Šta je novo?

ADSL ruter

duigor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
630
uskoro nadam se uvodim adsl, pa bih razdvojio da mi veza ide na dva kompa. koji ruter mi vi preporucujete, i gde bi mogao da ga nadjem, i po kojoj ceni okvirno.
Decko iz neobeea mi je predlozio Asusov model AAM6020BI-T4 koji se po njemu pokazao odlicno, uzeo bi ja verovatno i njega, kada bi mogao da ga nadjem, a nema ga u NETIKSU.

Poslednja izmena:
Ja sam zadovoljan sa tim ASUS-om u svim aspektima osim kod detektovanja ADSL nosioca koje moze nekad da potraje (doduse retko) i preko 5 minuta.

Inace, radi danima bez zaglupljivanja i potrebe za gasenjem/resetovanjem. Ako slucajno dodje do prekida, sam se ponovo konektuje.

@Delija:
Ako negde imas opciju Exchange Spanning Tree (obicno pod ethernet->bridgeing, kod mene se opcija zove stp) to stavi na disable pa bi trebalo da ti se vise ne desava to cekanje. To je neki mehanizam koji detektuje loopback ukoliko imas dve konekcije ka internetu na istom LAN-u. Posto vecina ljudi to nema moze da se iskljuci, u manualu od mog rutera kaze da login traje 40 sec duze kad je ukljuceno dok ruter proveri da li ima loopback.

Ne vredi...

Te router-e smo dobili od PTTa na koriscenje.

@audiofreak
Ma to je bilo upuceno bobiska-i, a ti si uleteo u medjuvremenu. :)

Sto se tice te opcije, ne secam se da sam je video, a procesljao sam sva podesavanja uzduz i popreko. Pogledacu ponovo...

Nameravam i ja kod ptt-a uskoro, pa me interesuje u principu sledece: 2 kompa su mi umrezena crossover utp kablom, normalno. Da li kada udje u igru router, mogu da koristim isti kabal ili se povezivanje kompa i rutera vrsi kablom koji nije crossover?

Moja preporuka D-Link DSl-502T (router) + Asus GigaX 1005 (5-portni switch). Kombinacija lepo radi, a ima mesta za još dva kompjutera (pored vaša dva). Nije bitno da li su kablovi straight ili crossover.
Konfiguracija preko web interfejsa.

Imam Allied Telesyn AT-AR255E (na Annexu B sam, tj. ISDN) i za sada stvarno nemam zamerki. Ruter sam uzeo od Beotela, vidi se da je malo stariji model (jedno 3 godine :)), ali radi stabilno, nisam ga restartovao jedno mesec dana sigurno.

Nazad
Vrh Dno