Šta je novo?

ADSL Splitter

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poruke
639
Poena
330
Potreban mi je neki splitter za LAN,u stanu imam mts - ov ruter,kabal iz njega mi dalje ide u neki Huawei ruter koji nema lan izlaze vec je samo za wifi a meni treba na drugom kraju i lan izlaz za drugi kompjuter.
Da li bih sa ovim adsl splitterom mogao da dobijem i lan izlaz za drugi komp?
 

Prilozi

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    17.9 KB · Pregleda: 11
Adsl spliter ti je za telefonski kabel (mreža ulaz, telefon i ruter izlaz), ne za Lan. Ako ne koristiš fiksni telefon ni ne treba ti.
Tako da moraš nakačiti na taj MTS ruter koji si dobio , direktno (i 1 ili 4 konektor ako su slobodni) ili preko switch-a
 
Mts ruter nije problem on mi i jeste nakacen,ali mi treba za drugi komp iz njega mi ide kabal na drugi ruter ali taj ruter nema izlaz za lan ima samo wifi a meni treba i lan izlaz za drugi komp.
Onda ako spliter ne moze da kupujem drugi ruter?
 
Imas dve opcije kao što je rečeno, da provučeš još jedan mrežni kabl iz rutera direktno u komp ili da kupiš switch i staviš ga kod ispred tog huawei-a i odatale jedan kabl u komp a drugi u huawei.

Ako ti je dovoljan 100Mbps a verovatno jesete jer imas adsl
 
Da li postoji nesto malih dimenzija kao neka skretnica?
 
Kako nemaš na MTS ruteru 4 mrežna izlaza? 1 i 4 su za Net, 2 i 3 za IPTV.
Idi u poslovnicu i pitaj da ti daju netis switch sa 5 portova. Ako ne mogu, onde jedino da kupiš. nekih 600 dinara. Mala je to kutijica.
 
Na mts - ovom imam nego on mi je u stanu pa sam jedan utp kabal sproveo do garaze i tu mi radi net na kompu ali mi treba i wifi,onda sam u garazu dodao huawei ruter ali on ima samo wifi nema i lan izlaz.
Zato sam mislio ako ima neka kao skretnica da je ubacim i da sa kabla jedan kraj ide na huawei ruter a drugi na kompjuter.
 
Kupi switch ili pak pitaj da ti daju u poslovnici.
Ne znam koju veličinu očekuješ. Switch je ko kutija cigareta.
 
Nazad
Vrh Dno