Šta je novo?

ADSL Spliter

amigastyle

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2005
Poena
309
Prijavio sam se kod beotela na ADSL i cekam ukljucenje. Medjutim imam pitanje vezano za spliter. Naime, kada sam ga prikljucio telefon mi nije radio u prikljucku koji je predvidjen za njega (nije bilo signala uopste), dok je u prikljucku za ADSL modem radio normalno?! Shta se dogadja? Napominjem da mi je spliter sa druge strane prikljucen direktno u tel. liniju.

Ili nisi dobro pocezao ili splitter nije ispravan!
Kad stavish onu kockicu u spliter prvi put treba malo da zapnesh, dok ne cujesh "click" i josh jednom "click" Probaj tako ako ne radi opet, idi zameni splitter!

Ma dobro sam gurnuo (sa dva "clicka"). Zvao sam Beotel i oni su rekli da je najverovatnije spliter neispravan!
Dobro sam poceo...

amigastyle je napisao(la):
Ma dobro sam gurnuo (sa dva "clicka"). Zvao sam Beotel i oni su rekli da je najverovatnije spliter neispravan!
Dobro sam poceo...

Blago tebi, bar ti ne krci telefon :bottle:

A pazite moj problem, da ne otvaram novu temu....
SezamPro je u pitanju. Uzmem ja opremu danas... i pošto imam jednu telefonsku utičnicu i dva aparata kod njih kupim dodatni spliter.

Ovo je šema splitera

Sam raspored priključaka na spliteru mi je bio nelogičan, a uz to je i u uputstvu bilo drugačije, no dobro, verujem oznakama na spliteru. Dakle linija iz zida direktno u line, iz phone u telefon i iz modema u ADSL modem. Ovaj stoni Panasonic koji imam ima u sebi ugrađen spliter. Tako sam iz tog telefona vratio liniju ka 56k modemu kako bih imao net dok ne puste ADSL signal. Mislim da je sve povezano kako treba, lampica blinka, dial up internet radi normalno....

Međutim... povežem ja drugi spliter na bežični telefon u dnevnoj sobi. Uradim isto kao kod kompa - linija u line, phone u telefon... i pokušam da se konektujem ponovo preko dial up-a. Dial up je radio katastrofalno. Jedva je prelazio 20kbps uz muke pri konektovanju. Čim isključim taj drugi spliter i vratim bežični direktno na liniju, dial up se vrati u normalu.

Ima li neko ideju zbog čega se ovo dešava?

Samo da dodam da sam probao da zamenim mesta spliterima i da se dešava potpuno ista stvar.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno