Šta je novo?

ADSL u Borchi

fatza

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
365
Da li neko zna ima li ikakve shanse da dobijemo ADSL u Borchi, ili makar cable
net? :crash:

Pa kablovski intenet valjda vec imamo ??
Kada je uvodjena kablovska receno je da moze da se prijavi i za net kasnije ko hoce, a i sada im se na onom info canalu vrti reklama za internet.... Ili je to samo fora ??

Za ADSL, koliko sam ja saznao, su slabe sanse.....

Tom^Cat je napisao(la):
Pa kablovski intenet valjda vec imamo ??
Kada je uvodjena kablovska receno je da moze da se prijavi i za net kasnije ko hoce, a i sada im se na onom info canalu vrti reklama za internet.... Ili je to samo fora ??

Za ADSL, koliko sam ja saznao, su slabe sanse.....

Ne znam kako da ti kazem, ali u zabludi si. :D

Tachno je da su rekli da cemo dobiti i net chim se zavrshi sa optikom, od toga
je proshlo oko godinu dana i josh uvek nisu uradili nishta po pitanju Interneta. :(
Zvao sam nekoliko puta da ih pitam dokle se stiglo i shta se radi povodom toga,
i uvek sam dobijao odgovor da ce "uskoro", "chim malo otopli jer je napolju mnogo
hladno" (to je bilo u januaru ove godine) i posle toga sam ih zvao josh jednom
negde u maju i rekli su mi "evo, samo shto nije". Naravno, to je samo pricha.
Vishe ih nisam ni zvao, dzaba troshim impulse i dzaba me uvek naprave
budalom.

A shto se tiche onih cena za Internet shto se vrte na info kanalu, to je tek
onako, da nam bode ochi. :)

Izgleda da smo jedino naselje koje nema ama bash ni jednu mogucnost da
se nakachi na Internet osim dial up veze. Divota! :mad:

Pa sem dialup-a ima i wireless net u borci, provajder je kbcnet, sto se tice utisaka kod njih, za surf su ok, p2p ne radi uopste cisto da se ne zeznete da uzmete neku brzu vezu od njih jer necete moci da je iskoristite. Ima malo o svemu ovde : http://www.elitesecurity.org/tema/130709/0

Bilo je najave za jos jednog wireless provajdera i kablovski bi trebalo, do tada ovo nam je na zalost jedini izbor.

fatza je napisao(la):
Ne znam kako da ti kazem, ali u zabludi si. :D

Sta cu kad sam lakoveran pa verujem u sve sto procitam ... :(
Mada sam i ja sumljao u tacnost toga, ali kad sam na netu procitao neke komentare o njima nisam ni zeleo da uvodim preko njih net nego sam odlucio da cekam ADSL (i cekam ... :S: ) pa se nisam ni raspitivao dalje....

Pa sem dialup-a ima i wireless net u borci, provajder je kbcnet....

Zanimljivo, koliko vidim aktuelno je tek oko mesec dana, ja sad prvi put cujem za ovo iako sam se dosta raspitivao.
Jedino na sta sam ja naleteo je neka ekipa entuzijasta koji su sami kupili/napravili AP i okacili na zgradu kod igralista (ono na kome se odrzava Vidovdanski turnir), ali nemaju izlaz na net preko njega nego samo neku nazovi lokalnu mrezu.

@ SomiKnight: Vidim da si dosta lose komentarisao na ES-u o KBC-u, pa me zato zanima koliko te je kostalo uvodjenje i gde zivis, jer vidim da tamo pise da njihova ekipa mora da dodje da ti namesti sve to i da uzimaju 20 eura za svaki zapoceti sat, sto je glupost jer mogu i sam sve to da uradim i da mi ostane min 40 eura + ako uzmem neku home made antenu moze bas da se ustedi .....

Ja sam iz te grupe entuzijasta, ima nas 8, delimo konekciju od kbc. Da se nakacis treba ti pci wireless kartica, antena i kabl, ne moraju oni da dodju, ceo trosak je valjda 1000din. za otvaranje naloga. KBC je tu od pre mesec i po otprilike.
Kao sto sam tamo napisao, net radi ok, ne puca veza, konstantan je protok, ali sam napisao da su svi portovi zatvoreni i ne radi p2p. Ja ne bi koristio njihov net jer mi treba p2p ali... jedini su trenutno.

Telekom ADSL 2+

Ljudi ne bojte se :d Telekom je poceo da testira ADSL 2+ opremu na podruciju Koteza,Krnjace i Borce... Centrala u Krnjaci je dobila neku ultra opremu,a uskoro pocinju da testiraju i WiMax... :banana: :banana: :banana:

Elem shta da ti kazem za jedno dve tri godine pochni da se nadas ...

Ljudi pogledajte post koji sam napisao u tredu "Telekom od sredine novembra direktno prodaje ADSL"... :wave:

:banana: :cigar: :,,: :guitar: :bottle: :eyebrows:

Da ne otvaram dzabe novu temu - da li se ista od ovoga promenilo od oktobra i ako ne, da li ce se ikada promeniti ??

