Šta je novo?

ADSL problem

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Imam ADSL 512/128 [ downstream/upstream u kb/s ] i imam problem recimo kada nesto uploadujem maximalnom brzinom dosta mi padne Download ... recimo ako nesto downloadujem na 60 kB/s i ako pocnem da uploadujem [na nekih 15-16 kB/s] automatski mi spadne download na samo 20 ... ako prekinem upload , download opet skoci .. da li je neko imao slichnih problema i da li to moze da se resi nekako ? Imao sam sve Windowse i na svakom je isto .......

To je normalno... ne mozes dnl i upl u isto vreme. I na modemu isto pada.

I nemoj vise da pravis zazubice ljudima ovde :)

Geek_master je napisao(la):
To je normalno... ne mozes dnl i upl u isto vreme. I na modemu isto pada.

I nemoj vise da pravis zazubice ljudima ovde :)

NORMALNO ?? Nema shanse .. dok sam na modemu bio znam da sam mogo da Ul i DL u isto vreme na 7-8 kB/s [mislim ISDN] i znam da nemaju veze UL i DL .. bar ja mislim da nemaju ... ajde ako neko zna vise o tome nek se javi

Kakve zazubice ?:)

swiper je napisao(la):
NORMALNO ?? Nema shanse .. dok sam na modemu bio znam da sam mogo da Ul i DL u isto vreme na 7-8 kB/s [mislim ISDN] i znam da nemaju veze UL i DL .. bar ja mislim da nemaju ... ajde ako neko zna vise o tome nek se javi
Kakve zazubice ?:)

Nije normalno kod ADSL-a ..proveri ti to sa poshtom poshto je verovatno neshto kod njih.. i stvarno nisi morao da napishesh transfer rate koji imash..
bal bal, drul drul :D

Hehe pa morao sam da napisem da objasnim ne mogu grafik da crtam :) Ajde neko ako ima isto ADSL nek se javi :)

Inace pisao sam mail a oni kazu da je to tako i kraj ... zanima me bas zato kako je kod drugih korisnika .. :)

swiper je napisao(la):
Ajde neko ako ima isto ADSL nek se javi :)

Ovaj thread bi trebalo obrisati ctp;

kablovski net

Evo da se ja javim :) dakle i ja imam 512k/128k vezu ali kablovsku za razliku od tebe i mogu ti reci da se to i kod mene desava, znaci da download padne kad se uploaduje. To ti je potpuno normalna situacija. To je najverovatnije zbog razlike u brzinama downloada i uploada. Cak je bilo negde da se skine kao neki "crack" koji otkljucava upload speed limit i stavlja ga na brzinu downloada znaci u nasem slucaju na 512k i koji je kao barem malo resavao taj problem, ali ja sam ga jednom probao ali nazalost bez rezultata, znaci nema nikakvih razloga da se brines to je sasvim normalna pojava, i kod ADSL i kod cdlp i docsis kablovskog neta.

pozdrav marko:)

BTW: evo da vam pravim jos vise zazubica :D, za par dana cu da upgradujem svoju pretplatu na 1024k/256k :D:D

swiper je napisao(la):
Hehe pa morao sam da napisem da objasnim ne mogu grafik da crtam :) Ajde neko ako ima isto ADSL nek se javi :)

Inace pisao sam mail a oni kazu da je to tako i kraj ... zanima me bas zato kako je kod drugih korisnika .. :)
U kojoj si zemlji, koliko znam pravi dsl i adsl kod nas ne postoji, nadam se da ne mislis na ono sto radi verat ???

RamOne je napisao(la):
U kojoj si zemlji, koliko znam pravi dsl i adsl kod nas ne postoji, nadam se da ne mislis na ono sto radi verat ???
Piše u location

jddipqd je napisao(la):
Piše u location
To sam video, a preko koga imas tu konekciju, iznajmljena linija ?

Meni ujak ima ADSL i ima isti problem u Nemackoj,mada ovaj ADSL je samo 64000 bps,ali prosecan protok sa svetom je oko 10k/sec.Redovno kada radim dl i hocu da uradim ul,protok pada....to je izgleda do provajdera.

nesharm je napisao(la):
Meni ujak ima ADSL i ima isti problem u Nemackoj,mada ovaj ADSL je samo 64000 bps,ali prosecan protok sa svetom je oko 10k/sec.Redovno kada radim dl i hocu da uradim ul,protok pada....to je izgleda do provajdera.
Ma da, zavisi sve od ISP-a i adminovog setovanja, a ono sam pitao jer kod nas ADSL ne postoji !
Sad sam se setio jedne nase firme koja je u nekim krajevima uradila mrezu i spojila neke zgrade sa igraonicama, konkretno banjica je u pitanju, vremenom je protok sve vise opadao tako da je na kraju bila katastrofa, pa su koliko sam cuo radile i makaze u nekim delovima :p

swiper je napisao(la):

Evo ja bih malo da dopunim ako nema niko nista protiv :)

Ranije sam swiperu slao neke krupne fajlove, u isto vreme je i on meni slao tako neke krupnije stvari... Transfer je bio porpilicno visok, priblizno onakav kako stoji u specifikaciji za ADSL (znaci 512/128). To je trajalo neko vreme i svi bili zadovoljni. E onda jednog dana sam pokusao da mu nesto i posaljem i primim i to se pretvorilo u katastrofu. Kad on pocne da radi upload meni, download mu spadne na svega 6-7 kila, eventualno u nekim trenucima skoci do 12-15 (od 64 max??).
Kao sto je vec pomenuo, slao je mail i oni mu rekli da mora tako. Ja se licno tu ne slazem, jer sam se licno uverio da moze mnogo bolje a i cifre su pre svega smesne (UL+DL znaci u najboljem slucaju 15+15 je 30, a samo DL po specifikaciji treba da bude 64)

Pozdrav

P.S. gde nestade juche? hrkk

Trenutno sam u Sloveniji a ISP je SiOL ....
Interesuje me koji je to crack[neko je pomenuo gore] i koliko je to legalno, mislim znam da je nelegalno ali da li mogu da me otkriju??

petri: reko sam ti za probleme sa monitorom ;)

Nazad
Vrh Dno