Šta je novo?

ADSL preko "isturenog stepena"???

testthenext

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko na "bench" forumu dovoljno strucan da (zaista kompetentno) prokomentarise ovu tematiku? Izvodljivo ili ne za sada?

Necu nista da pricam unapred, ali bojim se da ce mnogi koji su dobili shiny, brand new, "digitalni broj" na "novoj centrali" (a u stvari se radi o isturenom stepenu) biti neprijatno iznenadjeni 🙁

Nisam cuo za "istureni stepen", ali sam cuo za brojeve dobijene preko PCM uredjaja i kojekakve adaptacije tonskog biranja na stare analogne centrale. Preko takvih linija nema sanse da se dobije ADSL.

Koliko sam ja čuo trebalo je da Zemun bude istureni stepen ali su onda odlučili da je važna centrala i da treba montirati komplet opremu pa je zato kasnio ADSL nekoliko meseci.

Na isturenom stepenu, koliko su meni rekli, može da se instalira ADSL oprema. Na primer, centrala 'Denkova Bašta' na kojoj sam ja je u zapravo istureni stepen neke centrale na Konjarniku (valjda), međutim, izgleda da nije bilo previše zainteresovanih u onom prvom talasu, pa je i prioritet nizak. Srećom pa mi je kablovski prošao dovoljno blizu da ga ščepam. 🙂

Pozdrav

ZorMi je napisao(la):
Koliko sam ja čuo trebalo je da Zemun bude istureni stepen ali su onda odlučili da je važna centrala i da treba montirati komplet opremu pa je zato kasnio ADSL nekoliko meseci.
ovo moze biti jako lako tacno kad se uzme u obzir prica da je oprema iz NS-a prebacena u Zemun i da je NS pomeren sa septembra na februar/mart... (nikad to nece krenuti ovde)
e sad "važna centrala" ne pije vodu i ja bi pre rekao da im nesto nije sljakalo pa su krenuli da seljakaju opremu okolo sto me ne cudi jer su verovatno kupili neko smece ko i obicno.

Meni je jedan tehnicar iz ptt-a rekao da je proces osposobljavanja isturenih stepena za ADSL u toku. Neki su vec gotovi ali ih jos dosta ceka.

drfedja je napisao(la):
Nisam cuo za "istureni stepen", ali sam cuo za brojeve dobijene preko PCM uredjaja i kojekakve adaptacije tonskog biranja na stare analogne centrale. Preko takvih linija nema sanse da se dobije ADSL.

Evo ja sam ziv primer da to nije tacno 🙂

Nazad
Vrh Dno