Šta je novo?

ADSL u Zemunu !!

petarst

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
619
Konacno ADSL u Zemunu !
Zelim da obavestim sve one koji zeljno iscekuju ovaj trentak da ce ADSL u Zemunu konacno startovati !!

Oprema je instalirana samo se ceka da prodje tehnicke parametre i to je to.

Taj info. dobio sam od mog druga koji radi u Zemunskok centrali blizu Zemunovog stadiona.

Odlicna vest.... na nju cekam od Januara kada sam medju prvima uplatio 2000 kod Beotela.

Iskreno nisam ni ocekivao da ce srediti instalaciju ovako brzo i skoro da sam zaboravio na ADSL...

I nadam da Beotel nije zaboravio mene i da ce me kontaktirati kada dobije zeleno svetlo od Telekoma...

Poslednja izmena:
Jece su bili likovi u razdelniku u Zemunu podesavali nesto...

Čekajte, da li sam vas dobro razumeo, pričamo li o novoj centrali 316..... ?

Jedno malkice off topic pitanje: Da li su zemunske numeracije 316x.xxx i 261x.xxx u stvari ista centrala ili ne? Ovo pitam jer me zanima da li se ce se instalacija ADSL-a ravnopravno odvijati na obe grupe brojeva...

:wave:

Sylvester je napisao(la):
Jedno malkice off topic pitanje: Da li su zemunske numeracije 316x.xxx i 261x.xxx u stvari ista centrala ili ne?

Da li ti deluje logično da je ista u centrala u pitanju? :D

Brojevi vise nemaju veze sa centralama ;)
Na mojoj cetrali ima 316xxxx, 101xxx, 618xxx, a moj broj je 307xxxx.....sve ista centrala....svi kablovi idu do istog cvorista, do iste bandere, do mog krova i razvuceno po komsiluku....

Jedna zgrada da, ali jedna centrala ne :)

Tako je i na Voždovcu, analogna 49x, pa proširenje 246x, pored nje i Alcatel 397x, i od nje ISDN 309x.

Heinz je napisao(la):
Da li ti deluje logično da je ista u centrala u pitanju? :D

Pa sta znam... Sve se mislim mozda su postavili novu kad su poceli prebacivanje prikljucaka sa analogne na digitalnu centralu... Pa reko' malo im jedna pa postavili jos jednu... :S:
Ipak velik je Zemun... :d

Jeste Zemun je veliki ali tu ima vise centrala, ova pomenuta kod igralista pokriva Donji, Gornji i Novi Grad (316,261,100,190,610) a novim tehnologijama kao i ISDN-om sve manje mesta u centrali zauzima tehnika tako da u tu sadasnju zgradu mogu da postave opreme za vise Zemuna! Ostale na zemunskoj opstini su: Zemun-Polje, Batajnica, Dobanovci-Ugrinovci, Aerodrom i jos neki, kao i oni istureni delovi. Brojevi 67x pripadaju bezaniji na N.bgd-u.

307 su koliko ja znam ISDN brojevi ja sam pobrojao obične digitalne i analogne brojeve a ove sam obuhvatio pominjanjem ISDN-a i njih ima raznih 306, 307 i 308.

ima li neko saznanje da li cce ADSL portovi biti postavljani na sve centrale, na sve digitalne ili samo na digitalne novijeg tipa, shto se tiche ne-ISDN brojeva?

pozdrav

izgleda ga je zemun ispusio ovu podelu 16.05. .... odlozen za "uskoro" a kad zivi bili pa videli!

Pa da - Zemun je izvisio. Bar po mailovima koji su neki od vas (nas) ovih dana dobili od svojih provajdera. U tim porukama nalazi se lista centrala spremljenih za ADSL - Akademija, Zemun i Mirijevo nisu medju njima...

P.S. Jel moze neko da mi kaze koja je tacno centrala Akademija? Jel to ona 33xx.xxx?

Nije Zemun izvisio nego ima nekih tehnickih problema.
Nadajmo se da ce se to stanje popraviti.
Inace u Telekomu kazu da je trebalo da bude pustena u Pon. medjutim......

Sad me je zvao ortak i rekao mi da od adsl-a za Zemun nece biti nista jos minimum 1 mesec.
Znaci ja sad idem po pare u Sezam pa se vidimo blago receno u Septembru.
Sve lazovi i neradnici. :mad:

petarst je napisao(la):
Sad me je zvao ortak i rekao mi da od adsl-a za Zemun nece biti nista jos minimum 1 mesec.
Znaci ja sad idem po pare u Sezam pa se vidimo blago receno u Septembru.
Sve lazovi i neradnici. :mad:
Ja cekam vec od Januara, tako da mi nece biti problem da sacekam jos koji mesec :). Nemam sta da izgubim...

Sasa je napisao(la):
Tu sam i ja sa 219xxxx :)

To je ona 19 sa dodatom dvojkom :d
;)
Ja sam svoje probleme sa NETom (za sada) resio, tako da... ;)

I šta bi na kraju sa našom Zemunskom centralom, niko ništa ne zna? :crash:

Septembar verovatno.... pa neće valjda ljudi da rade preko leta? :)
Da se ne premore....

Ajd' kad smo kod Zemuna. Nedavno sam se opasno smorio. Živeo sam na Bežanijskoj Kosi, podneo zahtev za ADSL i nisam ga dobio. 15.5. preselio sam u Zemun (Karađorđev Trg), a 17.5. stiže mail da mi je pušten ADSL na Bežanijskoj Kosi... Totalni smor...

E sad, vidim da se ovde spominju razne centrale, ali nema ove na kojoj sam ja, a to je 60xxxx. Trenutna situacija je takva da mi ni dial-up ne radi. Jednostavno ne mogu da uspostavim vezu sa provajderom. Dobio sam obaveštenje da će mi najdalje do 20.6. broj biti promenjen na 260xxxx, znači dodaje se dvojka. Jel' ima neko neku informaciju da li će na toj centrali biti moguć ADSL? Ako postoji šansa, sačekao bi ADSL, jer mi se čini kao povoljnija varijanta od bežičnog neta.

Kao sto rece covek nece valjda da preko leta rade da se slucajno ne premore.
Zato smo tu i gde smo, nekima je jako dobro, a vecini ocajno!
Dok je ovaca bice i sisanja! Na zalost zasto moze jednostavno kad moze komplikovano! :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Ma sve će to komšija Sale biti moguće al kad oni na zemunskoj centrali urade te tehničke mogućnosti za Adsl trenutno još nisu i pitanje kad će. Možda tek kad ti već uveliko budeš dobio tvoju dvojku ispre šestice. Samo polako i strpi se još verovatno da septembra, uostalom ko i svi mi ostali! :mad: :whip:

Poslednja izmena:
Može li mi neko reći na kojoj je centrali broj 375xxxx?

Danas su zvali mog druga koji je na zemunskoj centrali da dodje po modem :)
ISP - BeotelNet

A Zemun ima samo jednu centralu?

Nazad
Vrh Dno