Šta je novo?

ADSL - iritirajuci problem

pretpostavljam da je novi ap koji je postavljen u centrali lose podesen, tako da sam kida "praznu" vezu. virusi i kvalitet veze DEFINITIVNO NISU UZROK.
mogli bismo iza vikenda da zovemo beotel svi, pa ce verovatno i uraditi nesto po tom pitanju.

Mislim da si u pravu !!
Posle par minuta neaktivnosti, veza mi se se jednostavno zaglupi .
Ja sam na Beotelu, imam Sagem 800 modem i to mi se desava zadnja dva-tri meseca .
Pre nisam imao ovih problema . Primenjujem jednostavno resenje - uvek nesto seedujem :d .

?

Ista prica ADSL Sagem 800/840 / Beotel , dovoljno je da odem iz sobe na minut - dva i veza je retardirala komplet, connect/disconnect je tada jedino resenje.
connection Keeper 7.0 ili slicni programi resavaju taj problem ali da li je to normalno ????

Pomenuto je na nekoj slicnoj temi, mrzi me da trazim, u Device manageru se odcekira "Allow computer to turn off this device to save power" za odgovarajuci USB port gde je modem prikacen. Nije zgoreg to isto uraditi i za sam modem u listi Network adapters. Cini mi se da se veza ne zaglupljuje, doduse, samo jednom sam je ostavio neiskoristenu odkako sam ovo uradio, ali posle pola sata neaktivnosti ona je i dalje funkcionisala.

Sagem F@st 800, Beotel 256k, drajveri 4.0.5.

Evo dopune gornjeg posta: sad sam seo za racunar koji je online vec 8 ipo sati, a veza nije u upotrebi vec vise od 5. Bez rekonektovanja i slicnih akcija sve radi kako treba. Imam i ADSLAutoconnect program instaliran, ali on, pre nego sto ovo gore sto sam naveo nisam uradio, nije radio nista (nije odrzavao vezu zivom), sem u slucaju pucanja veze.

Pomenuto je na nekoj slicnoj temi, mrzi me da trazim, u Device manageru se odcekira "Allow computer to turn off this device to save power" za odgovarajuci USB port gde je modem prikacen.
Meni to nije pomoglo. Problem sam resio kupovinom adsl modem/ruter-a sa ethernet(utp)portom.

Ja sam se mucio i mucio - a probao sam sve sto je gore navedeno, da bih problem resio najjednostavnije moguce - Uradio sam reinstalaciju kompletnog OS i ponovo instalirao sve potrebne programe i drajvere... i yamisli veya mi vise ne puca!
Sta je bilo nemam pojma!

Vrh Dno