Pozdrav

Super :(

Jel neko uvodio kablovski net u Borci, valjda samo centar 3 za sada moze (tu sam ja :) ) ali ne znam kako radi ??
Bilo je i price o wireless-u, sta bi s tim na kraju ?

treba malo sacekati, zavrsava se testiranje adsl 2+ na isturenom stepenu Krnjaca, tako da bi uskoro mogao najzad krenuti adsl za nas preko mosta

Procitao sam malopre na ES-u u nekoj temi oko ADSL-a da smo mi valjda, nazovimo to 3. krug i da nema nista do sledece godine, mada ne znam koliko je to pouzdano.
A to za testiranje ADSL 2 sam citao ovde, ali sam pesimista kada je u pitanju Borca, jer to sto su ga testirali u Krnjaci ne verujem da ima neke veze....

U svakom slucaju hvala na info, videcu da uvedem ovaj kablovski preko RV pa cu da javim kako sam prosao.

Pozdrav

Borča cable

http://www.elitesecurity.org/tema/37963

Na kraju ovog thread-a su se baš raspisali o cable netu u Borči. Koliko vidim hvale ih da su se popravili. U suštini, obavezno javi šta si uradio s obzirom da i mene (a i druge) verovatno zanima cable/adsl u Borči.

Dobio sam juche (05.04.2006.) mail od BEOCITY-ja:

"Iz izvora u Telekomu saznajemo da se uskoro ocekuje mogucnost
instalacije BeocityNet ADSL prikljucaka na preostalim Beogradskim
centralama i isturenim stepenima. Kako nam Telekom nije uvek - a posebno
ne tokom prosle/2005. godine vracao tacne informacije o centrali i
podcentrali (popularnog naziva Istureni stepen) na kojoj se nalaze
prikljucci korisnika, popunjavanjem nove prijave za ispitivanje
tehnickih mogucnosti instalacije, stara prijava bice zanemarena a nasa
baza odgovora Telekoma dopunjena tacnim informacijama. Sa takvim
podacima odmah sa pocetkom aktiviranja ADSL usluga i u Vasoj okolini
bicemo u mogucnosti da Vas o tome obavestimo.

Ispitivanje tehnickih mogucnosti instalacije BeocityNet ADSL usluga na
Vasoj adresi NE obavezuje na instalaciju prikljucka a novu prijavu
mozete da popunite na http://adsl.beocity.com"!!!

'Ajde da vidimo, chekam rezultate ispitivanja, pa javljam shta je bilo!!!
POZDRAW!!!

peruzza je napisao(la):
Dobio sam juche (05.04.2006.) mail od BEOCITY-ja:
'Ajde da vidimo, chekam rezultate ispitivanja, pa javljam shta je bilo!!!
POZDRAW!!!

Ma nista od toga. Izgleda su samo obnavljali bazu korisnika tj. tako se prica na ES-u. Ja sam u Centru 2 i naravno, nemam mogucnosti za ADSL sto znaci, nema ih niko u Borci. :)

Ajde ako neko dobije neki novi info o ovome, neka napise ovde. Ovo je jedini namenski thread o ADSL-u u Borci na Net-u. :d

atheista je napisao(la):
Ma nista od toga. Izgleda su samo obnavljali bazu korisnika tj. tako se prica na ES-u. Ja sam u Centru 2 i naravno, nemam mogucnosti za ADSL sto znaci, nema ih niko u Borci. :)

Ajde ako neko dobije neki novi info o ovome, neka napise ovde. Ovo je jedini namenski thread o ADSL-u u Borci na Net-u. :d

Jel si uopšte zvao RVKDS, čini mi se da u centru 1 ili 2 ima kablovski internet.
Ja sam ih zvao rekli su mi da je rok za realizaciju 40 dana, a to je bilo 10-og marta inače sam iz centra 4. Javljam ako bude vesti. Pozdrav

Ma ja sam ih zvao i digao sam ruke na kraju od svega.
Na kablovskoj im se vrtela reklama stalno za net u Borci, a kad zovem stalno nije tu tip koji je zaduzen za to i na kraju kad sam uhvatio "fantoma" on kaze ostavi ti meni lepo broj telefona i adresu pa cemo te mi lepo zvati jednog lepog dana kad bude dovoljno ljudi pa krenemo da uvodimo. ....

Ništa posle 40 dana, napričao mi je neki lik svašta samo što ga nisam ništa razumeo, kao da je blago retardiran. Svaku petu reč sam razumeo uz teške muke. Dečko stvarno ima govornu manu nije mi jasno ko ga je uopšte ovlastio da može da pruža podršku korisnicima.. Sramota

Poslednja izmena:
@ Worthy, pa sta ti je "decko sa govornom manom" rekao? :) Ja pomisljam da ipak predjem na prokleti RVKDS jer, koliko sam video na nekom forumu, izgleda da nista nece biti od ADSL-a do kraja godine. Videli ste i sami da je od 1. maja telefon duplo skuplji tako da mi se cini da mi se isplati da uzmem ovo go*** nego da placam telefon 2000 dindzi samo zbog Net-a. :p

atheista 2 min priče razumeo 5-7 reči... Iz tih reči nemogu ništa zaključim. Pozovi pa pitaj mozda ćeš ti bolje razumeti, a što se tiče telefona pogledaj cene
Kod:
http://www.telekom.nadlanu.com/OPSTE/Vesti.aspx?ac=snews&ui=3261

Vrh Dno