Šta je novo?

Adsl Nbgd

• Začetnik teme Začetnik teme Arthur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arthur

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
609
Zivim na NBGD u 29tom bloku (gledam na Arenu), pa me zanima dal neko je neko iz ovog kraja uspeo das nakaci na Adsl, tojest, postoje li tehnicki uslovi na ovoj lokalnoj centrali? Nikako da stignem preko dana da okrenem nekog provajdera, a net rabim samo iza ponoci, pa bi mi bas drago bilo da mi neko olaksa muke 😛

normalno da moze, ja sam iz 24 bloka i vec 3 meseca mi radi adsl

pozdrav

... pogotovo što se u tom kraju najlakše i najbrže dobija.

mada mi nije jasno kako to do sada nisi uspeo da okreneš nekog provajdera ili da se prijaviš preko njihovih sajtova...

Nema covek vremena preko dana, jel tako arthure? 😉

Anyhow, kad je tema vec 'adsl nbgd', kad mi na potezu fontana-genex-tosin bunar mozemo da ocekujemo taj adsl? Mozda se neko vec nakacio iz ovog kraja?

Ne razumem...ja sam na tom potezu na alcatel 311 broju i dobio sam info da sam adsl kompatibilan (doduse nisam ga uzeo jer nemam $ ) Pitanje je na kojoj je ko centrali

susedne zgrade pored hale - bela odmah pored i žuta trouglasta su na 214* i 311* centralama ja mislim i jedni i drugi imaju uslove, tako da se od podnošenja zahteva pa do puštanja adsl-a čeka max 10 dana. U principu, ne duže od 7.

Blok 29, broj na 313**** (ne znam koja je to centrala), pre 3-4 meseca je bilo tehnickih mogucnosti za ADSL. Nisam uzeo, jer imam kablovski koji za sada radi OK.

Pozdrav

Ama ljudi, svi koji su u 24,28,29, mislim i u 30 bloku mogu da uzmu adsl bez problema.Uostalom nazovite provajdere i pitajte. Ta centrala se nalzi izmedju 29 i areni.Svi mogu tu na adsl to je sigurno

pozdrav

ej rafiki, od kojeg si provajdera uzeo kablovski?

Arthur je napisao(la):
ej rafiki, od kojeg si provajdera uzeo kablovski?

Od svih koji su nudili 🙂

U prevodu: SBB - jedino su oni dostupni u mojoj zgradi. Radi OK, ali bi moglo i mnogo bolje. Ne zalim se jer i ovako kako radi prevazilazi moje potrebe.

Svi Blokovi koji se protezu od Sava Centra do Merkatora(znaci oni oko Arene) imaju vec 3-4meseca tehnicke mogucnosti za ADSL.Ovih dana bi trebalo i druga velika NBG centrala-Bezanija da krene sa pustanjem ADSL-a,ali jos uvek nemam precizne informacije

Jao! Jao! Nije valjda Bezanija dosla na red?? Calibra, imas pice od mene! Ili gorivo! 🙂

Evo, i moja zgrada gleda na Beogradsku arenu, ali iz "drugog ugla". Moja zgrada je u bloku 22, imam ADSL vec tri meseca....dobio sam 10 dana posle podnosenja zahteva....

Poslednja izmena:
Calibra 4WD je napisao(la):
Svi Blokovi koji se protezu od Sava Centra do Merkatora(znaci oni oko Arene) imaju vec 3-4meseca tehnicke mogucnosti za ADSL.Ovih dana bi trebalo i druga velika NBG centrala-Bezanija da krene sa pustanjem ADSL-a,ali jos uvek nemam precizne informacije

Nije bas tako...u bloku 19a mnogi imaju dvojnike, a dosta onih koji su sa sedmocifrenim brojevima (na digitalnim vezama) imaju PCM uredjaje, te ne verujem da su bas kompatibilni za ADSL...

tex707 je napisao(la):
Nije bas tako...u bloku 19a mnogi imaju dvojnike, a dosta onih koji su sa sedmocifrenim brojevima (na digitalnim vezama) imaju PCM uredjaje, te ne verujem da su bas kompatibilni za ADSL...

JA sam mislio na centrale,a ne na sve korisnike.

JA sam mislio na centrale,a ne na sve korisnike.

Pa ti korisnici su prikljuceni na centrale...dzabe centrala ima mogucnosti ako korisnici istih nemaju.

tex707 je napisao(la):
Pa ti korisnici su prikljuceni na centrale...dzabe centrala ima mogucnosti ako korisnici istih nemaju.

Tex nemoj tako lose generalizovati,sigurno preko 90% korisnika na doticnoj centrali ima sve potrebne mogucnosti za ADSL

Tex nemoj tako lose generalizovati,sigurno preko 90% korisnika na doticnoj centrali ima sve potrebne mogucnosti za ADSL

Ne znam sta da ti kazem...kako da imaju mogucnosti kada SVI imaju dvojnike...osim par izuzetaka...meni su, npr. skoro stavili dvojnika...

Kod mene u zgradi su pre neki dan bili iz telekoma da razdvajaju dvojnike i rekli su mi da bi do kraja maja centrala trebala da bude osposobljena za ADSL, a isto su rekli i DamjanMX-u iz SezamPro-a.

Vocko

Centrala u Tosinom bunaru je trebalo biti pustena krajem Aprila, ali od toga nista...
Ortak mi rece da cak nemaju ni svezih informacija kad ce biti, tj. za kad je u planu ta centrala. Izgleda cu ja na wireless, pa kad stigne ADSL, dobro dosao

tex707 je napisao(la):
Ne znam sta da ti kazem...kako da imaju mogucnosti kada SVI imaju dvojnike...osim par izuzetaka...meni su, npr. skoro stavili dvojnika...

Nisi u pravu,na toj centrali ima cini mi se najmanje dvojnika u odnosu na ostale,a broj korisnika koji su digitalizovani je ogroman(brojevi na 3)

Ovih dana bi trebalo i druga velika NBG centrala-Bezanija da krene sa pustanjem ADSL-a,ali jos uvek nemam precizne informacije

Ja sam dobio neki info da ce da bude tek krajem ovoga meseca, pocetkom sledeceg. Ali bih voleo da si ti u pravu 🙂

I ja sam na centrali Bezanija. Zvao sam popodne Sezam i dobio informaciju da je oprema instalirana, zahtevi za priključenje korisnika predati i sad je samo pitanje dana kad će sve profercerati. Samo po sebi, to nebi bilo čudno da mi pre samo nedelju dana nisu javili da je potpuno neizvesno da li će radovi biti završeno do kraja maja.
Šta je od ova dva istina, videćemo za par dana.

Nisi u pravu,na toj centrali ima cini mi se najmanje dvojnika u odnosu na ostale,a broj korisnika koji su digitalizovani je ogroman(brojevi na 3)

Ne razumem kako onda skoro sve komsije u mojoj zgradi imaju dvojnike? U podstanici gde se nalaze svi prikljucci ima GOMILA PCM uredjaja, cak nekoliko vrsta njih. Lepo ti rekoh da su meni skoro stavili dvojnika...

Ovih dana bi trebalo i druga velika NBG centrala-Bezanija da krene sa pustanjem ADSL-a,ali jos uvek nemam precizne informacije

Ajde molim te javi ako saznaš nešto više.

2 ganelon: Isto tako ti sutra mogu reci da od svega toga nema nista jer je telekom takav kakav je, a u telekomu ce ti reci...verovatno nista, iskuliracete ko budalu

Prole je napisao(la):
Isto tako ti sutra mogu reci da od svega toga nema nista jer je telekom takav kakav je

Znam, zato sam i prestao da se nerviram oko oprečnih informacija koje od njih dobijam. :smoke:
Kao što rekoh, za koji dan videćemo da li se ova novija informacija pokazala kao tačna ili ne.

Da li neko ima informacije za Hotel YU, preciznije ul. Aleksinackih Rudara?
Telefoni su tamo jos uvek na 69.

By the way, kolike brzine postizete?

Nazad
Vrh Dno