Šta je novo?

ADSL u igrama

• Začetnik teme Začetnik teme m4rko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

m4rko

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2004
Poena
309
Nemoguce je da je cable toliko bolji?
Recimo na q3 serveru u cheskoj (nas server, nasi ljudi) ping meni na SEZAMU 256/64 nekih 100, a ovima na cablu 8.

E sad mene zanima da li je to do SEZAM-a (ako jeste sta preporucujete)ili do 256/64(***. nema se para za skuplje) ili do nekih podesavanja(dajte neke linkove ili napisite sta da uradim).

Nemoguce je da bilo koja veza ima ping od nas do ceske 8ms,barem iz mog iskustva.

Cable i ADSL bi po pingu trebalo da budu slicni,a opet ping od 100ms do Ceske mi je malo preveliki

Nesto tu ne stima najbolje

pretpostavljam da je m4rko mislio na servere sa ceskom zastavicom, koja se u nedostatku srpske, koristi i za nase servere 😉

Poslednja izmena:
Da, da sad sam proverio definitivno se korisi cheska zastavica za nas sbb server...

KABL ima bolji ping za 20ms od ADSL-a. Iz prostog razloga sto je na kablu od tebe do provajdera ping do 10 ako je sve u redu, a na ADSL-u do provajdera imas od 25 do 30 i to je jedina startna razlika. Ostalo zavisi od provajdera do provajdera i oterecenosti linka

Adsl "po definiciji" ima vecu latenciju od kabla

m4rko je napisao(la):
Da, da sad sam proverio definitivno se korisi cheska zastavica za nas sbb server...

Odgovorio si sam sebi "nas SBB server". Naravno da imaju ping 8ms kada im je SBB server u lokalu, a ti ides preko drugog, a mozda i treceg provajdera do njih.

Na kanteru ,Beotel,meni je na primer 45 (256/64),ortaku 35 128/128 kablovki!
Verovatno je losije zbog uploada 64!

A sta ce sada biti kada je i SBB uveo asinhroni rad 4:1??? :wall:

POZ :wave:

Malo ce im biti losije, posto je to i dalje lokal

Somilic je napisao(la):
Verovatno je losije zbog uploada 64!

Nece biti, 64k UL je i vise nego dovoljno za CS.

npetar je napisao(la):
Nece biti, 64k UL je i vise nego dovoljno za CS.
Za koju vrednost pinga,i kako onda doterati ping na 25-30?
Zasto je onda sa kablovskom manje kasnjenje?

Hm... Ja na RVS serveru preko 264/64 veze imam prosečan ping od 110 ms. Računam ovako: do gateway-a je 30, server-u treba između 0 i 50 ms da odgovori zbog koncepcije servera i tkzv. tickrate-a, tako da mi je "pravi" ping između 30 i 80 ms što je skoro pa prihvatljivo. Znam da nema neke veze sa temom, ali sam ovo rekao čisto informativno...

Ok ali sta da radim dok se nesmiluju da puste kablovski net dve ulice ispod?

Da li bi bilo bolje ako bi promenio adsl provajdera i kog da uzmem?

Pretezno mi treba bolji ping do servera u bgd-u i nemackoj.

Blago vama ja na SBB kablu u Nisu najmanje sto imam je 100, a obicno 200 i to na servere u nasov zemlji.

Najmanje pingove (i jedine ispod 100) imam na Ubi Far Cry evropskim serverima.

Nešto i nisam siguran... Jer, evo ortak mi kaže da kod Beotela ode minimum 30 ms na satelit.

Poslednja izmena:
hwfanatic je napisao(la):
Nešto i nisam siguran... Jer, evo ortak mi kaže da kod Beotela ode minimum 30 ms na satelit.

Satelit ???

Poslednja izmena:
Pa, Beotel do Nemačke ima satelitsku vezu, ili bar tako kaže moj prijatelj koji je detaljno propratio kuda ide eho i koliko se sadržava na svakoj etapi.

Nazad
Vrh Dno