Šta je novo?

ADSL NS - Neobee ili PTT?

Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
304
Interesuje me kakva su iskustva... svi se zale na neobee, ali niko skoro ne spominje PTT... ili je mozda bolji neki treci provider (ako postoji)? PTT je skuplji za 200,00 dinara, ali je u toku neki promotivni period pa se za prva tri meseca placa 1020,00 dinara.

NeoBEE nemoj jos uvek dok ne vidimo da li su spremni da poboljsaju usluge, a za PTT i mene VEOMA zanima...

Poslednja izmena:
S obzirom kako u zadnje vreme radi Neobee - koga u NS (od budget varijanti) ne zanima PTT. Zna li neko na koliko se potpisuje ugovr sa PTT-om i da li mozes npr. u promotivnom periodu da uzmes 512k, a posle toga da se prebacis na 256k? Agregacija?

@diviner
Pozdrav i tebi, care! :wave:

Mozda ti uskoro "namestim" jednu "muzicku masinu". ;)

@Valek
Koliko sam citao na netu, agregacija ne bi trebalo da nas brine. I ovde je Heinz, ako se ne varam, dao lepo razjasnjenje tog pojma.

Poslednja izmena:
Zbilja lepo razjasnjenje. Zahvaljujem.
Upravo to se desava Neobee-u. Imaju ukupno vise korisnika od kapaciteta linka i sada im se ADSL vuce kao dial-up. Ne verujem da cu cekati par meseci (?godina) da to srede :whip

Pa 'ajd onda u petak u akciju, drugar! ;)

Ja sam za to da rizikujemo sa PTT-om... i to sa 512 paketom...
Prva 3 meseca imamo 512K za po 1500 dinara, a posle mozemo da se spustimo na 256K, posto cemo i tako vec da poskidamo sve sto smo nameracili. :)

p.s. Gore od NeoBEE-ja ne moze ni teoretski da bude... :d

I meni zvuci logicno. Jedino me cudi kako to da se niko ne javlja ko ima iskustva sa PTT-om... Nije moguce da niko nije probao...

mislim da ce vam naplatiti spustanje paketa sa 512 na 256, nek neko pozove i proveri.

Delija je napisao(la):
Pa 'ajd onda u petak u akciju, drugar! ;)

Ja sam za to da rizikujemo sa PTT-om... i to sa 512 paketom...
Prva 3 meseca imamo 512K za po 1500 dinara, a posle mozemo da se spustimo na 256K, posto cemo i tako vec da poskidamo sve sto smo nameracili. :)

p.s. Gore od NeoBEE-ja ne moze ni teoretski da bude... :d

Sto se mene tice moze. Odemo u petak, uzmemo 512k, raspitamo se za za ovo sto Zile kaze i ako ima racuna - cekamo da nas prikljuce. Morali bi bas jako da se potrude pa da budu gori od Neobee-a jer su im ovi dali opasan domaci. Sa druge strane - Srbija, ili ti uvek moze gore :(

Pricao ja danas sa njihovom poslovnicom u BGu i uslovi su onakvi kakvi su navedeni na sajtu. Prelaz sa jednog paketa (brzine) na drugu je besplatan, tako da varijanta 3 meseca 512k da poskidamo sve sto zelimo, a posle 256k moze da prodje. :banana:

Treba se prijaviti na njihovom sajtu: http://www3.ptt.yu/usluge/prijava_adsl.php
Prijave iz NSa se salju u telekom utorkom, tako da smo za ovu nedelju zakasnili (ja poslao, al' dzabe je dok nas NeoBEE ne odjavi kod telekoma), pa moramo da sredimo da nas odjave do sledeceg ponedeljka.

p.s. Ovi iz NeoBEE-a su se sad udostojili pa nam bar poslali pisma... :S: :S: :S:
Postovani,

Najcesci problemi vezani za isporuku ADSL servisa su vezani za Telekom,
odnosno njihove nemogucnosti da iz Beograda hitno reaguju i otklone sve
moguce probleme koji nastaju. U subotu 21.01.u vremesnkom intervalu od 12h do
14h doslo je do zastoja pri isporuci ADSL servisa. Do prekida saobracaja
doslo je zbog nenajavljenog iskljucenja elektricne enerigije. Trenutno se vode
intenzivni razgovori sa odgovornim licima u Telecomu kako se ovakve stvari ne
bi ponavljale.
Zelimo Da Vam se zahvalimo na vasim konstruktivnim primedbama koje cemo
razmotriti i implementirati u sto kvalitetniju isporuku servisa u cilju dalje
uspesne saradnje.

Srdacno,
--

[email protected]
ISP Neobee.net
Jevrejska 1, Novi Sad

Taman do petka imamo vremena da vidimo kako se situacija odvija... ;)

p.s. ...al' cisto sumnjam (lazem, ne sumnjam uopste :d) da ce se ista promeniti... :wall:

Poslednja izmena:
Evo ja cu verovatno ovih dana preci na PTT, pa cu vam javiti...nemogucnost DC++ i torrenta na neobee-ju me ubija u pojam...DC++ mi je u prvih nedelju-dve radio bez problema ali se sad vuce brzinom oko 2-3KB/s..

Aj' pa cemo obojica da pisemo utiske. ;) :banana:

placa se prelaz sa vece na manju brzinu kod svih provajdera (da ne bi bilo seljakanja i ciganjenja)

Ugovor sa PTT-om se potpisuje na neodredjeno vreme , ne placa se prelaz sa jednog na drugi paket(tako mi zena rekla iz njihove kancelarije u ns-u). Za agregaciju ne znam stvarno :( . Sto se tice adsl modula (naravno dzaba ja njih moilm da oni telekom zamole lepo da to ostave tako kako jeste), mora se cekati da neobee posalje zahtev za demontiranje. A dajem glavu da doticni nece poslati iz inata!(vec sam im slao mail da me otkace vec vishe, ali ne vredi) :mad: :wall:

Ma taj zahtev NeoBEE odmah posalje, samo otprilike dodje na red kad i ukljucenje na drugog provajdera - to se radi na istom mestu, od strane istih ljudi, tako da ne vidim kako moze doci do problema...

...jedino mi nikako nije jasno kako to da su mi poslali da postoje tehnicki uslovi i dozvolili danas da potpisem ugovor, iako sam nakacen na NeoBEE, a Valeku su rekli da ce moci tek kad se raskaci sa NeoBEE-a ??? :trust: To mi je rekla i riba iz PTT-ovog korisnickog servisa - da posaljem zahtev tek kad se otkacim sa NeoBEE-a.

Postovani,

Na osnovu izvrsene provere, obavestavamo Vas da zadovoljavate neophodne tehnicke uslove za koriscenje ADSL usluge.

Ukoliko ste zainteresovani za koriscenje usluge ADSL-a kod PTT Net-a, ugovor mozete zakljuciti u Posti 1 u Novom Sadu, Narodnih heroja 2, glavna salter sala, salteri 18 i 19.
Sve dodatne informacije mozete dobiti na sajtu PTT Net-a www.ptt.yu i u korisnickom servisu na sledecim telefonima:

021/423-237, 011/3619-410, 011/3619-514, 011/3619-147

Srdacan pozdrav,

PTT Net

Poslednja izmena:
verovatno je to onako kako je Dado reko, neobee je samo poslao zahtev da te skinu, njima je to dovoljno da kazu da imas teh. mogucnosti i samo ce da te pretumbaju na drugi ISP bez ikakvog skidanja i to je to (a i logicno je)

Tada jos uvek nisam ni pomenuo NeoBEE-ju da hocu da raskinem ugovor.

Ma bre, nemojte verovati tim glupavim pismima. Lazu non stop kao kerovi...
Najaci su ovi iz podrske, koji verovatno svaki put kada ih nazovete pokusaju da vas ubede da je do vas greska...

ma dok sam bio u ns ,sa neobee nikakav net ,uglavnom pt je uvek pouzdan ,za cene neznam ,ali koristio sam kratko njihove usluge preko wireless i sasvim su pouzdani.

