Šta je novo?

ADSL modem crypto F200 A , problem sa driver-om

prolupator

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
304
Lepih stvari sam se nacitao na ovom forumu i veruje da cete moci da mi pomognete.
Nista slicno nisam nasao, a trazio sam.

Dakle:

Nikako da uskladim ADSL modem crypto F200 A sa ostatkom...
Prilikom podizanja sistema ne podigne modem (ne registuje ga uopste) tako da modem, za sistem, i ne postoji.
Ukoliko rucno izvadim i vratim USB kabl onda se prepoznaju i sve radi...
Probao sam i update drajvera sa kojekakvih strana ali stvar jednostavno ne funkcionise.

Imao sam Kasperski AV i po preporuci tehnicke podrske provajdera sam ga promenio. Pokusao sam i sa AVAST i sa AVG.
Imam i drugi firewall COMODO, Windows-ov je iskljucen, opet po preporuci.

Okreni-obrni, problem se ponavlja. Nikako da nateram sistem da prvo podigne driver za modem pa sve ostalo.

Skinuo sam i bilo kakvu zastitu za racunara, deinstalirao i firevall i AV i probao da instaliram soft za modem, pa onda "preko drajvera" da instaliram AV i firevall, ali ne ide.

Da nije trik u tome sto driver za modem nije "Windows Certified"? Ali ni jedan driver za taj modem nije sertifikovan, pa opet hiljade tih modema rade i ne prave s...

Probao sam cak da ukljucim modem u svaki USB na kucistu pojedinacno ne bi li negde proradilo :) (ocajnicke mere)

Nekako mi se ne igra svaki put "iskljuci-ukljuci" kad hocu na net.
Ovo je zaista frustrirajuce...

Sto je najgrdje ovo je nova kanta (komp) stara 5 dana, a taj isti modem je preko dve godine jako lepo radio sa prethodnom kantom i nikad nije bilo problema. Isto XP kao i ovde, ok ovaj je noviji...

Prica je vrlo jednostavna:
Upalis komp - nema modema, Izvadis kabl i vratis ga u modem - sve proradi, milina jedna...
Hteo bi gornju recenicu da skratim na Upalis komp - sve radi, milina jedna...

A da probas sa instalacijom svezih drajverza za cipset na maticnoj + novi drajveri za modem?
Javi sta si uradio :wave:

Probaj jos koju kombinaciju a kad ti dosadi stavi prekidac na napajanje modema. Imao sam slican problem sa kablovskim modemom na usb. Lan port stedi zivce.

Reseno... Beotel je zamenio modem, sad je Sagem i sve radi kako treba.
Tupavi crypto je tesko sr@nje.
Obavljena instalacija preko AV-a i Firewall-a i sve fercera kako treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno