Šta je novo?

ADSL- mozda u decembru

heh kici i ti si preko IKOM-a? isti slucaj je i kod mene,i jedva sam cekao kkao kablovski jeee internet i te fore... ali *** kad sam i nazvao bilo je,vas deo grada nije trenutno u planu.. samo dorcol za sada ima tu mogucnost...kako sam ispizdeo em sto im je slika na tv-u ocaj,em sto nemaju net da ponude... *******

ne znam dal znate da u albaniji ima 256k adsl prilicno pristupacan

pailhead je napisao(la):
ne znam dal znate da u albaniji ima 256k adsl prilicno pristupacan

lozis nas? ili ipak... :S: :wall: :wall:

Da podelim sa vama ono sto sam dobio od Telekoma I Sezama ovih dana:
Od Telekoma:

Postovani,

ADSL usluga ce poceti da se pruza biznis I rezidencijlnim korisnicima do kraja tekuce godine ali nece je pruzati Telekom Srbija direktno krajnjim korisnicima nego ce to ciniti Internet servis provajderi koji ce I objaviti cene ove usluge kao I kada ce krenuti prodaja ove usluge.

S postovanjem,

Telekom Srbija

UUU sto volim kad nas postuju a?
Ili od Sezama:

U ovom trenutku ne mozemo vam dati preciznije informacije na pitanja koja ste
nam postavili. Pocetak funkcionisanja ovog vida pristupa odlagan je nekoliko
puta zbog veoma komplikovane administrativne procedure.
Nadamo se da ce ovaj servis biti uveden u punu eksploataciju u najskorije
vreme. Cene ADSL pristupa bice definitivno utvrdjene do momenta pocetka rada
ovog tipa pristupa.

Eto! tako da od ADSL-a nema nista do Januara 2005, u najboljem slucaju!
Vi koji imate opciju wireless, preporucujem da ne cekaju vec neka uzimaju kad vec mogu! Ja to jos uvek nemam, bar za sada!
Veliki pozdrav!
Dj Alf

"zbog veoma komplikovane administrativne procedure" - da da uvek je nesto sa administracijom..

aj neko neka zakljuca ovu temu...

Shto ? meni bash lepo, imam 512 mesec i po ;)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Shto ? meni bash lepo, imam 512 mesec i po ;)

xexe, pa super je vama srecnicima sto ste dobili to na probu, to je kao da vam neko da 3 ferrarija da probate na zatvorenom za saobracaj auto-putu. Videcemo kad krene guzva ;)
Sto se tice trgovine mene sve vreme interesuje tipicna balkanska prica o veleprodaji i maloprodaji,... kao Telekom nece da prodaje krajnjim nego ISP-ovima... ma nije nego, ala je ala..

Calibra 4WD je napisao(la):
lozis nas? ili ipak... :S: :wall: :wall:

ne ne lozim, naci cu negde i link tog provajdera, 256k flat, je valjda bio oko 50e, nije bas nesto ekstra pristupacno ali opet jeftinije od mojih telefonskih racuna za vezu

4 puta sporiju
trecinu vremena provedenog online

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
ah vise u k***c i sa tim adsl-om.. sad stavrno planiram dal da predjem na wirelles sobzirom da mi je to jedina mogucnost(a mozda i nije.. ) I sta mislite dal vredi sad uzimati wireles,sobzirom da nemam mogucnost za cable a adsl,hmm za to cu se raspitati sledece godine.. znaci vidim tehnikom daje 128k wireles i imaju Ap na vodotornju a ja sa tu odma do njega skoro,pa da ali vredi uzimati sada(mislim posto su pricali sneg,kisa ovo ono...)

Gledaj da tu necesh proci nishta jeftinije [mene je ispalo negde [ap sam kupovao]sa uplatom za tehnikom 250e], ali te priche za loshe vreme, kishu vetar i sl. su chiste gluposti [sem ako nemash neku self-made antenu pa ti korodira zbog kishe, vlage i sl.]

ADSL hmmmm...velika sprdnja sa korisnicima. Telekomunikacije u Srbiji ne pominjem uglavnom je 30% stanovnishtva Srbije na netu [nashem seljaku je do adsl stalo ko [citiram Kuzmu] ,,shiptaru chetkica za zube". U celoj ovoj farsi oko adsl opet ima neke nade ali sledece godine. Telekom ce se lepo raspasti na 3 dela [znachi privatizacija], donoshenja zakona o telekomunikacijama tako shto ce se tim zakonom omoguciti stvaranje jedinstvene kablovske mreze gde ce korisnik moci da bira kablovskog provajdera. ADSL moze da iznenadi ali isto i da razochara.

Hmm da samo sta sam sad saznao da ni wireless ne mogu,znaci toranj mi je odma prekoputa ali ga j****o drvece zaklanja... znaci ne verujem,i sad nista ni od wirelesa...osudjen sam na propast,verovatno kao i polovina vas ovde ...

pailhead je napisao(la):
ne ne lozim, naci cu negde i link tog provajdera, 256k flat, je valjda bio oko 50e, nije bas nesto ekstra pristupacno ali opet jeftinije od mojih telefonskih racuna za vezu

4 puta sporiju
trecinu vremena provedenog online

Nije me mrzelo da izračunam. 50e za 256k flat je 3900 dinara. Za mesec dana kod Verat-a platiš modemski flat 690 dinara. Znači 3210 dinara je za telefonske impulse potrošene u lokalu. Pod pretpostavkom da SVE impulse utrošiš u skupljem saobraćaju, kada se kuca impuls na 2 minuta, to je 30 impulsa sat, tj. 10,8 dinara sat. Prema tome, po toj računici, na netu si, sa modemskom vezom bio najmanje 10 sati dnevno. Što je trećina vremena koju provodiš sada.
Da li to znači da sada na netu provodiš više od 30 sati dnevno ?? :D:D:D

Da, a brzine? 30Kbs Vs.5,5Kbs!

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
Hmm da samo sta sam sad saznao da ni wireless ne mogu,znaci toranj mi je odma prekoputa ali ga j****o drvece zaklanja... znaci ne verujem,i sad nista ni od wirelesa...osudjen sam na propast,verovatno kao i polovina vas ovde ...

A da podignes tu antenu iznad drveca? Nemas valjda neku prasumu ispred kuce? Eukaliptusi i sl.?

notax je napisao(la):
Nije me mrzelo da izračunam. 50e za 256k flat je 3900 dinara. Za mesec dana kod Verat-a platiš modemski flat 690 dinara. Znači 3210 dinara je za telefonske impulse potrošene u lokalu. Pod pretpostavkom da SVE impulse utrošiš u skupljem saobraćaju, kada se kuca impuls na 2 minuta, to je 30 impulsa sat, tj. 10,8 dinara sat. Prema tome, po toj računici, na netu si, sa modemskom vezom bio najmanje 10 sati dnevno. Što je trećina vremena koju provodiš sada.
Da li to znači da sada na netu provodiš više od 30 sati dnevno ?? :D:D:D

Poslednja racunica za isdn 24/7 je bila oko 11.000 dinara mesecno.

hm da, dobro ne trecina ali sigurno nije 24/7 a i ispod polovine je....

10h dnevno na netu, + par sati tu i tamo vise, + 10din/h nije u jeftinijoj ali sad cu da proverim to na sajtu.

+ da, u najboljem slucaju, ako imas vezu kao ja pa si dobio isdn, imas 64k, u najcescem slucaju imas 28.8 sto je koliko, 8-9 puta sporije 256k?

Poslednja izmena:
shtaps je napisao(la):
A da podignes tu antenu iznad drveca? Nemas valjda neku prasumu ispred kuce? Eukaliptusi i sl.?
hmm pa moze se reci da su eukaliptusi.. :D,pa vidi ne znam kako da ti objasnim,znaci ja sam u podnozju pa ide malo uzvisenje,pa tek onda drvece,a vodotornaj je odma preko puta... to jest iza drveca a ja ne mogu da ga vidim...+ sto pored ima neka zgrada koja takodje smeta,evo slikacu pa cu da okacim...

edit: evo slika,inace slikana sa terase..

vodotoranj.jpg

Poslednja izmena:
E,ja sam odma preko puta, u drugoj skojevskoj grupaciji.Jel to znaci da i za mene nema wireless-a?

cekaj, ja sam mislio da je ovo tema o ADSL-u a ne o wirelessu ? Zar nema neka tema o wirelessu u kojoj vas dvojica mozete da se raspitate ?

Jel ima nesto od tog ADSL-a u decembru ili ne ? sobzirom da se ne dize nikakva prasina izgleda da nema :(

Pricao sam sa mojim drugarima iz telekoma, koji su radili na SMIN-u i oni se krste levom rukom kad spomenes ADSL. kazu da ko na tome sve radi nece oni to pustiti nikada :) ... sve u svemu stvari stoje ovako, od kada prodju sve pravno-formalne procedure njima treba destek dana da se definitivno dogovore sa ISP-ovima, onda ide proces utvrdjivanja cenovnika koji je jos zanimljiviji od gore pomenutih formalnosti, zatim utvaranje tehnickih mogucnosti prema korisnicima (ako vec ne postoje), medjutim kako su vec pretrpani zahtevima "preko veze" moja procena je da ce za nas obicne sve to da stigne tamo negde na prolece. Mozda krene sve to i ranije, ali opet od kad se prijavite dok ne dobijete treba da prodje min. 30 dana..

Vrh Dno