Šta je novo?

ADSL, Srbija, Telekom ?

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
petarst je napisao(la):
anal. linija 61... 19... i tako dalje .......... ADSL OCE SAMO SUTRA A NI TAD

info o ADSL Telecom:
1. u testiranju, nije josh u prodaji - bussines, naravno
2. mogu se podnositi zahtevi direkciji vec sada
3. cena uvodjenja=10500din. ( dakle, 150€)
4. bicce prvobitno dostupan samo prvi paket ( 256/64Kb) po ceni od 2700din. ( ~48€) mesechno

my guess:
1. u cenu uvodjenja ulazi i ADSL modem ( uredjaj na klijentskoj strani), tj. zakup istog
2. nadam se da necce biti nikakvog ogranichenja u kolichini podataka

izvor info-a je moj brat koji radi u omrazzenoj nam kompaniji ( Telecom-u, jel'te - al' pre pljuvachine da kazzem da je samo tehnichar tamo😉) i koji je prichao sa nekim budzovanom iz Bussines direkcije
my guess je samo pokushaj da potaknem ljude sa vishe informacija da istupe u javnost sa istim

btw, u Zemunu sam i delim mishljenje sa kolegom, uz opasku da je kvalitet starijih digitalnih centrala ( br. na 10.... i 19....) takodje jadan, padne kisha i nema vishe od 21600bps, a imam Courier V.Everything V.90 56K ext. 🙁
mada, nada umire poslednja.. drugarica u centru ( Zemuna, naravno :d ) je dobila dvojku ispred 10.... broja, a i josh neki, pa se nadam da cce uskoro da stignu i do mene

hvala i pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
info o ADSL Telecom:
1. u testiranju, nije josh u prodaji - bussines, naravno
2. mogu se podnositi zahtevi direkciji vec sada
3. cena uvodjenja=10500din. ( dakle, 150€)
4. bicce prvobitno dostupan samo prvi paket ( 256/64Kb) po ceni od 2700din. ( ~48€) mesechno

my guess:
1. u cenu uvodjenja ulazi i ADSL modem ( uredjaj na klijentskoj strani), tj. zakup istog
2. nadam se da necce biti nikakvog ogranichenja u kolichini podataka

izvor info-a je moj brat koji radi u omrazzenoj nam kompaniji ( Telecom-u, jel'te - al' pre pljuvachine da kazzem da je samo tehnichar tamo😉) i koji je prichao sa nekim budzovanom iz Bussines direkcije
my guess je samo pokushaj da potaknem ljude sa vishe informacija da istupe u javnost sa istim

btw, u Zemunu sam i delim mishljenje sa kolegom, uz opasku da je kvalitet starijih digitalnih centrala ( br. na 10.... i 19....) takodje jadan, padne kisha i nema vishe od 21600bps, a imam Courier V.Everything V.90 56K ext. 🙁
mada, nada umire poslednja.. drugarica u centru ( Zemuna, naravno :d ) je dobila dvojku ispred 10.... broja, a i josh neki, pa se nadam da cce uskoro da stignu i do mene

hvala i pozdrav

Samo se ti nadaj, a ova zemlja jadna i jeste takva zato sto su nasi poslovi i potrebe vezane za neke ''budzovane" ,ono kao poznajem Miku ,a Mika ce zvati Ziku, ali znas 500 eura ...... *****ri jedni pi.... ma..... 😡

Nikad mi u Evropsku uniju necemo uci ,a ni tad!

H.U.D. je napisao(la):

198, od nove godine 2198
Sada se kacim na 52, mada ni ranije nije bilo lose, do 42kbps.

Solidan sam potrosac, neko prica da takvima uvode pre nego onima koji to nisu.

U svakom slucaju, zelim aDSL i kuci i u firmi. 2700 dinara mi je isplativo za 256kB ako je flat rate u pitanju.

