Šta je novo?

ADSL, počeli problemi...

Bas to... Na 512/128 je nekih 56Kb/s max...

BTW, da li je ikada ikoga neki provajdere upozorio da malo smanji dozivljaj? :d Ne zezam se uopste... Za ova 3 i po meseca sam svukao 350Gb, a treba da svucem jos nekih 300, pa rek'o da me ne prekinu na pola posla... :p

diviner je napisao(la):
Sasa, koristi Alfov trik sa pingom ili staylive programcic. Provjereno radi ping trik

Mi ne bi trebali da trazimo nacine da sredimo njihove greske,net mora da funkcionise onako kako bi trebalo :wall:

Sasa_NS je napisao(la):
E pa neće moći.

Pošto mi preterani download ne treba, ne poprave li to brzo vraćam se ja na stari dobri dial-up...

Tačnije, videćemo sutra kako stoje stvari...
To im se svima josh vishe isplati nego da ti daju adsl :wall:

Bocy je napisao(la):
Na 768kbps maksimum je oko 80kB zbog gubitaka tako da vise od toga ne moze!

Delija je napisao(la):
Bas to... Na 512/128 je nekih 56Kb/s max...

Ja imam i wireless 512kbit/s pa mi je download uglavnom konstantno 60 kB/s ili cak koji kB preko . Na 768kbit/s bi trebalo realno da bude preko 80, negdje do 85-90 kB/s. Ali kao sto rekoh, svjestan sam da ne moze sve da bude idealno :) , a i koliko vidim, po vasim reakcijama 80 je sasvim ocekivano za nase ADSL provajdere.

@ostali

Slazem se sa vama, ali ne zaboravite gdje zivite. Ja sam licno prezadovoljan ADSL-om (i sezamom) s obzirom na to gdje zivim. Veza je zaista odlicna ako izuzmemo te prekide (kojih zapravo uopste nema otkad koristim pingovanje). Trebamo biti realni, i strpljivi, jer ovaj problem, siguran sam, a i ponavljam kao papagaj, 90% je do telekoma.

Poslednja izmena:
@diviner
Drugar, nisi bas u pravu oko brzine transfera zato sto je to ogranicenje protokola koji se koriste kod ADSL konekcije i ne moze da se poredi sa wireless/cable transferom na istom teoretskom bandwithu...

Par dana nakon sto sam procitao ovu zlosutnu temu i mene je snasla ista "sreca". Telep, neobee. Sad kad vidim da se i kod drugih dobavljaca desava isto ne znam vise ni sta da mislim, Do sada je uvek bilo lako ispsovati neobee :d.

@diviner
Evo ovaj trenutni protok, znaci 53-54Kbyte/s je otprilike neki globalni prosek (izmereni prosek je manji zato sto komp nisam gasio danima, a net delim sa Viktorom, koji sada nije tu + moram da balansiram izmedju eMule-a koji bi bez limiter-a pojeo sav bandwith i DC++-a). Nekad ode i do 56Kbyte/s, al' retko. Ja super zadovoljan i ovako... :banana:

:wave:

Prilozi

• PTT ADSL.jpg
    PTT ADSL.jpg
    353.2 KB · Pregleda: 111
Kako vam danas radi? Meni se zakucao jutors oko 4,tada sam se rekonektovao i sada sve radi ok,samo se nadam da ce tako i ostati...

Ja i dalje ne mogu na IRC...
Zovem malopre tech podrshku, kazhu do mene, je iskljuchi firewall, kazhem probao sam a lik u fazonu e pa onda ***...

Poslednja izmena:
imao sam isti problem. Ja sam na adsl kod eunet-a . Posle konsultacija sa tehnickom podrskom resio sam problem ponovnom instalacijom drajvera za adsl modem (Sagem) i sada sve radi. centrala mi je 402-*** na Novom Naselju.

hmmm, ako je na 512k gubitak do krajnjeg korisnika 8 kb/ps (po delijinom iskustvu), zasto bi se gubitak za 768 razlikovao, tj bio visi ili nizi? Kapiram da bi trebalo da ima sanse da na 768 download dodje do 88 kb/ps. Javicu vam za par dana kad dobijem ADSL taj i malo ga izmaltretiram :-devil-:

...zato sto je "gubitak", tacnije redundantnost podataka, relativna, a ne apsolutna u odnosu na nominalni bandwith.

Da. Samo i wireless i ADSL koriste PPPoE protokol za transfer podataka, sto znaci da bi trebalo na checksum i provjere, da ide ista kolicina podataka. I jedan i drugi protokol se prenose putem analognih signala (ugnjezdjuju se) tako da ni tu ne vidim razloga za razliku. Ako neko zna da objasni razliku, rado bih ga saslusao :).

