Šta je novo?

ADSL internet Telekom

deki84

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2010
Poena
151
Pozdrav, u proteklih nekoliko dana sam primetio probleme u vezi interneta, pošto jeli posle posla volim da se zavalim u fotelju i igram MMO koji mi predstavlja relaksaciju nakon posla, unutar igre do sada nisam imao probleme ove vrste, ali u proteklih nekoliko dana se dešavaju ogromni lag spike-ovi, i to uglavnom u večernjim satima.

Ovo izgleda sve zavisi od korisnika do korisnika, hoću reći da stranci nemaju nikakvih problema dok je iz Srbije šareno, nekima radi "savršeno", a nekima latencija raste od 250ms - 5000ms, a kad uzmemo u obzir da je ranije bila 50-65 ms je katastrofa. Pa me interesuje da li i vi ostali imate sličnih problema ili imate neke informacije u vezi ovog ? Hvala u napred na odgovoru :d

mnogi imaju problem a mnogi to i nevide bitno da mogu da surfuju pa se i nezale
zvao sam podrsku svi se prave ludi... katastrofa sa netom!!!

Zadnjih 10 dana je problem ucestao.

U sustini jedino resenje je insistiranje od telekomove sluzbe je da vas spoje sa nadleznim osobama.

U pitanju je problem sa opterecenjem linkova.

Situacija je poprilicno losa jer se dobijala efektivna brzina od 10-20kb/s po konekciji sto znaci da je surf katastrofalan kao i svi servisi koji koriste single konekciju.

Smatram da je mozda potrebno poslati prijavu ratelu, jer su useri koji su na Telekomu u gadnoj poziciji zbog obavezujucih ugovora.
Ovde ulazite u situaciju da placate punu cenu a da dobijate 20-40 puta manje od placane cifre, dok vas ugovor vezuje.

Kao sto sam rekao potrebno je da se organizuje 100-200 osoba kako bi se pokrenula situacija.

Na zalost useri sa Bench zajednice koji koriste Telekom ADSL nisu slozni.

ajde mi ti nadji u stvarnom zivotu sloznih 200 ljudi a ne ovde gde vise od 70% ljudi se nikada nece ni videti ni cuti sa drugim clanovima dok ostali se mozda nekada zbog neke situacije i nadju i upoznaju.

oni sada kukaju kako im mozda lose radi net a cim se to namesti oni zadovoljni i zabole ih uvo da se sada nesto cimaju i trse. ali da to potraj pa da vidis muku onda e onda bi se mozda i ona recenica ostvarila: nedaj boze da se srbi sloze, cast izuzecima i da se nenadje niko uvrdjenim.

a oduvek se znalo da onaj ko povede masu da uvek kolovodja prvi nastrada pa tek po koji od pratecih kolone.

Poslednja izmena:
Ali ne razumem cemu otvaranje nove teme ?

ja sam 2/100~200

Neznam jel je Telekom uopste proširio svoj kapacitet,ali sigurno je doveo još korisnika svojim akcijama.I ja primecujem preopterecenost uvece,surf manje-više,ali ping u multiplayer-u me ubi....mada je bilo još gore ranije,sad mi je jedno 10-20ms veca latencija do nekih "blizih" servera.

Poslednja izmena:
meni je oko 8-15ms na boljim serverima... nema primedbi

prvih 5-6 servera su domaci,ovi do 80ms su u nemackoj i u UK,a dalje ide jos veca latencija,iako je gomila tih servera u EU.

Prilozi

• ping.jpg
    ping.jpg
    393.5 KB · Pregleda: 86
Evo ja se prijavljujem kao 3/100-200 potrebnih za tuzbu ratelu.Meni pingovi isto divljaju,gubim pakete.Kvalitet veze je ocajan...Mene ne obavezuje ugovor jer sam bio njihov korisnik preko 2 godine,a od toga sam imao paket 16 mbps preko godinu dana ali tehnicka podrska nikada nije resila moj problem i ako sam ih zvao u vise navrata i zakukavao.Par puta su mi i otvoreno rekli da su im linkovi jednostavno preoptereceni i da nista tu ne mogu da urade...uzas.:mad:.Ovih dana idem da im vratim modem i promenim provajdera.Gledacu da to bude neki bez ugovorne obaveze.

'Ajmo da se organizujemo,evo ja cu bar 20 ljudi da nateram da posalju pismo RATEL-u,nas 10 to da uradi i eto 200 pisama.
Samo nek neko lepo sastavi tekst,ja ako krenem,ima da se rasplinem :)

Nisam na Telekomu, evo posle 5 godina isti simptomi kao i kod vas, na Ptt-ovom adsl-u. :D

Upadam kao padobranac na ovu temu, i pitam se samo jednu stvar:
Zašto je na temu Telekom ADSL-a otvoreno više tema nego za sve ostale ISP-ove zajedno???

Može li to da se grupiše u 2-3 tematski odvojene teme?

pa verovatno zato sto je svaka specificna po sebi i po svom sadrzaju. pa da se nebi razne informacije mesale ovako je bolje (bar ja mislim) kada trazis nesto da znas gde ces to naci.

Nazad
Vrh Dno