Pozdrav!

a kako ce moci da srede privatna lica da dobiju tih 256kbit za 2700din? postoji li neka opsta fora za to ili cemo morati da cekamo da se pojave "ne bussines" paketi?

prvo ccu da vidim kakvog cce kvaliteta biti i ova inicijalna ponuda ( uvodjenje, kvalitet veze) poshto planiramo da to uvedemo za firmu ( chak i 512/128, chim se pojavi u ponudi:d), a onda da vidimo za koje vreme cce da "vrate" pochetne troshkove preko pravnih lica, pa da daju pomalo i raji
ako to ne bude skoro, mozzda pochne raja to da dobavlja k'o i komponente - kobajagi za firmu, bez poreza, preko rachuna, izjava ( proklet je ovaj nash narod, al' snalazzljiv do zla boga😉)

ja ccu post-ovati utiske oko uvodjenja ADSL-a u moju firmu, kako bude ishlo dotichno i, takodje, bih ponovio molbu drugima koji neshto znaju da podele saznanja

pozdrav

Cena zasnivanja pretplatickog odnosa za ADSL uslugu je 10.500 dinara. U
ovu cenu je ukljuceno iznajmljivanje opreme koja ostaje u vlasnistvu
"Telekoma Srbija".

U zavisnosti od protoka koji vam je potreban, moguce je obezbediti tri
paketa, i to:
* ADSL Paket 1, koji omogucava brzinu prenosa 256/64 kb/s downstream/
upstream (ka vama/ od vas) respektivno, i koja iznosi 2.700 dinara
mesecno,
* ADSL Paket 2, koji omogucava brzinu prenosa 512/128 kb/s downstream/
upstream respektivno, i koja iznosi 4.000 dinara mesecno i
* ADSL Paket 3, koji omogucava brzinu prenosa 768/192 kb/s downstream/
upstream respektivno, i koja iznosi 5.500 dinara mesecno.

Navedene cene su BEZ poreza. Dakle, treba dodati iznos za porez.

cheers,

informacije koje je nixon post-ovao su i meni saophtene, samo ccu dodati da su varijante konekcije opreme na LAN ( tj. router) ethernet i USB, shta ko voli.

druga informacija se tiche trenutne dostupnosti ( tehnichke) ADSL servisa .... oprema je postavljena na nekim centralama u gradu, radi testiranja.
Za sada, sigurno znam da centrala 'Dunav' ( 76...., 75....) i centrala 'Senjak' ( 65...., 64....), ali i brojevi na 3...... koji su na dotichnim centralama, nisu dostupni za ovu uslugu, iz jednostavnog razloga shto uredjaji tamo za testni period nisu postavljeni. Ipak, proverite kod njih.
Prvih 100 'pravnih lica' koja podnesu zvanichan zahtev bussines direkciji na email [email protected] ( na memorandumu, sa svim podacima o firmi i informacijama o broju linije, paketu, itd.) i oni procene da su tehnichke moguccnosti odgovarajucce, dobijaju odmah na korishccenje datu uslugu.
Za vishe informacija zovite: 011/ 3023 280 ( ili: 3023 283; 3023 223), ali ako pitate kao obichan korisnik ( a ne kao firma) najverovatnije necce troshiti puno vremena na vas ( i neccete dobiti sve informacije😉)
pitanje za nixon-a, to sa porezom verovatno ne vazzi za firme, poshto valjda to ide preko izjave, pa se skida porez..
a to su ionako ponude SAMO za firme, za sada.

pozdrav

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):
informacije koje je nixon post-ovao su i meni saophtene, samo ccu dodati da su varijante konekcije opreme na LAN ( tj. router) ethernet i USB, shta ko voli.

druga informacija se tiche trenutne dostupnosti ( tehnichke) ADSL servisa .... oprema je postavljena na nekim centralama u gradu, radi testiranja.
Za sada, sigurno znam da centrala 'Dunav' ( 76...., 75....) i centrala 'Senjak' ( 65...., 64....), ali i brojevi na 3...... koji su na dotichnim centralama, nisu dostupni za ovu uslugu, iz jednostavnog razloga shto uredjaji tamo za testni period nisu postavljeni. Ipak, proverite kod njih.
Prvih 100 'pravnih lica' koja podnesu zvanichan zahtev bussines direkciji na email [email protected] ( na memorandumu, sa svim podacima o firmi i informacijama o broju linije, paketu, itd.) i oni procene da su tehnichke moguccnosti odgovarajucce, dobijaju odmah na korishccenje datu uslugu.
Za vishe informacija zovite: 011/ 3023 280 ( ili: 3023 283; 3023 223), ali ako pitate kao obichan korisnik ( a ne kao firma) najverovatnije necce troshiti puno vremena na vas ( i neccete dobiti sve informacije😉)
pitanje za nixon-a, to sa porezom verovatno ne vazzi za firme, poshto valjda to ide preko izjave, pa se skida porez..
a to su ionako ponude SAMO za firme, za sada.

pozdrav

ne druze porez mora da se plati zato sto je ovo usluga ,a ne oprema.
isto je kao i za telefonske impulse

cheers,

N.

nixon je napisao(la):
Cena zasnivanja pretplatickog odnosa za ADSL uslugu je 10.500 dinara. U
ovu cenu je ukljuceno iznajmljivanje opreme koja ostaje u vlasnistvu
"Telekoma Srbija".

U zavisnosti od protoka koji vam je potreban, moguce je obezbediti tri
paketa, i to:
* ADSL Paket 1, koji omogucava brzinu prenosa 256/64 kb/s downstream/
upstream (ka vama/ od vas) respektivno, i koja iznosi 2.700 dinara
mesecno,
* ADSL Paket 2, koji omogucava brzinu prenosa 512/128 kb/s downstream/
upstream respektivno, i koja iznosi 4.000 dinara mesecno i
* ADSL Paket 3, koji omogucava brzinu prenosa 768/192 kb/s downstream/
upstream respektivno, i koja iznosi 5.500 dinara mesecno.

Navedene cene su BEZ poreza. Dakle, treba dodati iznos za porez.

cheers,

ove cene su stvarno smesne. ima li nekih informacija da je i u ns-u instalirana oprema na nekoj centrali radi testiranja pa da opet menjam broj :d ?
kako ovo zvuci izgleda da ce nasi kablovski/wifi provajderi morati jako da obore cene za nekih pola godine a to znaci da cemo imati internet po normalnoj ceni za nekih godinu dana :bottle:

samo ako telekom odradi posao dobro i drugi ISP-ovi (WISP) ce morati redukovati svoje cene....medjutim ako telekom bude odugovlaci i ako za uvodjenje bude trebala neka veza i slicno nema nama normalnog neta......

Ma isto tako su se busali u grudi i pricali na sva usta o ISDN-u svojevremeno i .... Gde se danas moze dobiti? Ne kazem da je taj broj mali, svakako je veci nego sto je bio, ali je broj ISDN linija daleko od potrebnog. Ma koliko zeleo da budem demantovan, cini mi se da ce ista prica biti i sa ADSL-om. A to je nedovoljno da utice na cene kablovskih i drugih ISP-a. Oseticemo poboljsanje kad i ovde pocne prava trzisna utakmica (sa nezavisnim sudijama) a taj trenutak se blizi.

Mada sam cuo neke glasine da je Telekom trazio produzenje monopola od vlade "posto se nije spremio za konkurenciju". Licno mislim da je to ipak plod necije paranoje izazvane nezadovoljstvom (jos vecim od mog). Opet sa druge strane - ne bih se mnogo ni iznenadio da im Vlada udovolji. Kad su mogli da donesu zakon o zastiti haskih lopova sto ne mogli i to.

soko je napisao(la):
Oseticemo poboljsanje kad i ovde pocne prava trzisna utakmica (sa nezavisnim sudijama) a taj trenutak se blizi.

Mada sam cuo neke glasine da je Telekom trazio produzenje monopola od vlade "posto se nije spremio za konkurenciju".

mislim da si odgovorio sam sebi, sledece godine ce najverovatnije izgubiti monopol i zuri im se da dobiju sto vise korisnika jer kad se pojavi neko novi ti neces bas odma trcati da platis i njemu troskove za prikljucenje telefon/ISDN/ADSL nego ces ostati tamo gde si pa cak i da cena bude nesto malo veca. tako bi barem trebalo da bude ali ko zna.
to da su oni vodili nezdravu poslovnu politiku to stoji ali sad im je vreme isteklo.
no tu smo pa cemo videti sta ce biti...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno