Šta je novo?

Adsl problem

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Skoro sam uveo adsl i skontao da kada se nakachim na net, fixni telefon mi krchi, a bezhichni radi ok.U chemu je fora?

proveri gde si stavio spliter, on mora da ide na liniju pre telefonskog aparata.

evo sad cu malko detaljnije da objasnim.Glavna kutija mi je u dnevnoj sobi.Iz nje krecu dva kabla. Jedan u taj fixni telefon koji krchi, a drugi koji ide sve do moje sobe se ubada u splitter.Iz splitera izlazi jedan kabal koji ide u modem, i drugi koji zavrshava u bezhichnom telefonu koji ne krchi nikad.

Treba pre svakog aparata postaviti spliter. Znaci za komp i bezicni tel. imas, a za ovaj drugi koji krci nemas spliter. U tome je problem.

Većina malo boljih bežičnih telefona ima ugrađen u sebi filter, tako da njega verovatno možeš da priključiš direktno na liniju isto kao i modem. Spliter stavi tako da ti preko njega ide taj fiksni telefon koji krči. Ako ni to ne pomogne, kupi joše jedan spliter. :)

Poslednja izmena:
Evo, upravo sam sad uradio. Spliter ispred svakog telefona i nishta.I dalje krchi. Kao da je neko preopterecenje. Nemem pojma shta se deshava.Jel ima neko ideju shta bih josh mogao da uradim?

Jesi li ubo telefon u pravu rupu u spliter?

Moras da postaviš spliter pre svih razdvajanja telefonskih linija. Dovoljan ti je jedan spliter.

Znaci, linija ide u spliter. Iz splitera (oznaceno "modem") ide kabl u modem. Iz drugog otvora na spliteru (označeno "phone") razdvajaš telefone koje imaš. Možeš da kupiš običan uređaj koji razdvaja liniju na dve (izgleda isto kao adsl spliter).

Drugo rešenje je da kupiš filter (ne znam gde možeš da ga kupiš ali raspitaj se) i postaviš ispred svakog telefona po jedan.

Mikrofilter kosta oko 400din i on ce ti resiti problem.Mozes ga kupiti kod adsl provajdera.

I ja imam isti problem. Tri telefona priključena, sva tri šušte, ovaj što je priključen na spliter najmanje, ali zato druga dva ubijaju koliko tandrču. I, kad se podigne slušalica na dva 'sporedna' telefona, konekcija se odmah prekine.

Je li neko uspeo da reši problem?

Ljudi morate pravilno povezati ADSL, kao sto je Jontra rekao.

Na GLAVNU liniju, odakle spolja dolazi telefon, tu prikljucite spliter. jedan kabal ide za net (dodatni spliter je potreban ako se zeli povezati telefonski aparat), a drugi za telefone. U drugu uticnicu (pod pretpostavkom da imate 2 uticnice na glavnom) ne prikljucujete NISTA. Sve mora da ide samo preko splitera!

Ako i onda postoji problem, mozda treba probati sa zamenom splitter-a. Preporuka bi bila da se doticni uzme od ADSL provajdera.

I ja imam isti problem. Tri telefona priključena, sva tri šušte, ovaj što je priključen na spliter najmanje, ali zato druga dva ubijaju koliko tandrču. I, kad se podigne slušalica na dva 'sporedna' telefona, konekcija se odmah prekine.

Je li neko uspeo da reši problem?

Imao sam slican problem i resio sam tako sto sam postavio spliter odmah ispod krova. Znaci pre svih prikljucaka telefona razdvojis vezu spliterom i nema nikakvih problema
133_shema-big.jpg

prva slika je nepravilna
druga i treca slika je pravilna sema instalacije

Vrh Dno