Šta je novo?

ADSL Pitanje

Invader

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konacno sam se odlucio da uvedem ADSL posle mukotrpnog pokusavanja da uvedem SBB kablovski internet, zanima me kod kog provajdera da uplatim ADSL. Najvise me interesuje ping za igre na stranim i domacim serverima (Counter, BF, AA) a dvoumim se izmedju Beotela i Euneta, sta bi ste mi vi preporucili ?

Pa evo ako uzmes Beotel (nije bitan paket)ping za Counter (ne bitno od tog da li je domaci ili strani serveri) ce ti biti oko 50-60 sto da kazem i nije u opste lose kada se radi o ADSL-u.....valjda ce ti ovo bar malo pomoci..... 😀

Posto je Marti ekspresan u bespotrebnom zatvaranju tredova da pitam ovde ima li neko iskustva sa Beocity-jem? Ne znam nista o njima, ne znam nikoga ko je na njima, a likovi iz yubca su me smorili jer ne mogu direktno da uplatim adsl dok ne dobijem od njihove tehnicke podrske da ga moj broj podrzava (iako sam kod 3 druga provajdera to vec proverio) a tu potvrdu mi ne salju vec nedelju dana pa sam opasno iznerviran. Pored toga na Beocityju mi kazu da sam dobio mesec dana besplatno...

Koja je svrha da das pare kada nema sanse da dobijes uslugu pre nego sto prodje proveru u telekomu ? Neki ljudi bas vole da svoje pare drugima daju da sa njima raspolazu dok ih kap ne strefi, valjda zaostavstvina piramidalne epohe....

Ne, ne razumes 🙂 Ja sam kompatibilan sa adslom, to sam proverio kod 3 druga provajdera, nego sam zeleo da skratim proceduru time sto cu direktno da uplatim. A onda ne samo da nisam skratio proceduru vec cekam kao nenormalan osmi dan da dodje ta budjava potvrda koja inace dolazi za 1-3 dana
Pusti piramidalne banke 🙂

Eh da ti samo znas koliko puta se desi da negde ima, a negde nesto nema. Nazalost cak i kada kazu da ima ispostavi se nazalost da nema ili pak jos gore, dva meseca imas, pa te onda treci prebace na neki istureni stepen gde vise nema 🙂 Sve u svemu, potrebno je koliko sam ja shvatio da kod svakog provajdera prodje komplet proceduru jer telekom u svom informacionom sistemu ima neka ogranicenja koja su meni licno nejasna, no sta da se radi.. tako ti je kako ti je... u svakom slucaju imas izbora, da si recimo pre ta tri proverio kod njih dobio bi od njih pre ta tri 🙂

Nije tacno!!!!Mozes da uplatis ADSL bez Telekomovog maila koji te obavestava da li ili ne imas uslove za isti,ali onda na svoju odgovornost potpisujes ugovor-sto znaci da ti platis (koliko treba)pa ako ti ne radi ADSL oni nisu duzni da ti daju pare.
btw: znam zato sto je moj ortak tako uplatio
Sve u svemu ako si siguran da imas uslove uplati 🙂

Znaci das pare i bog te veselio, briga te, tvoje su, sta ima veze ako si ih bacio 🙂 Balkane, balkane, balkane moj.. budi mi silan...

Cekaj, kakve to veze ima sa Balkanom? Ili sa bilo cime drugim? 🙂 Oni te uopste ne teraju da dajes pare, a ti ako si siguran da moze to je tvoja odgovornost. Ako si ti lud pa dajes pare a da ne znas da li mozes da dobijes protivuslugu to je tvoj problem, kompanija tu nije nista kriva...

Upravo me to iznenadjuje, sto ljudi svesno rizikuju svoj novac iz ne znam kog razloga bez obzira sto ce isto vreme cekati jer bukvalno se nista ne dobija 🙂

Pa ne ali ako si lupam hteo si kod Sezama stigla ti poruka od Telekom sa odgovorom da imas uslova, ali se ti predomislio pa hteo kod sledeceg e sad da ti ne bi morao da cekas mesec dana ili kolko vec(zacudio sam se koliko vremena neki ljudi cekaju za smrdljivi confirmation od ptt-a)ti lepo potpisi ugovor jer 100% znas da ce da ti radi.
@Invader evo jos par informacija o Beotelu...ja sam cekao 65godina i moj otac i moja majka isto 85 god i baba i deda 90 =300godina 😀 😀 😀 ......salim se posto sam iz centra pa sam duze cekao pustili su mi net posle 5 dana a ortaku sa ceraka vec sutradan ako se ne varam...

