Šta je novo?

ADSL problem! Help!

THORN

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2007
Poena
304
Vec sam potrazio u proslim postovima, ali nisam nasao nista konkretno za moj problem, dakle:
Dobio sam taj ADSL "paket" od Telekoma i sve je povezano kako treba. Drugovi koji su takodje uzeli isti taj "paket" imaju mnogo vecu download brzinu; svi imaju negde oko 80kB/s dok kod mene ne prelazi 30kB/s! Ruter je povezan preko Etherneta i radi savrseno, samo brzina nije OK!
Napominjem da je to 256k! Stvarno ne znam sta da radim!!!:(

Dobro si konstatovao da ti ruter radi savrsheno.Kod paketa od 256 je protok 25-28kb/s standardan.Sve ostalo spada u domen baronisanja,ili trenutno nepodeshenog adsla u samoj centrali.Znachi,brzina ti je ok!

Lepo kazem da nije! Kod drugova koji su uzeli ISTI paket je brzina download-a oko 80kB/s!

Ti si dobio sto si i platio, ocito su njima nesto "zeznuli" :)

God damn it! Why did it happened to me?!:cuss:

Poslednja izmena:
Hehe,to nije moguce verovatno da te zezaju.Ako si uzeo 256kb paket podelis 256:8=32KB/s bi trebalo da ide,ali naravno da nece ici tako,obicno ide od 26-29KB/s.Ti drugovi su onda uzeli 768kb/s paket i tako im ide.Ako su uzeli isti paket(256kbs) nema sanse da im ide 80KBs zezaju te 100%...

Poslednja izmena:
brate, al` su te nalozili!!:party:
sa 256 protok NE MOZE da bude veci od 32 KB, i to teoretski. u praksi je oko 26. a za 80 mora da bude 768 Kbit ili 1 Mbit:rtfm:

BTW,ja sam taj drug koji ga je nalozio :D

Evo,ja sam uzeo da napravim jedan screen,gde se tacno vidi koliko ide download.Napominjem da je u pitanju isti Telekom ADSL paket od 256k kao sto ima i THORN.Da,to je stvarna brzina,jer sam juce skinuo 100 mb za 20 minuta preko Firefoxa...

Eto,cisto da se vidi kako stoje stvari,sad da li su se oni zeznuli ili nisu - to nije moj problem.

Eto, Black Arrow ide sa mnom u razred i ne bi me lagao, a tu je i screenshot kao dokaz!!!

neverovatno!:zgran:
dali su ti 3 puta brzi link za iste pare!!!!
iskoristi ga do max!!

Tako cu i uraditi :D

Mislim,bas me briga,samo neka tako ostane...

LoL@ Telekom :D :D :D

Koji carevi dali 768 paket za 1300dindzi :D.
Samo teraj Black Arrow,nabavi Premium Rapid account i skidaj ko blesav,dok ne provale likovi sta su uradili hehe

Pazi,da mi obore na tih standardnih 30 kB/s,meni ne bi bilo lose.Svakako,to sto sam platio bi bilo zagarantovano.

Naravno,treba cutati i piciti,ali ne znam bas da li likovi iz Telekoma vecito sede po ES ili Benchu i motre na svaki izlet usera...

Naravno, postoji sansa da ti stigne racun za 768! Kao nekima iz mog grada sto je mogao :D. Bez zezanja, moj ortak uzeo 256k standard paket, a dobio isto 768! Zvao je telekom, i ispostavilo se da su tamo vodili kao 768! Cisto sumnjam da je mistake!

Kao sto rekoh,imam potpisan i overen ugovor od Telekoma na kome je sve crno na belo.

Ako dodje do nekih problema - tu je ugovor koji ce pokazati kakav ja paket imam i koliko treba da platim.

Toliko.

Eto, koliko je BlackAr... izem ti nick, tri kilometra... :D kukao za netom, pa hteo neki wireless, ubedim ga da uzme adsl, plati 256, greskom dobije 768, a kod mene net radi kao 64-100k.
A i drago mi je koliko je kukao kako nema net. Mada Bojane, ja da sam na tvom mestu, cutao bih i picio ko blesav....

Jeste,zahvalnost ide dr.Tiristor-u (ni ovaj nick ti nije kratak toliko :D) sto je rekao da uzmem ADSL od Telekoma.

A da sam kukao i cekao,to je istina.Ali,isplatilo se u vidu greske :D

Vec sam potrazio u proslim postovima, ali nisam nasao nista konkretno za moj problem, dakle:
Dobio sam taj ADSL "paket" od Telekoma i sve je povezano kako treba. Drugovi koji su takodje uzeli isti taj "paket" imaju mnogo vecu download brzinu; svi imaju negde oko 80kB/s dok kod mene ne prelazi 30kB/s! Ruter je povezan preko Etherneta i radi savrseno, samo brzina nije OK!
Napominjem da je to 256k! Stvarno ne znam sta da radim!!!:(

Desava se ponekad da konfigurisu port na vecu brzinu. Pogledajte sva trojica sta modem/ruter kaze na kojoj brzini je uhvatio sinhronizaciju.

Tebi je brzina ok za tvoj paket, njima je ok ali za 768 paket. Kazem verovatno im je greskom pustena veca brzina, no samo da se neprijatno ne iznenade kad stigne racun za 768 umesto za 256 ako nije greska u setovanju porta.

Ipak mi je Telekom danas vratio brzinu od 256k,tako da je sada sve kako stoji u ugovoru i download ide nekih 27 kB/s.Meni opet nije lose.

Buduci da sam se naskidao ko manijak za to vreme dok sam imao 768k,nije mi previse zao :D

тек ће да ти буде жао :d

Zasto da mi bude zao? Ja nisam toliko opterecen da dajem velike pare za veliki protok samo da bih skidao puno stvari sa neta.Ovo sto sam imao za dzabe sam iskoristio,a i dovoljno mi je.

LM,stigao mi je danas racun na telefon.Jedva sam docekao da ga otvorim i vidim koliko su mi naplatili ADSL.

Treba da platim 850 dinara za ADSL,znaci to je sa 15% popusta i to sto nisam poceo da koristim net od 1. u mesecu,nego 10.

Sto je najvaznije,to je upravo cena za 256k paket,tako da sam zadovoljan i srecan sto sam dobio za dzabe jedan mesec 768k paket :D

Zasto da mi bude zao? Ja nisam toliko opterecen da dajem velike pare za veliki protok samo da bih skidao puno stvari sa neta.Ovo sto sam imao za dzabe sam iskoristio,a i dovoljno mi je.

LM,stigao mi je danas racun na telefon.Jedva sam docekao da ga otvorim i vidim koliko su mi naplatili ADSL.

Treba da platim 850 dinara za ADSL,znaci to je sa 15% popusta i to sto nisam poceo da koristim net od 1. u mesecu,nego 10.

Sto je najvaznije,to je upravo cena za 256k paket,tako da sam zadovoljan i srecan sto sam dobio za dzabe jedan mesec 768k paket :D

Svaka cast Black Arrow nisi ALAV posrecilo ti se i to je to nije da ne bi mogao jos neki mesec ali **** ga dobro je i ovo

Tako i ja razmisljam.Moglo je jos koji mesec,ali nije ni Telekom prost :D

Sto ja volim da kazem - bilo je lepo dok je trajalo i iskoristio sam posteno to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno