :) atc Zemun 2106xxx
( ebiga nikad mi se nije desilo da bude bas mrtva linija ..bude barem ono zujanje, a sad bas mrtva linija bila )

Na 316-xx-xx se takodje nesto desava... lampica vrlo često svetli konstantno i modem uploaduje nesto.

za Zemun centralu niko ne sme da kazze kada cce da montiraju opremu, jer su dobili novu, razlichitu od svega shto su pre montirali, pa NE ZNAJU kako da je montiraju:d .... josh;)

administrativni deo, posao u razdelniku i prebacivanje brojeva na novu centralu ( 19**** i 10**** na brojeve sa 2******) cce odraditi do sledecce nedelje, a ostalo - kad nauche kako;)

pozdrav

hahaha kako smo bedni :)
Eno jedan covek presao ulicu a u ruci je imao kesu na kojoj pise ADSL hahahahha

Ako nista dobicemo tikove od gledanja da li blinkce lampica :)

aj da ne kvarim party, meni pre 7 dana bio mrtav tel na 12h, a danas mi par puta pozuteo indikator za modem

hahahah sam sam sebi smesan sta pisemo ovde

Ladno je u Zemunu PPPoE :)

Jel zna neko da mi kaze hoce li biti neke razlike u performansama izmedju PPPoA koji se do sad koristio i Zemunskog PPPoE?

Poslednja izmena:
Pa koliko znam bolja je varijanta PPPoE
a i kako sam cuo oprema koja je montirana u atc Zemun podrzava i adsl2 :)

Poslednja izmena:
Kazu da nema neke velike razlike. Negde se pominje 0.3%, negde kazu zanemarljivo. Evo, short-short version..."mostly no difference in speed"
http://www.dslreports.com/faq/4643

Koliko sam shvatio i jedan i drugi imaju pakete od 1500 + 8 bajtova tako da...

Jupiiiiiiiiiiii

Napokoooon.... ADSL.... posle dva dana mučenja. Doduše, da ne ureknem... možda opet pukne. Rekoše da sam prvi korisnik u Zemunu. :)
Download ide oko 25KB/s

Poslednja izmena:
ok, Zemunci tetris chasti ;)

jesi 316?
jesi cimao nekog ili onako uletelo ti?
koje mucenje?
:)

Da, 316.....jednostavno sam imao sreće..... a mučenje, pa juče su počeli testiranje, danas su doneli i ruter zato što je bilo problema sa autentikacijom korisničkog imena i pass-a, lakše im da to prate sa ruterom, nego sa modemom koji sam ja inače uzeo.

PPPoE je izgleda zezao, ali još nije gotovo, i sutra ću ceo dan biti ADSL tester. ;)

PJ je napisao(la):
Kazu da nema neke velike razlike. Negde se pominje 0.3%, negde kazu zanemarljivo. Evo, short-short version..."mostly no difference in speed"
http://www.dslreports.com/faq/4643

Koliko sam shvatio i jedan i drugi imaju pakete od 1500 + 8 bajtova tako da...
mislim da su negde u ovom textu pomenuli da je sa PPPoE bitniji kvalitet uredjaja na korisnichkoj strani zbog nekog sw-a koji se koristi na sistemu koji ide na net ovim putem..

inache, razlike u raznim nachinima DSL povezivanja mislim da lepo ilustruje ova slika:
image49911.gif

pozdrav

Zemun 2106xxx
pusten signal negde izmedju 14 casova i 23 ( nisam bio tu)
sutra zovem Sezam da mi puste nalog

;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno