Šta je novo?

adsl, kablovski ili wireless

• Začetnik teme Začetnik teme guljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

guljko

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2005
Poena
304
posto u bliskoj buducnosti planiram da uvedem neku od ovih konekcija, cisto za kucnu upotrebu, interesujeme koja je najbolja varijanta (256 flat rate recimo), odnos cena i kvalitet. Na centrali sam 32xx-xxx, a kablovski provajder u kraju je sbb, mislim da u zgradi mozda ima jos jedan prikljucak na net!

Mislim da za tvoju centralu postoji mogucnost adsl-a, a koblovski sbb net je OK resenje samo sto ti treba vishe sredstava za pocetak jer cable oprema nije jeftina i koliko znam nedobija se besplatno dok kod nekih adsl provajdera dobijas modem na koriscenje

SBB daje kablovski modem na koriscenje. Nema bolje i stabilnije konekcije. Wireless je dobro resenje, ali skupo.

Sbb, još ako znaš kako radi Docsys... ,)

sbb - ali prethodno se raspitaj da li su već postojeći korisnici sbb interneta u tvojoj zgradi imali većih problema...

Prednosti wireless mreza u odnosu na ostale su uglavnom to sto daju odnos download:upload 1:1 ili u najgorem slucaju 1:2 sto i nije toliko bitno, po meni najvea prednost je lokalna mreza u kojoj su brzine oko 1mbit, sto u ADSL i kableTV mrezama nije slucaj, a to mnogo znaci.
Mana je nestabilnija veza.

sbb za sada prezadovoljan ...apsolutna preporuka.....naravno kablovski.....a pitanj za boru sta je mislio za docsys ...

SBB definitivno prevashodno zbog interne mreze, svasta moze da se nadje i skine dosta brzo

borab je napisao(la):
Sbb, još ako znaš kako radi Docsys... ,)

A jos bolje ako znas kako radi DocsIs 😀
(I kao Interface)

I onda uncap bez problema, a ?

Nazad
Vrh Dno