Šta je novo?

ADSL konekcija i Sagem modem

abvgd

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
304
Pozdrav svima

Imam vec duze vreme jedan problem, ali ne stigoh da ozbiljno razmislim o njemu, pa s obzirom da nemam resenje i odgovor, zamolio bih za pomoc.

Naime, imam ADSL internet vezu i uspostavljam je preko modema Sagem 840. Op. sistem je WinXP Pro SP2.

Naime, kada se ukonektujem na internet, sve dok surfujem, ili na bilo koji nacin pristupam bilo kom web servisu, sve je u redu sve radi normalno. Medjutim, zazvoni telefon (na primer), ja obavim razgovor 5-10min, i posle toga veza je mrtva, moram da se diskonektujem i ponovo konektujem. Dakle, akcenat je na vremenu moje "neaktivnosti" na webu - otprilike 5-10min ako ne ukucam ni jednu stranicu ili nista ne uradim na netu, veza se prekine (iako sistem i dalje uredno pokazuje da sam konektovan) i ne mogu da surfujem, nego moram da se diskonektujem i ponovo konektujem.

Imam utisak da ovaj modem sam automatski iskljuci vezu, posle odredjenog vremena.

Ne znam o cemu se radi, sta je razlog ovome i kako d aga resim, jer me izludjuje - odem do klonje i kad se vratim, veza pukla.

Ako neko ima neki pametan predlog i savet nek pomogne.

Znam da je resenje da izbacim ovaj modem iz upotrebe, ali me interesuje sta je ovde problem - modem, provajder, operativni sistem, neko podesavanje ili nesto sasvim peto!?

Poslednja izmena:
Sto se tice prekidanja veze kada se javis na telefon verovatno nisi lepo razdvojio adsl i telefon. Je l' imas dva ili vise telefona u kuci?
Umiranje veze tokom neaktivnosti je poznat problem i vrlo cest

Ne nemam problem sa vezom dok je otvorena tel. linija, kao ni posle...Lose sam mozda objasnio, telefoniranje sam naveo kao primer za "neaktivnost", inace sve je u redu sa spliterom i istovremenim funkcionisanjem telefonske linije (voice call) ili internet veze.

Problem je pucanje veze posle neaktivnosti od recimo 5-10min.

Hvala puno na linku, ovo ce resiti problem.

:wave:

Vrh Dno