Šta je novo?

ADSL-Thompson 546(i) v6

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
Dakle, potrebna mi je pomoc, kako da izbrisem komplet drivere od rutera. I jos nesto: posle dizanja svezeg wina, moraju li se ponovo driveri rutera instalirati ili sam prepoznaje internet konekciju. Posto imam hostovan sistem i to sam vec uradio, ali ne mogu da instaliram drivere(taj ghostovan sistem je napravljen pre uvodjenja ADSL-a), naravno uspostavljena je konekcija, ali ne radi kao posle prve instalacije. Dakle download mi ne prelazi 18kb/s, a pre toga je islo u operi oko 27-28, torrenti 25-26. Inace sva podesavanja su ista. Pa, ako ima neko ko se razume oko ovih stvari, bio bih mu zahvalan oko pomoci.

ajde narode, zar bas niko da pomogne. Hitno mi je! Inace mi je pocela i ova poruka da se pojavljuje kad hocu neku stranicu da otvorim:

Not Connected...

Your DSL connection is down.

Verify if your SpeedTouch is correctly connected to your DSL line. For more information consult your documentation.

Please close this window and try again.

onaj prateci CD zaboravi, baci ga, unisti ga........ , zanm dosta likova kome je on pravio problem
znaci drajveri nisu potrebni,
samo ga povezi na mreznu i prstupas mu preko 192.168.1.254
to sto nece da se konktuje i meni se desilo,
posle mnogo cackanja resetovanja i podesavanja,
sam okrenuo korisnicki i rekli su mi da modemu nekad treba i do 2 sata!? da uspostavi vezu,
i da treba samo da ga ostavim,
ostavio sam modem i konektovao je se posle 5-6 min. ,
znaci ne klikces iz browsera connect, nego ga samo ostavi,
e sad sto se tice brzine veze to vec ne znam,
mozes probati, ako imas jedan komp. , da njemu dodelis javnu IP adresu,
pa da vidis sta ce se desiti,
inace imam isti modem/ruter kao ti.

Edit:
Proveri da li ti DSL lampica svetli, ne da li trepce, nego treba konstantno da svetli

Poslednja izmena:
Ma svetli DSL lampica. Nego nije mi jasno, zbog cega posle vracanja sistema, mi nije dozvolio da instaliram drivere za modem? Vec je sam uspostavio konekciju. Inace pre toga je net SUPER radio sa njegovim driverima.

nisu to drajveri u pravom smislu te reci,
to je samo, kako da kazem, user frendly setup za ruter, neka vrsta wizarda

Ok. Nego reci mi, dizanjem novog sistema, hoce li sam prepoznati ruter ili moram da instaliram sve kao i prvi put, kad sam dobio adsl?

f

I trazi po novoj instalaciji sledece iz slike. Pokusao sam sa user-admin, password-admin. Ali nemere bre.

Prilozi

• clip_image002.jpg
    clip_image002.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 91
Ok. Nego reci mi, dizanjem novog sistema, hoce li sam prepoznati ruter ili moram da instaliram sve kao i prvi put, kad sam dobio adsl?

"prepoznace" ga win sam,
nema potreba nista da instaliras
sva podesavanja vezana za ruter sredjujes preko browsera,
ukucas 192.168.1.254
e sad ti trazi korisnika i sifru koju si definisao,
da bi mogao da mu pristupis,
def. je user Administrator pass ostavis prazno,
ako tako nece probaj da se setis sifre,
a ako ne mozes da se setis sifre,
mislim da u onom setup imas u nekom od koraka da reserujes sifru

[offtopic]

zna li neko da nema mozda negde da se kupi thompson 530i/546i ?

[/offtopic]

Posto jos uvek nisam resio problem, a pojavio se novi, a to je pucanje veze, negine mi da zovem korisnicki.
Inace pogledajte sliku i ako neko zna, sta bi trebalo da predstavlja service name: sezam?!

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    105.4 KB · Pregleda: 92
I meni pise sezam, ali mi sve super radi.

Ma i meni je super radilo, do juce, kad su poceli da se problemi stvaraju.

I meni takodje puca veza... Internet radi i radi, i onda odjednom paf, DSL i Internet lampice se ugase, i potom DSL pocne da treperi desetak sekndi, da bi se veza ponovo uspostavila. I kad se upali i Internet lampica, pochnem da surfujem, i opet posle 5 sekundi paf,puche weza.... i tako 5-6 puta za redom... Nekad ugasim ruter pa ga upalim ponovo i radi,a nekad necje ni to....*****!! ****NI TELEKOM

I meni takodje puca veza... Internet radi i radi, i onda odjednom paf, DSL i Internet lampice se ugase, i potom DSL pocne da treperi desetak sekndi, da bi se veza ponovo uspostavila. I kad se upali i Internet lampica, pochnem da surfujem, i opet posle 5 sekundi paf,puche weza.... i tako 5-6 puta za redom... Nekad ugasim ruter pa ga upalim ponovo i radi,a nekad necje ni to....*****!! ****NI TELEKOM

Ljudi zar ne vidite da seku kablove SVAKODNEVNO zbog 300 grama bakra.

Poslednja izmena:
onaj prateci CD zaboravi, baci ga, unisti ga........ , zanm dosta likova kome je on pravio problem
znaci drajveri nisu potrebni,
samo ga povezi na mreznu i prstupas mu preko 192.168.1.254
to sto nece da se konktuje i meni se desilo,
posle mnogo cackanja resetovanja i podesavanja,
sam okrenuo korisnicki i rekli su mi da modemu nekad treba i do 2 sata!? da uspostavi vezu,
i da treba samo da ga ostavim,
ostavio sam modem i konektovao je se posle 5-6 min. ,
znaci ne klikces iz browsera connect, nego ga samo ostavi,
e sad sto se tice brzine veze to vec ne znam,
mozes probati, ako imas jedan komp. , da njemu dodelis javnu IP adresu,
pa da vidis sta ce se desiti,
inace imam isti modem/ruter kao ti.

Edit:
Proveri da li ti DSL lampica svetli, ne da li trepce, nego treba konstantno da svetli

Moze li jedna pomoc?

Posedujem od pre neki dan pomenuti modem kada sam ga normalno povezao radio je NET normalno lampica power sija , lampica ehternet sija , dsl sija stalno i lampica internet sija stalno dok ne radim nesto po netu cim pocne da svrljam po netu ona trepce pali gasi pali gasi , medjutim kada sam povezao dva racunara bezicno sa mreznim karticama naravno kada sam podesio sve to prebacio na bridge , sve lampice cak i internet sija non stop ?

Sta je to ?

Hvala unapred.

Vrh Dno