Šta je novo?

ADSL u Nisu i Srbiji

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Da li neko zna kada ce poceti uvodjenje ADSLa u Nisu??? Znam da su prekopali ceo grad, pogasili gomilu centrala i sve, ali ne znam da li je to imalo ikakve veze sa ADSLom ili ne. Ako neko ima bilo kakvu informaciju bilo bi korisno da pusti...

Koliko ja znam ovo sto uvode po BGD-u sporo ide a kamoli u Nisu.. Plus, u Nisu Sezam predstavnistvo tako da...

Beogradizacija po hiljaditi put, zaista nema smisla.

Pa lepo kaze Swiper, ovde nema ni ko. NIjedan provajder nema opremu niti link. Selo.

Pa najaci link koji neki provajder ima ka Bg je 2 Mb. Tako i da moze ranije slaba vajda jer bi u celom Nisu bilo mesta za jedno 50 konekcija

PanchoBanilla je napisao(la):
Pa najaci link koji neki provajder ima ka Bg je 2 Mb. Tako i da moze ranije slaba vajda jer bi u celom Nisu bilo mesta za jedno 50 konekcija

Upravo o tome pricam. Niko ni nema uslova niti opremu. A i sta ce mu. Cemu to sluzi a uz to i ne radi???

A za kablovski kad pozovem svaku put mi drugo kazu, a jedno je tacno i dalje ga nemam.

milos1985 je napisao(la):
Upravo o tome pricam. Niko ni nema uslova niti opremu. A i sta ce mu. Cemu to sluzi a uz to i ne radi???

A za kablovski kad pozovem svaku put mi drugo kazu, a jedno je tacno i dalje ga nemam.
Ne znam u kom si delu grada ali ako si na bulevaru (donji deo) trebalo bi da su poceli da postavljaju cvoriste

Ne u zgradi kod Sojke sam. Postavljaju cvoriste vec milion godina. Decembra su mi pricali za 15ak dana. A pre neki dan su mi rekli da ce biti za jedno 2-3 meseca.

Problem je u tome sto ja hitno moram da se skinem sa dial-upa jer mi je taj telefon potreban za druge stvari, a prelazak na ISDN (cak i da je moguci) mi se ne isplati jer ce telekom poskupeti duplo impulse, pa se dolazi do cifre za net od najmanje 4000-5000 din.

Poslednja izmena:
nema nista barem jos pola godine...

raspitivao se na par mesta i svi su mi tako rekli..

sto je najgore, videcemo da li ce adsl uposte da zazivi kod nas u zemlji! setite se sta je bilo sa isdn-om!!

pa pogledajte kako stoji wireless u Nisu! bruka! koliko vas ga ima ili poznaje nekog ko ga ima??

TEP3A je napisao(la):
nema nista barem jos pola godine...

raspitivao se na par mesta i svi su mi tako rekli..

sto je najgore, videcemo da li ce adsl uposte da zazivi kod nas u zemlji! setite se sta je bilo sa isdn-om!!

pa pogledajte kako stoji wireless u Nisu! bruka! koliko vas ga ima ili poznaje nekog ko ga ima??

Pazi tvoja lokacija govori sve.

Beogradizacija po hiljaditi put, zaista nema smisla.

Logicno, nece valjda prvo u Nisu da uvode?:)

A sto se tice SBB kabla.. Dosta njih ga vec imaju meni treba da uvedu isto, na kraju bulevara[ vec neki imaju u zgradi ali kad su uvodili nisam bio tu]. Tako da ce uskoro da se rasiri to i po centru.. A kad bude dosao ADSL [ako bude dosao] SBB ima da spusti cene ihajj ili da poveca brzine paketa:p

ADSL-u u Nisu se ne nadajte tako skoro, jer koliko sam saznao iz nezvanicnih razgovora sa nekim mojim poznanicima koji su sefovi u niskom telekomu, ima nekih koji koce a nalaze se na rukovodecim mestima u telekomu i pripadaju nekim od vladajucih a i onim drugim strankma. :d

Zasto koce to bi ga samo :-devil-: znao

Da li neko zna kada ce poceti uvodjenje ADSLa u Nisu??? Znam da su prekopali ceo grad, pogasili gomilu centrala i sve, ali ne znam da li je to imalo ikakve veze sa ADSLom ili ne. Ako neko ima bilo kakvu informaciju bilo bi korisno da pusti...

Pa po nekim nezvanicnim informacijama, ADSL je trebao da krene u Nisu i Novom Sadu odmah posle Beograda...
A sada, mi mozemo o tome samo da spekulisemo i nagadjamo...to samo glaveshine u Telekomu znaju sta ce biti dalje...tako da....i don't have a clue! :wall:

Swiper je napisao(la):
Logicno, nece valjda prvo u Nisu da uvode?:)

A sto se tice SBB kabla.. Dosta njih ga vec imaju meni treba da uvedu isto, na kraju bulevara[ vec neki imaju u zgradi ali kad su uvodili nisam bio tu]. Tako da ce uskoro da se rasiri to i po centru.. A kad bude dosao ADSL [ako bude dosao] SBB ima da spusti cene ihajj ili da poveca brzine paketa:p
Jeste da nam je lokacija supak ali ovo spustanje cena samo u Beogradu je takva diskriminacija korisnika da cim krene ASDL prelazim na njega pa sve i da mi kabl daju za dzabe. Ne mogu da poverujem da postoji firma koja u dva razlicita grada pruza istu uslugu za razlicitu cenu

@Pancho: pa razumi ljude bre, u Beogradu se mnogo teze zivi i sve je mnogo skuplje a plate su daleko manje nego u Nisu, moraju i oni da vide malo interneta :d

Ja sam u Beogradu, i ovde , kao i mnogi, nemam mogucnosti ni za sta. Ni za kablovsku (jer moj provider to ne radi, iako obecavaju vec 2 godine), ni za wireles (jer sam predaleko od odasiljaca ili cega vec) a nemam sanse ni za ADSL (jer mi je centrala PCM) pa zato, nislije tesite se...mislim da cete dobiti ADSL ili bilo koji varijantu boljeg interneta isto kad i ja, na Sveti Nikad :(

Da imam dovoljno para stavila bi na kucu neku ogromnu satelitsku antenu i onda imala neki uzasno ludo brz svemirski net:)...ali, to su samo moji pusti snovi...ja sam vec izgubila nadu, pa zato ako hocete net kakav zasluzujete, ne selite se u Beograd, selite se negde van Srbije...ja mislim da cu to sigurno uskoro da uradim:)

cybergirl666 je napisao(la):
Da imam dovoljno para stavila bi na kucu neku ogromnu satelitsku antenu i onda imala neki uzasno ludo brz svemirski net:)...ali, to su samo moji pusti snovi...ja sam vec izgubila nadu, pa zato ako hocete net kakav zasluzujete, ne selite se u Beograd, selite se negde van Srbije...ja mislim da cu to sigurno uskoro da uradim:)

Sto si tako depresivna? Probaj ti lepo da nadjes decka koji je dobio ADSL ovih dana pa lepo zajedno uzivajte :D

Neobee kazhe NS oko u toku ili odmah posle Marta meseca...zavisi od Telekoma

Ne u zgradi kod Sojke sam. Postavljaju cvoriste vec milion godina. Decembra su mi pricali za 15ak dana. A pre neki dan su mi rekli da ce biti za jedno 2-3 meseca...
gde si bre ti u zgradi kod sojke (komsilak :wave: ), ako je o.venac 7-13, onda da ti kazem da sam pre neki dan na hodniku sreo ljude iz SBB-a i malo procaskali, kao evo, evo, za neki (neki!) dan, tako da ce valjda zavrsiti sa tehnickim preduslovima, a i kevu su zvali (posto se prikljucak vodi na njeno ime) da joj kazu da ce uskoro moci da puste net, prema onome kako se ona prijavila na "listu cekanja". Tako da je cable tu ocekujem relativno brzo.
ADSL se stvarno koci od strane Telekoma, ja samo mogu da kazem da su ljudi iz pojedinih niskih provajdera spremni i cekaju ko zapeta puska... mada je meni licno to sve neinteresantno... pogotovu ta "srpska varijanta" ADSL-a.

juzznjak je napisao(la):
gde si bre ti u zgradi kod sojke (komsilak :wave: ), ako je o.venac 7-13, onda da ti kazem da sam pre neki dan na hodniku sreo ljude iz SBB-a i malo procaskali, kao evo, evo, za neki (neki!) dan, tako da ce valjda zavrsiti sa tehnickim preduslovima, a i kevu su zvali (posto se prikljucak vodi na njeno ime) da joj kazu da ce uskoro moci da puste net, prema onome kako se ona prijavila na "listu cekanja". Tako da je cable tu ocekujem relativno brzo.
ADSL se stvarno koci od strane Telekoma, ja samo mogu da kazem da su ljudi iz pojedinih niskih provajdera spremni i cekaju ko zapeta puska... mada je meni licno to sve neinteresantno... pogotovu ta "srpska varijanta" ADSL-a.

Uveli su mi danas kablovski. Znaci jednog dana sam saznao da je kraj pusten, dva sata kasnije sam potpisao ugovor, sutra su dosli i za bukvalno 15 min sve namestili i pustili. To je sve ok, dobio sam kablovski, ali mi i dalje nije jasno kako tako javno drze razlicite cene u gradovima??? Pa oni to otvoreno govore o monopolu. Po meni da smo neka normalna drzava, vlast bi ovo morala da sankcionise.

Protok je kao po specifikaciji (15-16kb), ali je upload smesno mali. Toliki upload sam imao i na klasicnom dial-upu. Tako da nema nista od podizanja stvari.

Inace od adsla mislim da nema nista u narednih par meseci, a sto se pojeftinjenja tice, videcemo.

Inace momci koju su bili da mi uvedu kablovsku kazu da ce oni raditi i adsl kada se pocne sa time. To znaci da ce sbb biti klasican provajder koji pruza vise vrsta povezivanja na net.

@juzznjak: moja zgrada se lepi na nju. Ti gde si?

kd

Poslednja izmena:
Imam jedno off-topic pitanje za Nislije,ali nadam se da se necete ljutiti sto prekidam raspravu. ;)

Nakon sto je u Nisu SBB krenuo sa kablovskom televizijom,koliko vremena je proslo(ili treba da se ceka) da krenu i sa kablovskim netom ??

Pitam ovo,jer su krenuli i kod nas u Zrenjaninu sa televizijom pre 2 i po meseca.

GrimCasual je napisao(la):
Imam jedno off-topic pitanje za Nislije,ali nadam se da se necete ljutiti sto prekidam raspravu. ;)

Nakon sto je u Nisu SBB krenuo sa kablovskom televizijom,koliko vremena je proslo(ili treba da se ceka) da krenu i sa kablovskim netom ??

Pitam ovo,jer su krenuli i kod nas u Zrenjaninu sa televizijom pre 2 i po meseca.

Pa to sada vise ne zavisi od toga. Sve zavisi koliko im treba da postave opremu lokalnu.
Name ja sam danas dobio sbb net i 204 korisnik sam u Nisu.

Svaki kraj se pojedinacno uvodi...

Pa to sada vise ne zavisi od toga. Sve zavisi koliko im treba da postave opremu lokalnu.
Name ja sam danas dobio sbb net i 204 korisnik sam u Nisu.

Svaki kraj se pojedinacno uvodi...

Hvala na odgovoru.;)

Evo danas sam startovao jednog njihovog i pitao za net,a on mi kaze da se ceka 3000. korisnik kablovske televizije,i automatski se krece sa netom.

cybergirl666 je napisao(la):
Evo ja sam dobio wireless pa mozes da dodjes kod mene :d . Salu na stranu, da imas dovoljno para? Pa evo ti racunica: Skystar 2 -70e, Satelitska Antena 125cm - 25e, Konverter - 25e, kabl coax - 20din metar! Znaci racunaj oko 140 eura oprema a 256Kbit/s ti je 2000 dinara (Astrasat). I ima da vozis na punih 32kb/s (proverio sam, mada sam tada jos uvek bio na telefonu). I ovaj Sat ti ne treba stalno (jedva sam uspeo da narezem na cd sve ono sto sam skinuo za mesec dana, neke stvari nisam jos ni pregledao :D ). Jednostavno, krpis se telefonom, skupljas materijal i onda kad krenes na 32kb/s... :banana: .Meni je ipak potrebna stalna veza zbog P2P!
Pozdrav!

preko satelita radi p2p?

Ljudi, ADSL krece u Nisu pocetkom aprila, mada kako se zale iz BG na protok i slabu vezu, verujem da ce ovde biti jos gore.

Ako nije tajna odakle ti informacija? I koji ce provajderi biti? Jedino ko mi pada napamet da ima iole link je sbb.

a koliki to link ima SBB u Nisu?

Nazad
Vrh Dno