Šta je novo?

ADSL Online Gaming: ruter vs. modem

Zekaleon

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Guglajuci sam nasao na 2 strana foruma da korisnici spominju da je sa ruterom ping nesto manji. Navodno, ta razlika u pingu potice odatle sto ruteri idu direktno preko ethernet interfejsa, dok kod modema koji idu preko USB-a se stvara dodatna latencija, jer mora da se izvrsi konverzija signala. Jel ovo tacno? Da li neko moze da potvrdi ili opovrgne ovakve navode?
Smucilo mi se vise da, kad igram BF2, vidim kako me je ubio lik koji tek delic sekunde kasnije pocinje da puca.

Vecu ces razliku u brzini primetiti ako predjes na brzi (skuplji) paket ;)
Kod mene je u BF2, sa USB modemom i 256/64 ADSL vezom ping bio 70-80ms. Na 768/192 i ruterom taj ping je 40-50 na istim serverima. Sam ruter je smanjio ping za 5ms najvise, a povecanje brzine... Pa, izracunaj sam ;)

Hm...imam neki osecaj da dupliranje Dspeed-a nece doneti zeljeno poboljsanje. I onda su ljudi razmazeni sto zele i dupliranje up-a.
@Falcon
40-50ms je ipak vec mnogo bolje. Ja to nisam nikada postizao na BihNET serveru. Na kom si ti serveru?

Zbog naseg telekoma, najbolji su pingovi ka nemackim serverima (40-45ms) ali ipak najvise igram na nasem serveru koji je u Holandiji (oko 50ms).

Povecanje upload-a ce ti doneti smanjenje pinga a ne povecanje dowload-a jer je upravo mali upload kod 256/64 paketa usko grlo u procesu. Prvi sledeci paket (512/128) ima manji ping za oko 10ms ako se ne varam.

Poslednja izmena:
I serveri koji su PB enabled,kad salju Screen-ove prave nevidjeni lag jer kroz upload moras da proguras slike pored standardne komunikacije izmedju servera i sebe.To ubija gameplay na nekih 2-3min dok se ne zavrsi upload.Ovo se odnosi na 64K upload(za adsl 256/64 vezu).Verovatno da bi prvi sledeci paket mnogo bolje podneo navedeni proces.

Vrh Dno