Šta je novo?

ADSL + ruter - telekom???

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Da li neki provajder moze ovo da ponudi? Dakle, potrebno mi je da se ruter dobija na korišćenje, ali da ne moram da se vezujem na godinu dana kod jednog provajdera - što isključuje Telekom. Stanujem kao podstanar, tako da bez gazde ne bih mogao da dobijem ADSL kod Telekoma. Interesantan je Sezam, ali šta se kod njih dobija na korišćenje?

Dobiješ usb modem za dž ili ruter sa 2 porta uz 1000 din doplate ili ruter sa 4 porta uz 1600 din doplate.

@mAxi021: Znači, PTT daje ruter i nije potrebno vezivati se ugovorom na neki period? Kakva su iskustva sa PTT-om?
Nije loša ni ponuda Sezama.
Meni bi odgovarao ruter sa 2 porta.

@mAxi021: Znači, PTT daje ruter i nije potrebno vezivati se ugovorom na neki period? Kakva su iskustva sa PTT-om?
Nije loša ni ponuda Sezama.
Meni bi odgovarao ruter sa 2 porta.

Pa onda, jesi li uzeo kod PTT? Kako si zadovoljan, jesi dobio ruter x 2 za ovu cenu? Na njihovom sajtu nema ništa o tome.

Ako uzmete vecu brzinu (valjda minimum 1mbps kod PTTa) mozete traziti ADSL ruter umesto modema, pre su davali asus rutere sada daju neke budjavije sagem al se sve da namestiti i rade posao...

Uzeo sam SezamPro Direct@Home paket. Cena je 1345 din i imam brzinu 512/256. :D
Zapravo, u medjuvremenu sam se preselio u novi stan (zbog ADSL-a :p) i tamo zatekao ovaj cudan paket. Nisam znao za ovo sve dok nisam dobio odgovor na mail od njihove podrske (inace pitao sam za ruter ili neki modem kojim bi zamenio postojeci ActionTec modem koji nema podrsku za Vistu):
Postovani/Postovana Ivan Stojic,

Ne vidim zasto bi predstavljalo neki problem zameniti taj model modema koji
trenutno imate, za neki drugi modem koji ima drajvere za Vistu, ili za
modem/router sa Ethernet prikljuckom. Drugo, ne znam da li ste upoznati da na
broju telefona koji ste nam prijavili ne postoji klasican ADL instaliran,
vec posebna nasa usluga, Direct At Home (skraceno D@H), koju samo ezamPro
ima u ponudi. Nadam se da cemo nastaviti sa uspesnom saradnjom kao do sada. U
prilogu ovog maila Vam saljem kompletnu D@H ponudu.

Za ovu, i sve ostale informacije, mozete se obratiti nasem korisnickom servisu
na broju telefona 011/ 308-18-18

Srdacan pozdrav,
Mihajlo Milenkovic
SezamPro korisnicki servis

Malo mi je komplikovano da upload-ujem attachment jer trenutno sam na dial up-u. Videću o cemu se radi, pa javljam.

Nisam sto posto siguran, ali mislim da je u zgradi (ili blizoj okolini) postavljen neki njihov cvor, tako da obezbedjuju ADSL net celoj zgradi (okolnim zgradama). Mada ovo nema logike jer je ovo ADSL (zavisi od centrale). :trust: Okacio sam njihov promotivni materijal koji su mi poslali. Upload na rapidshare-ov server ide oko 45KB/s, dok je download oko 55KB/s. Koristim paket 512/256 flat home.
Direct At Home

Sezam nudi svoju xDSL uslugu, bez placanja haraca telekomu. Nadam se da ce biti toga vise :)

Pozdrav, Nikola.

Vrh Dno