Šta je novo?

ADSL modem?

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
Ovaj Modem Sto Deli Telekom
Ima I Usb I Lan Prikljucak

Pitam Sledece Da Li Moze Da Recimo Jedan Racunar Da Bude Vezan Preko Usb-a
A Drugi Preko Lan-a, Pa Kad Ovaj Gore Ne Radi Ili Mu Se Iskljuci Usb
Da Ovaj Drugi Ima Internet.

Hvala

Efficient Networks - Siemens SpeedStream 5861 ADSL Firewall VPN ruter sa 4 x LAN

DA LI OVO VRSI POSAO

ALI DA RACUNARI RADE NEZAVISNO.
DA JEDAN MOZE DA BUDE ISKLJUCEN, JER SU RACUNARI U DVA STANA RAZLICITI
ISTA LINIJA ISDN ( ISTI BROJ) - DELIM SA CALETOM ( KUCI SPRAT i PRIZRMLJE)

Ja se tek upucujem u mreze i mreznu opremu, ali koliko znam adsl ruteri tome, izmedju ostalog, i sluze - da racunari koji su prikljuceni na njih mogu samostalno da izadju na net. Kada bi, na primer, svaki racunar prikljucio na adsl modem (znaci, jedna linija, dve uticnice, dva modema, dva racunara) onda ne bi mogli da istovremeno izadjete na net sa oba vec samo sa jednim ili drugim racunarom. Ta situacija koju pominjes da oba racunara moraju da budu ukljucena postoji samo, valjda, kad preko jednog izlazis na net, a taj racunar deli internet sa drugim racunarom (ICS). U principu ruter je najbolja i najskuplja opcija.

Ako sam nesto pogresio, izvinjavam se, ispravice me vec neko.

Sto se tog rutera tice, na net-u sam pokupio neke informacije da je dobar uredjaj. Netiks ga je reklamirao, ali ga nesto u poslednje vreme nisu bas ni imali.

Ukratko, odgovor je da. Sa modem-ruterom postižeš upravo to da računari nezavisno izlaze na internet.

ALI DA RACUNARI RADE NEZAVISNO.
DA JEDAN MOZE DA BUDE ISKLJUCEN, JER SU RACUNARI U DVA STANA RAZLICITI
ISTA LINIJA ISDN ( ISTI BROJ) - DELIM SA CALETOM ( KUCI SPRAT i PRIZRMLJE)

Decace, pisi malim slovima. Ovako izgleda kao da vices na sve nas, a to priznaces, nije u redu.

Pozdrav.

Kad smo već kod kritikovanja :d mogao bi i taj potpis da spakuješ u "Moja mašina" ;)

Vrh Dno