Poslednja izmena:
M!ST!CX je napisao(la):
Pa ne ali ako si lupam hteo si kod Sezama stigla ti poruka od Telekom sa odgovorom da imas uslova, ali se ti predomislio pa hteo kod sledeceg e sad da ti ne bi morao da cekas mesec dana ili kolko vec(zacudio sam se koliko vremena neki ljudi cekaju za smrdljivi confirmation od ptt-a)ti lepo potpisi ugovor jer 100% znas da ce da ti radi.
@Invader evo jos par informacija o Beotelu...ja sam cekao 65godina i moj otac i moja majka isto 85 god i baba i deda 90 =300godina 😀 😀 😀 ......salim se posto sam iz centra pa sam duze cekao pustili su mi net posle 5 dana a ortaku sa ceraka vec sutradan ako se ne varam...
Prvo i prvo u ovoj zemlji nema 100% 😀 Dakle ti podneseš recimo kod sezama, iz tvog primera zahtev, odgovore ti ok, ti pređeš kod nekog drugog da uplatiš, kad ono cvrc, potrošeni kapaciteti u toj centrali, čekaj sledeće izvlačenje :smash:

Samo kod jedne stvari se slazem sa tobom a to je oko toga da u ovoj zemlji nista nije 100%.Ali znam da mozes da uplatis kod providera ADSL bez Telekomovog maila-bar kod Beotela moze za druge nisam siguran i ako ne sumnjam da su drugi ista bolji jer svi gledaju da ti uzmu pare ,mnogo njega briga koliki ti je protok ili da li ti se disconektuje posle 2-5-7 dana ili posle pola sata :d
btw ovo je sve skretanje sa teme i siguran sam da nije ni od kakve pomoci Invader-u.....poz 🙂

Poslednja izmena:
@M!ST!CX
Tnx za info 🙂
Odlucio sam se za Eunet, kazu da je bolji ping za igre, e sad da li neko zna nesto vise o Eunet-u, da se ne zaletim bezveze, posto vidim po statistikama da mali broj usera na Bench-u ima Eunet adsl

Pa verovatno i jeste bolji od Beotela.Eunet je oduvek bio jedan od vodecih ako ne i najbolji provider.Samo se nadam da se neces cimati oko Beotela kao ja i ostali.....aj srecno :wave: .....vajlda nece biti :type: :smash: ....cukanja po kompu 😀 :d

Poslednja izmena:
Invader je napisao(la):
@M!ST!CX
Tnx za info 🙂
Odlucio sam se za Eunet, kazu da je bolji ping za igre, e sad da li neko zna nesto vise o Eunet-u, da se ne zaletim bezveze, posto vidim po statistikama da mali broj usera na Bench-u ima Eunet adsl
A šta "kažu" koliki im je ping prema, recimo, google, kada su isključeni svi P2P i ostali programi... Meni je ta teza malo nategnuta...

Danas sam uplatio Eunet 256/64, negde oko 17h mi javili da ce doci sutra oko 13h da mi nameste internet, sutra cu najverovatnije da postujem sa adsl-om 🙂

Evo kao sto sam i najavio postujem sa Adsl-om 🙂
Nisam postovao ranije jer sam morao da reinstalram win zbog nekog gremlina koji mi je jeo protok tj. zauzimao upload do maksimuma...

P.S. Doneli su mi modem negde oko 12:40, poranili 🙂

pa dobro i kako ti radi..? koliki ti je ping prema recimo google..ili prema nekom serveru za MP-igranje? koliki ti je download i takve sitnice 🙂

:wave:

Download zavisi sa kog servera skidam neki fajl, znaci varira izmedju 17-30, igrao sam BF2 i ping mi je negde oko 60 a counter od 40-60. Ajde napisi mi komande koje da kucam da pi proverio za google posto sam zaboravio kako to ide...

Poz

Otvoris Command Prompt (Start -> All Programs -> Accessories) i kucas "ping www.google.com". Tako ga pingujes 4 puta. Ako hoces da pinguje neprestano kucaj "ping www.google.com -t", a prekidas ga sa "CTRL + C".

Average za google je 86ms, za bench 35ms, za Tehnikom CS 1.6 server 30ms i za BF2 server na kome igram(bf-2.ath.cx) je 60ms

Nazad
Vrh Dno