Može li neko od vas (a najbolje svi :) ) koji ste prešli na PTT ADSL da iznese utiske o istom? Bilo bi super ako je neko probao i Sezam i PTT pa da ih uporedi.
Znači, koji paket kod PTT-a, koje su prednosti, koje mane, šta se dobije za te pare, da li se može skidati PTT-ov mail (od pre) bez dialup-a...
Samo bez stida, please :D

ja znam kako radi sezam i na osnovu price znam kako radi PTT. I jedan i drugi rade normalno, bas kao sto se i ocekuje da radi. E sad, ne znam da li je neko prelazio sa sezama na PTT, ja tek treba da predjem kad mi istekne pretplata na sezam, prealzim samo zbog cene i to je otprilike to.

gx-x je napisao(la):
ja znam kako radi sezam i na osnovu price znam kako radi PTT. I jedan i drugi rade normalno, bas kao sto se i ocekuje da radi. E sad, ne znam da li je neko prelazio sa sezama na PTT, ja tek treba da predjem kad mi istekne pretplata na sezam, prealzim samo zbog cene i to je otprilike to.
Ista priča je i kod mene, tj. bio sam na Sezamu do sada i zadovoljan sam (ako zanemarimo probleme u proteklih par dana sa diskonektovanjem posle 100sec. idle), ali me kopka i kako radi ptt pa bih da probam. I onih 40% popusta me isto kopka, nije mala kinta uopšte. Nadam se samo da to neće nekako negativno uticati na moj (ili tvoj :) ) status kod Sezama ako posle probe ptt-a ipak odlučimo da se vratimo na Sezam?

ja sam na ptt, sve radi dobro (takodje problem sa diskonektovanjem posle pola minuta idle- reseno sa batch fajlom:

:10
ping www.ptt.yu
goto 10

torenti rade, bez problema
placa se kao i telefonski racun, znaci stigne racun na kraju meseca, plati se u bilo kojoj posti, skroz korektno, ugovor je na neodredjeno vreme.

pozdrav

problem sa diskonektovanjem bi trebalo da bude rese danas, receno mi je od strane sezama da je to do poste i neke greske sa PPP protokolom.

nikolans;

a zar nije lakse ping www.ptt.yu -t ? ;)

@vectorman

neverujem da ce sezam da se ljuti na nas lol , pre ce biti sretni, a ne verujem da cemo se vracati, zasto bi placao 2100 kad mogu 1700 za istu uslugu ? ja sam im to napisao u mejlu i oni su rekli da je to njihova projektovana cena na duge staze, i da ostali koji idu sa nizom cenom posluju sa gubitkom ? wtf ? ispada svi su ludi sem njih, a mene iskreno bas zabole , vazno mi je da je jeftinije.

Ja danas potpisao ugovor sa ptt-om. Sezamu sam javio da hoću da raskinem ugovor da bih probao još jednog provajdera i rekao im da su mnogo skupi, nisu se pravdali ali kao žao im je, pa znamo, pa videćemo...
Eto, možda će još ovakvih primera uticati da i oni malo smanje cene. Uslugom sam bio zadovoljan.
Nadam se samo da neće odugovlačiti sa nalogom Telekomu da odradi svoj deo posla.

ja sam ih pitao, kaze da cak ne salju nalog za skidanje DSLAM-a ako prelazis na drugog provajdera, sto je vise nego fer sa njihove strane, i prelazak bi trebao da zavisi samo od drugog provajdera i dostavljanja opreme.

Ping na Sezamu kad igram COD 2 mi je bio konstantno od 70 do 100 a na PTT u sam video sinoc i 40ms.
Toliko za sada videcemo dalje.

Poslednja izmena:
A sta je sa downloadom? Trenutno sam na Metrohive wireless (neobee) i stalno mi javlja NAT ERROR u utorrentu... pretpostavljam da nije tako kod adsl-a, zbog javne adrese... i da li bi na DC++ mogao da skidam samo od aktivnih korisnika ili od svih?

moras da forvardujes tcp i udp portove standardno zbog search-a na dc ++ i da stavis svoju trenutnu ip adresu.Ako nemas fiksnu naravno.

Nazad
Vrh Dno