Poz.

diviner je napisao(la):
Da. Samo i wireless i ADSL koriste PPPoE protokol za transfer podataka, sto znaci da bi trebalo na checksum i provjere, da ide ista kolicina podataka. I jedan i drugi protokol se prenose putem analognih signala (ugnjezdjuju se) tako da ni tu ne vidim razloga za razliku. Ako neko zna da objasni razliku, rado bih ga saslusao :).

Poz.

Apsolutno!

Tako da i mene zanima gde se zapravo gubi tih 8 kb/ps?!

ADSL generalno ima problema sa upload-om i jos nekim sitnicama, koje nisu specificne i za Wireless tako da treba malo procesljati "White papers"... Aj' cim skupim malo vremena...

p.s. BTW, PPPoE nije jedini protokol koji se koristi...

Ovo, navodno, fantastično ubrzava ADSL koji ide preko PPPoE (kažu primenjivati isključivo za PPPoE ADSL). Nisam ga isprobao (običan REG fajl) jer koristim CFos, a on ubacuje svoja setovanja pa ovo isprobavati ne bi imalo smisla. Štetu ne može da napravi ali, please, uradite pre nego što ga primenite export tih reg ključeva, da bi mogli da vratite na stare vrednosti ako nešto ne bude bilo kako valja.

Prilozi

• gofast.zip
    399 bajta · Pregleda: 67
wiz011 je napisao(la):
Ovo, navodno, fantastično ubrzava ADSL koji ide preko PPPoE (kažu primenjivati isključivo za PPPoE ADSL). Nisam ga isprobao (običan REG fajl) jer koristim CFos, a on ubacuje svoja setovanja pa ovo isprobavati ne bi imalo smisla. Štetu ne može da napravi ali, please, uradite pre nego što ga primenite export tih reg ključeva, da bi mogli da vratite na stare vrednosti ako nešto ne bude bilo kako valja.

Jel' probao ovo neko? Malko sam skeptican da nesto ne zeznem u registry-u, pa reko ako se neko vec usudio...Radi li? Ubrzava li? :p
NHF wiz011

Pa lepo ti kaze da prvo export-ujes, tj. backup-ujes taj kljuc...

Elem, ja nemam potrebe za time posto sam vec sredio stvar TCP Optimizer-om i mogu da vam kazem da radi posao.

diviner je napisao(la):

Poz.

Mislim da postoji jos jedan protokol na nizem nivou od PPPoE, i da ti je sirina linije, tj. protok ogranicen na tom nizem nivou, pa se zato gubi dosta.

Dobro, bre, ljudi, osmoro je skinulo onaj tweak i niko ne javlja kakvi su rezultati.

Ma ja sam skinuo da pogledam samo sta ima u tom reg file-u. :)
Necu da stavim jer kao sto znas i ja koristim CFosSpeed, pa ne bih da cacakam nista dok ovako fino radi.

Matthias je napisao(la):
Ma ja sam skinuo da pogledam samo sta ima u tom reg file-u. :)
Necu da stavim jer kao sto znas i ja koristim CFosSpeed, pa ne bih da cacakam nista dok ovako fino radi.
CfosSpeed naglašava da koristi posebno prilagođena setovanja, tako da bi ovaj reg fajl samo mogao da pokvari stvar. Zato ga i nisam isprobao, a zanima me kako radi. Verovatno bi morao sasvim da disejblujem (ako ne i da deinstaliram) Cfos da bi ovo isprobao.

Jedno glupo pitanje:
Kako da se diskonektujem???

Ovaj ADSL router mi je stalno konektovan, i kad mi je komp isključen, a nigde nemam ikonicu (dva montorčića) kao kod normalnog dial-up-a??

Jedini način na koji mogu da se diskonektujem jeste da ugasim router. I nigde ne mogu da vidim koliko sam MB potrošio, stalno stoji 2000 kao da nisam ni išao na net. Isto sam kod sezama.

Diskonektujes se u podesavanjima router-a, tj. kod konkretne konekcije koju koristis. Router ti se i fizicki i logicki ponasa kao komp u LAN-u preko koga ides na net, tako da ne mozes na svojoj masini da se diskonektujes. Mozes da disable-ujes LAN konekciju, al' to nije to.

Pa samo udji u Network Connections desni na konekciju i disable, mozes i ikonu da napravis na desktopu ako te mrzi stalno da ulazis. Jos samo reci zasto bi se diskonektovao,)

Vrh Dno