Šta je novo?

Adsl nedoumice

munchy

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2008
Poena
301
1. Kad istekne mesec dana koriscenja interneta u Sezamu (u pitanju je flat) koliko dugo mogu da ne placam pre nego sto mi ukinu nalog? Pitam posto istice za 7 dana a ja preksutea idem na more pa mi se ne placa bezveze za period koji necu biti tu.

2. Mom prijatelju je isteklo vreme kod Sezama pa bih mu ja dao moje vreme da koristi dok nisam tu. I on ima ruter ali ne znamo kako da ubaci moje korisnicko ime i sifru, tj ne znamo gde se to menja, jer ranije kad je imao modem morao je da se konektuje svaki put pa bi ujedno tu i upisivao user i sifru, sad toga nema jer je online od kad ukljuci racunar. Da li mozda znate gde moze da promeni usera i sifru?

15 dana je rok da uplatis nakon isteka paketa, ali ti radi net kao da si platio, svejedno ti je da li platis sad ili kad se vratis nemas ustedu.

Ali ja se vracam tek za mesec i po dana. Sta biva posle tih 15 dana?

Ovo drugo sto sam pitao ne znas?

onda je najbolje to da resis u dogovoru sa njima, ne znam da li postoji usluga mirovanja kod Sezama, vidjao sam to kod nekih provajdera.
Za ruter ne znam, verovatno preko web interfejsa rutera gde podesavas i ostale parametre.

Problem je sto je i menii njemu to namestao zajednicki prijatelj koji se u to razume, ali on je na odmoru.

Kako da dodjem to tog web interfejsa? Hvala ti u svakom slucaju.

Ako neko zna ovo sto sam pitao, molim da odgovori.

Mirovanje usluge kod sezama nepostoji. Razlog je sto sezam placa telekomu zakup, a telekom ne interesuje da li se ADSL koristi ili ne. Tako da bi sezam bio u cistom gubitku ako ne bi naplacivao mirovanje. Ako ne platis mesec dana, sezam te odjavljuje iz telekoma a ako kasnije hoces ponovo da se prijavis kod sezama naplacuju ti prikljucenje (sto je inace besplatno pri prvom prikljucenju). Imao sm tu situaciju letos i tako su mi iz sezama objasnili..

Mozes za vrijeme dok si na odmoru da se prebacis na najjeftiniji paket za tu brzinu na kojoj si (onaj sa limitiranim protokom). Ako si na recimo 1.5mbit usteda zna da bude velika, ja sam tako radio par godina dok sam bio na sezamu. I naravno ako ih zovnes i kazes da neces biti tu nece te iskljuciti niposto, ja sam vise puta isao u CG na po par mjeseci tako. Za ruter mislim 192.168.1.1, izguglaj imas online uputstvo po nasim sajtovima.

Mozes za vrijeme dok si na odmoru da se prebacis na najjeftiniji paket za tu brzinu na kojoj si (onaj sa limitiranim protokom). Ako si na recimo 1.5mbit usteda zna da bude velika, ja sam tako radio par godina dok sam bio na sezamu. I naravno ako ih zovnes i kazes da neces biti tu nece te iskljuciti niposto, ja sam vise puta isao u CG na po par mjeseci tako. Za ruter mislim 192.168.1.1, izguglaj imas online uputstvo po nasim sajtovima.

E to nije losa ideja za jeftiniji paket!:Klanjanje

Nisam razumeo ovo za ruter sto si napisao...

Hvala ti. To sam pokusao, doduse imam drugaciju adresu, ali tu nigde ne pise ni user ni password, presao sam sve one stavke i nema nigde.

Kada udjes na ruter sa leve strane imas linkove,izaberes grupu linkova Configuration/Wan samo uradis sumbit na toj stranici i na sledecoj stranici sa desne strane imas opciju za user i pass....To bi trebalo da bude sve......:)

Prelazak sa veceg na manji paket se placa 950 dindzi.

Nazad
Vrh Dno