Šta je novo?

ADSL, počeli problemi...

Tri kompa su mi konektovana na router, i stalno se nešto skida sa neta a nemam pojma šta (vidim po lampicama). Mislio sam da postoji jednostavnije rešenje za diskonekt od vađenja buksni. Isključio sam automatic updates. Dnevno potrošim oko 200 MB a imam na raspolaganju 2000. To ima da ode za 10 dana a kad odem da proverim koliko mi je ostalo MB-a na sezamov sajt, uvek piše 2000 i nije mi jasno kao ne registruju koliko sam potrošio.

Poslednja izmena:
milanv je napisao(la):
Pa samo udji u Network Connections desni na konekciju i disable, mozes i ikonu da napravis na desktopu ako te mrzi stalno da ulazis. Jos samo reci zasto bi se diskonektovao,)

Na taj nacin samo tu jednu masinu skida sa neta, a ne diskonektuje router...

Delija je napisao(la):
Na taj nacin samo tu jednu masinu skida sa neta, a ne diskonektuje router...

Naravno, ja sam to napisao prije nego sto je i rekao da ima 3 kompa i prije nego sam vidio tvoj post, pretekao si me.

E, ne meri mi se potrošeno vreme na Sezamu????
Lepo piše da nisam ništa potrošio! Kako je to moguće??? Do sad sam spiskao sigurno 500 MB.

Worf je napisao(la):
E, ne meri mi se potrošeno vreme na Sezamu????
Lepo piše da nisam ništa potrošio! Kako je to moguće??? Do sad sam spiskao sigurno 500 MB.
Po zatvaranju konekcije se obračunava potrošen saobraćaj (idealno 30tog dana pretplate).

Pa znači da ja sada mogu da se obeznanim od download-a da bi oni na kraju zaključili da sam ja potrošio 20.000 MB iako sam uplatio samo 2.000 MB. Posle toga uplatim neograničeno da ne bi mogli da me krajcuju, i posle toga opet 2.000 i tako u krug. Ovo onda ispada jeftinija varijanta od stalnog uplaćivanja neograničenog broja MB-a.

Koji fazon! :banana:

Kod mog računa se lepo vidi da se redovno skidaju megabajti, tako da ne znam šta je kod tebe u pitanju...

Što se ne obratiš tehničkoj podršci i pitaš ih šta se dešava?

Worf je napisao(la):
Pa znači da ja sada mogu da se obeznanim od download-a da bi oni na kraju zaključili da sam ja potrošio 20.000 MB iako sam uplatio samo 2.000 MB.
Baš tako, ALI dešava se, da ti telekom prekine liniju, tebi se ruter zablesavi, promeniš setovanja u ruteru a on mora da se resetuje, sezam namerno prekine vezu :-devil-: , zato sam rekao teorijski, ali u praksi, možda recimo na kraju meseca uzmeš zadnjih par dana pa se odvališ od dla :p

Poslednja izmena:
To cu i da uradim! Zadnji dan ceo na netu!
Šta se u mom slučaju desilo:
Kako sam krenuo da podešavam router ništa mi nije išlo isto kao u uputstvima koje sam dobio od Sezama. Snašao sam se nekako i našao gde se kuca username i password, i kako sam to ukucao probao sam net i radilo je sve kao podmazano. Ono dalje što piše u uputstvima nisam ni tražio gde se nalazi.
Radi sve lepo, samo što je max brzina 26 KB/s.

Poslednja izmena:
postoji li neki softver za odrzavanje otvorene konekcije
imam 256flat adsl, ali veza tu i tamo pukne, pa mi treba neki programcic koji ce da obnovi vezu, da ne bude praznog hoda:D

Sasa_NS je napisao(la):
Danas me ceo dan smara sledeće: čim zastanem pri surfovanju duže od minut na nekoj strani (da nešto pročitam), veza mi se "blokira", odnosno neće ništa dalje da se učitava...
Prekinem konekciju, konektujem se ponovo i sve leti - dok opet malo ne zastanem. Sledi prekid, povezivanje, surf pa u krug...

Koji mu je đavo? Da li je to do provajdera ili do mene (Sezam, modem Conexant, sve radilo do sada kao treba...)?

Kasno je da zovem podršku, ima li neko rešenje?
Danas se ponovo pojavio ovaj problem. Kod mene bar. Ima li josh neko problema?
( novi sad centrala satelit ili tako tu neka :D )

delacroix je napisao(la):
Danas se ponovo pojavio ovaj problem. Kod mene bar. Ima li josh neko problema?
( novi sad centrala satelit ili tako tu neka :D )

Sinoć (27. jun) nisam imao nikakvih problema. Danas nisam probao pa ne znam (na poslu sam)...

