posto nije zazivjelo u okviru drugog thread-a. ... da pitamo ljude za zvanicna podesavanja za pomenuti modem/router ... naime, ja imam veliki problem da uspostavim konekciju tj. nemogu uopste ...
stanje je sledece: Modem: STATUS,LAN(USB),POWER(naravno svijetle)
... U windowsu podesena LAN(USB) konekcija:
IP:192.168.1.x(x=2..254)
subnet:255.255.255.0
Def.Gateway:192.168.1.1 i
Primary DNS: 212.62.32.1(secondary:5) ...
Podesavanje iz IE ... prvo 192.168.1.1 pa login(Admin pass:Admin) Setup-->Modem(chekira se ono GDTM valjda)
--- new connection username:11br.tel.@pttnet pass:11br.tel. MTU=1400; VPI/VCI=35/8 ili obrnuto .. onda tools
---sys.comm. -- save all ---
i nakon 7dana muke .. nista zvao ja Trigon oni opet prepricase uputstvo ... e onda zvao ptt a operater kaze da se nisam uopce logovao ... kako bilo, jos uvijek nemam konekciju ...
modemu mogu na "home" stranici ocitati da je modem konektovan i sve ostalo da je ok, ali kad idem na "connection status" tamo pise da napravljena konekcija(pttadsl ili vec neko drugo ime): "not connected" i kao razlog je stajalo isprva, "not reach server" ili tako nesto ... a sad samo "N/A" ...
ako neko ima ideju sta bi moglo pomoci nek' kaze ...
inace ovo se moze uvrstiti i u FAQ sekciju ....
pozdrav!
subnet:255.255.255.0
Def.Gateway:192.168.1.1 i
Primary DNS: 212.62.32.1(secondary:5) ...
Podesavanje iz IE ... prvo 192.168.1.1 pa login(Admin pass:Admin) Setup-->Modem(chekira se ono GDTM valjda)
--- new connection username:11br.tel.@pttnet pass:11br.tel. MTU=1400; VPI/VCI=35/8 ili obrnuto .. onda tools
---sys.comm. -- save all ---
i nakon 7dana muke .. nista zvao ja Trigon oni opet prepricase uputstvo ... e onda zvao ptt a operater kaze da se nisam uopce logovao ... kako bilo, jos uvijek nemam konekciju ...
modemu mogu na "home" stranici ocitati da je modem konektovan i sve ostalo da je ok, ali kad idem na "connection status" tamo pise da napravljena konekcija(pttadsl ili vec neko drugo ime): "not connected" i kao razlog je stajalo isprva, "not reach server" ili tako nesto ... a sad samo "N/A" ...
ako neko ima ideju sta bi moglo pomoci nek' kaze ...
inace ovo se moze uvrstiti i u FAQ sekciju ....
pozdrav!