Šta je novo?

ADSL u Rakovici

MIB je napisao(la):
Jel to tacno, koliko sam ja obavesten u posti u ulici "Sretena Mladenovica" na Labudovom brdu postoji centrala za brojeve 25xx, a ona u Zarkovu je za
23xx i 25xx, a koliko znam vecina na Labudovom ima brojeve koji pocinju sa 23xx

Ako gresim, reci :bottle:
To je centrala "Kijevo", ta u Sretena Mladenovica :bottle:

I mene interesuje Miljakovacka centrala....Ima li nekih novosti ???

Obzirom da su nas opet *****ali za ADSL mislim da nam jedino preostaje da popunimo formular na Telekomovom sajtu:
http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/adsl.aspx?ac=solo&br=4

Ako se prijavi dosta ljudi sa Miljakovca, Kanarevog brda i Rakovice mozda se i smiluju pa nam do oktobra osposobe centralu.

e ovako, pitao sam vezu ... naravno pitao sam ga samo za mene, tj bila je shema kao, cuo sam da postoje uslovi za ADSL na centrali miljakovac, i da mogu da ga dobiju samo oni koji imaju vezu, e sad posto taj zna gen. dir. telekoma, a taj koji ga zna to mi je techa, a ja sam isao na onu kartu, ako jedan moze, mocicemo svi .. cisto da saznam sta se desava. odgovor je sledeci ... moguce ce je da dobijem ADSL, ali je mnogo veliko cimanje, tj da me prebacuju na centralu dedinje, jer sam ja u Pere Velimirovica, i oni prekoputa mene imaju uslove za ADSL cak i preko ISDN-a ... i to su dobili medju prvima u gradu. on mi je predlozio da uvedem jos jednu liniju koja bi bila na drugoj centrali, a sto znaci ... miljakovac ... boolja.
Ma ja sam resio da ostavim kabal, ono popravio se, jos plus krenuli u komercijalizaciju, plus sredicu ja instalacije kod mene, jos neke filtere cu da stavim da razdvdvojim tv od neta, a sto je naj od svega, PTT KDS dobija neku ROSU, to je kao neka do dz mashina (mozda software, ko ce ga znati) koja ce imati mogucnost da kaze tehnicaru, gde ce se dogodititi kvat, pre nego sto se desi, i tako svaki put spasi celu mrezu, s'toga, ideja je da mreza radi besprekorno. makar to je tako u teoriji, a u preksi ce mo da vidimo.
oprostio sam se od ADSL-a, a i bolji je kabal (kad sve radi kako treba), manji je PING (znaci bolji Gaming) i realniji je download i veci je upload, i kad dodje do preopterecenja na centrali za ADSL, bice plakanja .Jedino mozda ako ikada budem menjao net, to ce biti neki T1 ili T3 ... za mozda 20godina :d kad to bude stiglo kod nas :wall:
poz

Poslednja izmena:
nemanja_scg je napisao(la):
on mi je predlozio da uvedem jos jednu liniju koja bi bila na drugoj centrali, a sto znaci ... miljakovac ... boolja.

E vala bas - boolja! :crash:

Nisam ja optimista ni sto se ove ankete tice (i da nas se prijavi 100tinak cisto sumnjam da ce nam pustiti u oktobru) ali ajde...u principu nista nas ne kosta.

Звали су ме из Зезама да ме обавесте како имају незваничан инфо да је почела инсталација опреме на Миљаковцу:trust:. Живи били па видели :bottle::bottle: :bottle:

Pa vise je i bilo vreme. Samo se plasim da ne bude ista prica kao sa dobrim delom novoopremljenih centrala - nema prikljucaka za ISDN, ADSL dobije prvih 20 a ostalih 200 ceka po par meseci. :-devil-:

moto tomo je napisao(la):
Звали су ме из Зезама да ме обавесте како имају незваничан инфо да је почела инсталација опреме на Миљаковцу

meni su rekli da je oprema instalirana, pa sad, kome da verujes... :)

Po iskustvima drugih centrala kada Sezam javi korisnicma ne prodje vise od nedelju-dve do zvanicne informacije. Dakle sredjeno je to, samo jos da vidimo kako ce izgledati u praksi. Srecom pa idem na more za par dana pa cu postedeti sebe nerviranja i svakodnevnog iscekivanja zvanicne informacije.;)

Nezvanicno - Miljakovac je zavrsen. :wave: :banana:

Danas sam bio u Telekomu da podnesem zahtev za njihov ADSL, proverili su moj broj u kompjuteru i ok, centrala Miljakovac, ISDN prikljucak, ima tehnickih mogucnosti. Od skoro, tako je rekla devojka. :)

E sad koliko ce jos proci dok Telekom podeli portove provajderima to je pitanje ali ce verovatno biti uskoro.

Evo i zvanicno su poceli da stizu mail -ovi od provider -a u vezi Miljakovca, o hvala bogu vise :)

Aha, evo poceli i provajderi da obavestavaju. Dakle napokon zavrseno. :D

Sad samo da vidimo koliko ce trajati vreme realizacije.

Salko Dinamitas: Kakvi su uslovi za Telekom -ov ADSL?

Artz je napisao(la):
Salko Dinamitas: Kakvi su uslovi za Telekom -ov ADSL?

Setup 5900 din.

256k - 1425 din.
512k - 2136 din.
768k - 2849 din.

Podneo sam zahtev kod SezamPro u petak 11.08. a zvali su me i mail poslali u ponedeljak 14.08. Rekli su mi isto sto i u mailu, da cekam da me ponovo pozovu.

Mene zanima i kakav ce ping biti posto sam udaljen od miljakovacke centrale 5-6 km.....

A gde se nalazi centrala na Miljakovcu? U posti na Miljakovcu, na uglu Borske i Stanka Paunovica? Ako je tamo onda nema sanse da si udaljen 5-6km od centrale obzirom da svi brojevi koje pokriva Miljakovacka centrala su udaljeni u vr' glave 2-3km od poste.

Salko Dinamitas je napisao(la):
A gde se nalazi centrala na Miljakovcu? U posti na Miljakovcu, na uglu Borske i Stanka Paunovica? Ako je tamo onda nema sanse da si udaljen 5-6km od centrale obzirom da svi brojevi koje pokriva Miljakovacka centrala su udaljeni u vr' glave 2-3km od poste.

salko prijatelju dobih ja adsl preko beotela na maljakovcu,danas pre pola sata i zamisli radi!:banana:
ajde ako si komsija da se vidimo u slonu i popijemo po pivo!?

Poslednja izmena:
Cestitam! :)

Ipak da sacekamo da i ja dobijem. A vise bi mi odgovaralo da pivo popijemo u "Renesansi". :bottle: :d

Јел после прославе не можеш узбрдо преко ћуприје ;)

moto tomo je napisao(la):
Јел после прославе не можеш узбрдо преко ћуприје ;)

:D

...али зато и на једном и на другом месту можеш да покушаш да вратиш новац дат Лоповској Удруги Лелеком за :wall: ???set-up??? :wave:

Salko Dinamitas je napisao(la):
Cestitam! :)

Ipak da sacekamo da i ja dobijem. A vise bi mi odgovaralo da pivo popijemo u "Renesansi". :bottle: :d
moze i u "Premieru".....:wave:
u svakom slucaju sam se iznenadio kolikom brzinom:d je stigao adsl.kod beotel-a sam uzeo iako neki moji poznanici imaju losa iskustva.paket je 768/192 kbps 3GB pa cu da vidim kako sve to ide.mislim da ce biti dobro jer ja inace gasim racunar kad idem da spavam......

filipos je napisao(la):
SALKO ima li nekih vesti oko adsl kod nas. 11.8. mi stigao mail od Sezama i od tada nista

Stvarno nemam pojma. I ja jos uvek cekam. :crash:

Evo upisah se i ja u klub korisnika ADSL-a "Miljakovac". :banana: :bottle:

Vrh Dno