Da, definitivno je sve O.K...

p.s. Zna li neko ima li kakvih negativnih posledica ako se ne koristi onaj spliter (ili filter, šta li je već) koji se dobije uz ADSL modem?
Ja ga ne koristim uopšte, pošto mi je telefon (baza) prikopčan u jednoj sobi, a ADSL modem kopčam u drugoj. Sve funkcioniše kako treba, imam čak i identifikaciju poziva normalno na telefonu. Jedino što primećujem je neko tiho zujanje u slušalici dok razgovaram. Toga nije bilo pre uvođenja ADSL-a, no ne smeta mi...

Ne smeta ADSL telefonu, nego telefon smeta ADSL-u pogotovo oni sa klasicnim zvonom

Danas opet problemi na ADSL-u u Nisu,vec si mi se popeli na vrh glave ovi iz PTT-a!!Cas nemam nikakvu brzinu,cas trokira,cas se ne moze konektovati satima... Jel imate neki drugi predlog za nekog Niskog provajdera,mozda Medianis ili Banker ili...?
Pozdrav ,)

Eh, meni se i dalje umrtvi veza nakon kratkog idle vremena :|

Lomnica_city je napisao(la):
Danas opet problemi na ADSL-u u Nisu,vec si mi se popeli na vrh glave ovi iz PTT-a!!Cas nemam nikakvu brzinu,cas trokira,cas se ne moze konektovati satima... Jel imate neki drugi predlog za nekog Niskog provajdera,mozda Medianis ili Banker ili...?
Pozdrav ,)

Sve su to telekom preprodavci

dedamrsoje je napisao(la):
Ne smeta ADSL telefonu, nego telefon smeta ADSL-u pogotovo oni sa klasicnim zvonom

U kom smislu smeta? Puca konekcija, slabiji download ili nešto treće?

Nisam primetio ništa neobično (imam Panasonic DECT), sem tog tihog zujanja u slušalici...

Poslednja izmena:
probaj da promenis spliter i filtere?
ne bi trebalo da cujes nista u slusalici.... to zujanje obicno znaci problem...

Rekoh da ne koristim ništa od toga zato što su mi telefon (baza) i ADSL modem u različitim prostorijama. U svakoj prostoriji imam priključak za telefon (i to za dve linije) pa i nemam ideju kako da pametno iskoristim taj jedan spliter (a da ne moram vući kabel kroz vrata iz druge prostorije)...

Dok sve radi kako treba, ne diram ništa. A i na to tiho zujanje sam već navikao...

delacroix je napisao(la):
Eh, meni se i dalje umrtvi veza nakon kratkog idle vremena :|

Čudno, ja nemam problema. A prošli put smo ih imali zajedno (na istoj smo centrali). Probaj da reinstaliraš drajvere modema za svaki slučaj. Ako se dobro sećam, neko je ranije pomenuo da mu je to pomoglo...
Ne verujem da je ovaj put ponovo do centrale, jer bih valjda i ja imao probleme. Mada, ko će ga znati, kod nas ništa nije čudno...

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
U kom smislu smeta? Puca konekcija, slabiji download ili nešto treće?

Nisam primetio ništa neobično (imam Panasonic DECT), sem tog tihog zujanja u slušalici...

Stvarno se ti matori telefoni ne snalaze bas sa modulacijom koja se koristi kod ADSL-a, nevezano za to da li se koristi filter/spliter. Meni jedna stara "banana" ubija ADSL konekciju, tj. veza puca kao blesava ili uopste ne detektuje ADSL carrier, a drugi telefon (neko bas matoro cudo) se ponasa kao da je totalno mrtav, tj. ne daje znake zivota.

Ovaj moj radi najnormalnije (Panasonic KX-TCD 210), identifikacija i sve ostalo, samo eto taj tihi zvuk (ito ne stalno, čini mi se) u pozadini...

Ma bas preprodavci,PTT je cerka (ili keva) firme Telekom,pa ako i sa njima ima ovoliko problema... 'bes ADSL onda!Krivo mi je sto sam naskupljao linkove za RapGet pa posto jadnicak nije mogao da se konektuje,on je,zbog svojih nekih opcija,posle 3 greske u download-u brisao te linkove i ocistio mi SVE download-ove! :mad: :wall:
Stvarno mi je drago sto uskoro idem kuci na raspust i ostavljam Niske fusheraj provajdere iza sebe,bolje i bez interneta ako mora da bude ovakav,da vise nisi konektovan nego sto jesi i posle traze 30 eura mesecno! :whip:
Pozdrav

Ovde na Limanu 4 je sve OK...

U stvari, meni nikada veza nije "idled"... :)

Ljudi receno je vec da ima 2 centrale na Satelitu (druga oko pijace) tako da treba prvo da saznate na kojoj ste centrali Satelit 1 ili 2.
Meni SezamPro ok radi (na ovoj sam centrali kod Vrsacke).

Koja je koja? I gde je ta druga? Ova kod Vršačke - misliš na onu zgradu na uglu bulevara Slobodana Jovanovića i Futoškog puta (pored Jugodenta)?

Onda sam i ja na toj "kod Vršačke" jer mi sve radi kako treba...

Nazad
Vrh Dno