e ovako, pitao sam vezu ... naravno pitao sam ga samo za mene, tj bila je shema kao, cuo sam da postoje uslovi za ADSL na centrali miljakovac, i da mogu da ga dobiju samo oni koji imaju vezu, e sad posto taj zna gen. dir. telekoma, a taj koji ga zna to mi je techa, a ja sam isao na onu kartu, ako jedan moze, mocicemo svi .. cisto da saznam sta se desava. odgovor je sledeci ... moguce ce je da dobijem ADSL, ali je mnogo veliko cimanje, tj da me prebacuju na centralu dedinje, jer sam ja u Pere Velimirovica, i oni prekoputa mene imaju uslove za ADSL cak i preko ISDN-a ... i to su dobili medju prvima u gradu. on mi je predlozio da uvedem jos jednu liniju koja bi bila na drugoj centrali, a sto znaci ... miljakovac ... boolja.
Ma ja sam resio da ostavim kabal, ono popravio se, jos plus krenuli u komercijalizaciju, plus sredicu ja instalacije kod mene, jos neke filtere cu da stavim da razdvdvojim tv od neta, a sto je naj od svega, PTT KDS dobija neku ROSU, to je kao neka do dz mashina (mozda software, ko ce ga znati) koja ce imati mogucnost da kaze tehnicaru, gde ce se dogodititi kvat, pre nego sto se desi, i tako svaki put spasi celu mrezu, s'toga, ideja je da mreza radi besprekorno. makar to je tako u teoriji, a u preksi ce mo da vidimo.
oprostio sam se od ADSL-a, a i bolji je kabal (kad sve radi kako treba), manji je PING (znaci bolji Gaming) i realniji je download i veci je upload, i kad dodje do preopterecenja na centrali za ADSL, bice plakanja .Jedino mozda ako ikada budem menjao net, to ce biti neki T1 ili T3 ... za mozda 20godina :d kad to bude stiglo kod nas :wall:
poz