Šta je novo?

ADSL sa 2 splitera

replica

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2008
Poena
304
Imam malo cudan setup u stanu. Paralelno povezivanje ADSL kabl + Baza (2 uticnice) ... zanima me dali ce 2 splitera da srede problem ili moram da premestim bazu i da sve ide preko 1 uticnice.

Kao sto vecina zna .. cim zazvoni puca veza :)

ps. HG510

Stavi ADSL filter (isto kao spliter, samo nema izlaz za ADSL) kod druge uticnice. Kod mene je tako i radi bez problema.

Ja sam kupio u netiksu. Za pijac ne znam.

Da postavim i ja jedno pitanje, naime na ulazu u kuću imam spliter, au prizemlju imam modem za Adsl, a na spratu ruter. Kad hocu da radim na jednom, onda prebacujem kablove za sprat, pa opet obrnuto za prizemlje. Imam dva splitera, da li mogu da ih iskoristim na oba pa da imam internet i u prizem lju i na spratu? Mozda je konfuzno objašnjeno, ali ndam se da će neko pokušati da mi objasni i da mi kaže da li mogu dva splitera i dva modema (modem i ruter) na jdenoj liniji istovremeno? Hvala.

Mislim da to ne moze. Zasto ne stavis u prizemlju ruter (eventualno wireless), pa da na njega spojis prizemlje i sprat.

Ma ruter mi je od Sezama sa samo jednim izlazom. Ne daju mi se pare za wirless ruter. Ništa, ostaje mi najjeftinija varijanta - promena kablova.

Splitter treba da ide pre bilo kog uredjaja koji se kachi na paricu. Samo tako cete izbeci probleme. Od splittera nadalje zasebno "razvodite" internet i razvodite telefon.

Kome treba net na vishe rachunara, imate gomilu tema o tome sa svim mogucim varijantama.

da ali ... ja tako ne mogu ... a to je "the perfect setup"... meni treba filter ispred telefona ... i valjda? nista vise... right?

Da, splitter pre bilo kog drugog uredjaja (telefon/modem/fax itd).

Vrh Dno